חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יינות יקב כרמל: טעימה עיוורת : מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול22/04/20111729 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יינות יקב כרמל: טעימה עיוורת

מאת אלון גונן

במסגרת ריענון תפריט היין של מסעדת הקומה ה11 במלון קראון פלזה עזריאלי בראשות השף אייל רוזנברג אנו עורכים מידי פעם טעימות עיוורות לצוות המסעדה ולחברים קבועים על מנת לקבל חוות דעת אוביקטיבית על יינות חדשים שלא מופעים בתפריט המסעדה והבר המרשים שיש במלון. הפעם איל ואני החלטנו לבחון את יינות כרמל שלא נמצאים אצלנו בתפריט. יש עשרות מותגי יין לכרמל וזה יקב שבשנים האחרונות עובר מהפכה תדמיתית שמשפיעה באופן ישיר על איכות היין בבקבוק. מעבר לאריזה ומיתוג חדש הבינו בכרמל כי חשוב להשקיע בענבים משובחים ולהקפיד על דילול כרמים ופיקוח על הכורם על מנת לקבל ענבים טובים.
להלן חוות הדעת שגובשה ונערכה על ידי לאחר שיכלול הדעות בשולחן.
התחלנו עם היינות הפשוטים והקלילים שמתאימים לקיץ העומד לעוט עלינו.
מאחר והיינו מחולקים שווה בשווה לנשים וגברים החלטתי לכתוב את 2 חוות הדעת ולראות אם יש הבדלים בטעמים.


בטעימה:
מוסקטו: (יין לבן מבעבע קלות,חצי מתוק)
ענבי מוסקט אלכסנדרוני, 6 אחוזי אלכוהול.
צוות הטועמות: קל,פרחוני, מתקתק ונעים מאוד לשתיה.
צוות הטועמים: קל מאוד, יותר נשתה כמיץ ענבים, בועות קלות מידי.
לסיכום: היין מהנה, קליל, מתאים ביותר ליימות הקיץ.


בטעימה:
קרניאן: (יין רוזה מבעבע קלות חצי מתוק)
ענבי קריניאן עם מעט מוסקט אלכסנדרוני. 6 אחוזי אלכוהול
צוות הטועמות: צבע נעים למראה, בועות עדינות, פרחוני ומתקתק.
צוות הטועמים: יין חיוור, מתקתק, יין רענן עם סיומת טובה.
לסיכום: יין רוזה מהנה, מעט חיוור.

בטעימה:
יין אדום חצי יבש:
ענבי קברנה סובניון.
צוות הטועמות: צבע אדום חזק ויפה, היין מתוק מידי.
צוות הטועמים: היין מתוק מידי, ריחות של תרכיזי פטל.
לסיכום: היין לא היה לטעמם של רב הטועמים.

בטעימה: סדרה אזורית
רכס לבן זכרון יעקב 2007
ענבי סוביניון בלאן, שרדונה, קולומבר, וסמיון מאזור זכרון יעקב. 12.5% אלכוהול.
צוות הטועמות: אהבו את היין ומאו בו ניחוחות וטעמים של מלון אפרסק.
צוות הטועמים: היין צעיר, קליל וחומצי. טעמי אפרסק ומלון טובים מאוד.
לסיכום : יין קליל מהנה כשהוא מאוד קר.

בטעימה: סדרה אזורית
שרדונה גליל עליון 2007 : יין לבן יבש 14% אלכוהול. חלק מהיין שהה בחביות עץ.
צוות הטועמות: יין בעל צבע צלול ונקי, ריחות של פרי טרופי, בטעימה טעמי העץ הפריעו.
צוות הטועמים: צבע ירקרק,ריחות טבים של תפוחי עץ , אשכולית ופריות טרופיים, היין חמאתי.
לסיכום: היה הבדל מובהק בטעמי שתי הקבוצות. הגברים יותר התחברו ליין ומצאו אותו מהנה במיוחד.

בטעימה: סדרה אזורית
סוביניון בלאן גליל עליון 2007: 13% אלכוהול חלק מהיין שהה בחביות עץ.
צוות טועמות: ריחות של פרי הדר חמצמצים, ומעט פירות טרופיים ובעיקר פסיפלורה.
צוות טועמים: ליין צבע ירקרק בוהק ויפה, ניחוחות של לימון צעיר, גוף חזק,טעמי העץ מורגשים.
לסיכום: יין שהייתה הסכמה לגביו שהוא מהנה ביותר ונותן תחושה טובה, קלילה ומהנה.

בטעימה: סדרה אזורית
קברנה סוביניון שיראז גליל עליון 2006: (50% קברנה 50 % שיראז) 14% אלכוהול, 12 חודשי חבית.
צוות הטועמות: צבע אדום בוהק וצלול,טעמים חזקים של פרי בשל ואף ריבתי.
צוות הטועמים : טעמים של תבלינים וקקאו המון פטל ודובדבנים שחורים, היין כבד מאוד .
לסיכום: היין שונה בנוף הישראלי ומשלב בתוכו כבדות עם רוך מסויים, מתיקות של פרי בשל עם חמיצות מאוזנת של שיראז.לחלק מהטועמים היין היה קל ולחלקם כבד. זה אומר שזה יין שמתאים למגוון רחב של אנשים סביב שולחן אוכל. שאפו ליינן.

בטעימה: סדרה אזורית
פטיט סירה הרי יהודה: 14% אלכוהול.12 חודשי חבית. גפנים בוגרות מאוד.
צוות טועמות: יין כבד, בעל גוון סגול עמוק, ריחות של פרחים ועץ. טעמי ריבה משתלטים על היין.
צוות טועמים: צבע שחור אטום, ניחוחות חזקים של פרחים ופלפל ירוק, המון תבלינים ועץ.
לסיכום: יין לא שיגרתי, בעל נוכחות ומרשים מאוד, עולם ישן במיטבו.



בטעימה: כרמל וינטאג'
Mediterranean 2007: קריניאן,שירז,פטיט וורדו,פטיט סירה,ויוניה. 13.5% אלכוהול,15 חודשי חבית חלקם בחביות חדשות.
צוות טועמות: צבע סגול עמוק,ריחות דובדבנים ופרי שחור. טעמי פרי בשל,רוזמרין,פטל ומעט אדמה.
צוות טועמים: טעמים מורכבים של פרי בשל,ניחוחות טובים של פרי ותבלינים,ריח עור ומעט אספרסו.
לסיכום: יין של עולם ישן,ריחות חווה ( עור,טחב ופטריות) טעמים של פרי בשל מעט ריבתי לצד חמיצות מהנה. יין מרשים אם כי יצטרך דקנטר.



www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413307 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica