יינות יקב כרמל: טעימה עיוורת
מאת אלון גונן
במסגרת ריענון תפריט היין של מסעדת הקומה ה11 במלון קראון פלזה עזריאלי בראשות השף אייל רוזנברג אנו עורכים מידי פעם טעימות עיוורות לצוות המסעדה ולחברים קבועים על מנת לקבל חוות דעת אוביקטיבית על יינות חדשים שלא מופעים בתפריט המסעדה והבר המרשים שיש במלון. הפעם איל ואני החלטנו לבחון את יינות כרמל שלא נמצאים אצלנו בתפריט. יש עשרות מותגי יין לכרמל וזה יקב שבשנים האחרונות עובר מהפכה תדמיתית שמשפיעה באופן ישיר על איכות היין בבקבוק. מעבר לאריזה ומיתוג חדש הבינו בכרמל כי חשוב להשקיע בענבים משובחים ולהקפיד על דילול כרמים ופיקוח על הכורם על מנת לקבל ענבים טובים.
להלן חוות הדעת שגובשה ונערכה על ידי לאחר שיכלול הדעות בשולחן.
התחלנו עם היינות הפשוטים והקלילים שמתאימים לקיץ העומד לעוט עלינו.
מאחר והיינו מחולקים שווה בשווה לנשים וגברים החלטתי לכתוב את 2 חוות הדעת ולראות אם יש הבדלים בטעמים.
בטעימה:
מוסקטו: (יין לבן מבעבע קלות,חצי מתוק)
ענבי מוסקט אלכסנדרוני, 6 אחוזי אלכוהול.
צוות הטועמות: קל,פרחוני, מתקתק ונעים מאוד לשתיה.
צוות הטועמים: קל מאוד, יותר נשתה כמיץ ענבים, בועות קלות מידי.
לסיכום: היין מהנה, קליל, מתאים ביותר ליימות הקיץ.
בטעימה:
קרניאן: (יין רוזה מבעבע קלות חצי מתוק)
ענבי קריניאן עם מעט מוסקט אלכסנדרוני. 6 אחוזי אלכוהול
צוות הטועמות: צבע נעים למראה, בועות עדינות, פרחוני ומתקתק.
צוות הטועמים: יין חיוור, מתקתק, יין רענן עם סיומת טובה.
לסיכום: יין רוזה מהנה, מעט חיוור.
בטעימה:
יין אדום חצי יבש:
ענבי קברנה סובניון.
צוות הטועמות: צבע אדום חזק ויפה, היין מתוק מידי.
צוות הטועמים: היין מתוק מידי, ריחות של תרכיזי פטל.
לסיכום: היין לא היה לטעמם של רב הטועמים.
בטעימה: סדרה אזורית
רכס לבן זכרון יעקב 2007
ענבי סוביניון בלאן, שרדונה, קולומבר, וסמיון מאזור זכרון יעקב. 12.5% אלכוהול.
צוות הטועמות: אהבו את היין ומאו בו ניחוחות וטעמים של מלון אפרסק.
צוות הטועמים: היין צעיר, קליל וחומצי. טעמי אפרסק ומלון טובים מאוד.
לסיכום : יין קליל מהנה כשהוא מאוד קר.
בטעימה: סדרה אזורית
שרדונה גליל עליון 2007 : יין לבן יבש 14% אלכוהול. חלק מהיין שהה בחביות עץ.
צוות הטועמות: יין בעל צבע צלול ונקי, ריחות של פרי טרופי, בטעימה טעמי העץ הפריעו.
צוות הטועמים: צבע ירקרק,ריחות טבים של תפוחי עץ , אשכולית ופריות טרופיים, היין חמאתי.
לסיכום: היה הבדל מובהק בטעמי שתי הקבוצות. הגברים יותר התחברו ליין ומצאו אותו מהנה במיוחד.
בטעימה: סדרה אזורית
סוביניון בלאן גליל עליון 2007: 13% אלכוהול חלק מהיין שהה בחביות עץ.
צוות טועמות: ריחות של פרי הדר חמצמצים, ומעט פירות טרופיים ובעיקר פסיפלורה.
צוות טועמים: ליין צבע ירקרק בוהק ויפה, ניחוחות של לימון צעיר, גוף חזק,טעמי העץ מורגשים.
לסיכום: יין שהייתה הסכמה לגביו שהוא מהנה ביותר ונותן תחושה טובה, קלילה ומהנה.
בטעימה: סדרה אזורית
קברנה סוביניון שיראז גליל עליון 2006: (50% קברנה 50 % שיראז) 14% אלכוהול, 12 חודשי חבית.
צוות הטועמות: צבע אדום בוהק וצלול,טעמים חזקים של פרי בשל ואף ריבתי.
צוות הטועמים : טעמים של תבלינים וקקאו המון פטל ודובדבנים שחורים, היין כבד מאוד .
לסיכום: היין שונה בנוף הישראלי ומשלב בתוכו כבדות עם רוך מסויים, מתיקות של פרי בשל עם חמיצות מאוזנת של שיראז.לחלק מהטועמים היין היה קל ולחלקם כבד. זה אומר שזה יין שמתאים למגוון רחב של אנשים סביב שולחן אוכל. שאפו ליינן.
בטעימה: סדרה אזורית
פטיט סירה הרי יהודה: 14% אלכוהול.12 חודשי חבית. גפנים בוגרות מאוד.
צוות טועמות: יין כבד, בעל גוון סגול עמוק, ריחות של פרחים ועץ. טעמי ריבה משתלטים על היין.
צוות טועמים: צבע שחור אטום, ניחוחות חזקים של פרחים ופלפל ירוק, המון תבלינים ועץ.
לסיכום: יין לא שיגרתי, בעל נוכחות ומרשים מאוד, עולם ישן במיטבו.
בטעימה: כרמל וינטאג'
Mediterranean 2007: קריניאן,שירז,פטיט וורדו,פטיט סירה,ויוניה. 13.5% אלכוהול,15 חודשי חבית חלקם בחביות חדשות.
צוות טועמות: צבע סגול עמוק,ריחות דובדבנים ופרי שחור. טעמי פרי בשל,רוזמרין,פטל ומעט אדמה.
צוות טועמים: טעמים מורכבים של פרי בשל,ניחוחות טובים של פרי ותבלינים,ריח עור ומעט אספרסו.
לסיכום: יין של עולם ישן,ריחות חווה ( עור,טחב ופטריות) טעמים של פרי בשל מעט ריבתי לצד חמיצות מהנה. יין מרשים אם כי יצטרך דקנטר.
www.adomolavan.co.il