מטבח כמוזיאון אצל לא מעט אנשים, מטבח מתפקד כמוזיאון. מטבח כמוזיאון משמעו שאין שימוש רב, בלשון המעטה, בחדר המטבח, כחלק מחיי היומיום של בעל מטבח. בעל מטבח בפרט וכן בעל הדירה בכלל מבלה את רוב שעות היום מחוץ לדירה, כך שאין לו כל צורך להשתמש בבסיס קבוע במטבח. הוא אוכל בחוץ, עובד במשרה מלאה, או פשוט בגלל שהוא מוצא את הקנייה נוחה יותר מללמוד איך לתפעל את מכשירי מטבח בעצמו.
רבים מאיתנו גם מתעצלים לבשל, מה שגורם לנו להזניח את המטבח שלנו יותר, וכלל לא להשתמש בו. אין שום פגם בכך - להיות בנאדם שעבורו מטבח הוא מוזיאון, זה בגלל שידע קולינארי, ידע לגבי בישול תמיד אפשר לרכוש. לא מדובר במידע מסווג, אשר מצוי בידי מעטים ולא נגיש לשאר האוכלוסייה. אם תרצה בכך, מטבח עבורך, יכול להיות יותר מסתם מוזיאון, יותר ממקום המציג את הפריטים השונים שברשותו אבל לא מאפשר לך, הצופה, לגעת ולעשות בהם שימוש. המטבח שלנו יכול לתפקד כמו שצריך, כמו זה של אמך, בילדותך. השינוי בתפקוד שלנו ברחבת מטבח צריך לבא מהרצון שלנו, ומהצורך שלנו לחוות וליהנות ברחת המטבח.
מהרגע שבו החלטת שהמטבח שלנו כבר לא יהיה רק מוזיאון, אלא יבצע את תפקודו הביתי סופסוף - דרושה השקעה רבה של זמן וגם כסף: לימוד מתכונים ותפעול של המערכות השונים, קנייה של ריהוט מתאים, הגדלה של מקומות האחסון במטבח ועוד. מאותו רגע בו אנו מחליטים להפוך מטבח למקום שבו אנו נהנים ומבשלים, אנו מתחילים להתנסות ולתרגל את הבישול הביתי שלנו. לא תמיד אנו מבריקים בתחום, אך אנו מתרגלים עד לתוצאה המספקת. אנו משתפרים עם כל תרגול, עד אשר האכילה מחוץ לבית תרגיש לך מיותרת לא רק מבחינת כמות הכסף שהיא מבזבזת לך, אלא גם מהבחינה שהאוכל שאנו הכנו, באותו מטבח, שעד זמן לא רחוק, שימוש כמוזיאון, טעים ומזין הרבה יותר מכל מה שתמצא מחוץ לביתך. מטבח מכיל מגוון רחב של כלים ואפשרויות להכנת אוכל, כל שצריך זה מעט מוטיבציה כדי לעשות משהו עם החדר הזה, מטבח, ולא להשאיר לו לצבור אבק, כמוזיאון עם תערוכה קבועה. ברגע שאנו ניכנס לענייני הבישול, אנו נוכל לדעת אילו סוג כלים נוספים כדאי לך לרכוש, אילו תבלינים ומרכיבים אחרים של ארוחות טובות וחדר מטבח שלנו לא עוד יהיה עזוב, ויהפוך שוקק חיים וריחות.