יקב מאור : ביקורת יין מאת שף אלון גונן
יקב מאור: חקלאי שמכיר את טרואר רמת הגולן
השנה עבר היקב לאזור התעשיה של קיבוץ עין גב, לא רחוק ממסעדת מרינדו. היקב מייצר שתי סדרות יין עיקריות: סדרת מאור הנחשבת לסדרה היוקרתית, וסדרת קלאסיק - הסדרה העממית. בארוע הטעים היינן דני מאור גם את הרוזה שלו.
דני מאור הוא היינן של היקב; חקלאי שמכיר את טרואר רמת הגולן ועוסק גם בגידול גפנים.
רוזה
עשוי מענבי קברנה סוביניון, 13.5 אחוזי אלכוהול.
יין בגוון אפרסקי, צלול, ריחות טובים של פרי צעיר. בטעימה היין קליל , ענבי הקברנה מאוד מימיים, ואין כל תחושת עפיצות או טעם כל שהוא שממלא את חלל הפה. מעט מרירות מלווה את בליעת היין, ואין כל אפטר טייסט.
קלאסיק 2007
בלנד בורדו קלאסי מענבי קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק.
בהרחה היין מאוד בעייתי. ריחות החווה הקלאסיים הצרפתים שאמורים להיות ביין, מקבלים בבלנד של מאור ריחות די מעופשים ולא נעימים. בטעימה היין ממלא את הפה בפרי טוב ומעניין, היין שומני בכוס ויש אפטר טייסט נפלא. העפיצות מאוד נעימה ומורגשת. לצערי אי אפשר לנתק את האף מהכוס, וחבל.
מאור 2005
מיוצר מענבי קברנה סוביניון ומרלו.
צבע היין ארגמני, נוטה לאטום. ריחות טובים של חציר, אדמה לחה ותבלינים טריים. מעט מרווה וטימין מתחבאים להם, ופורצים החוצה מדי פעם.
עולם ישן קלאסי. היין שהה שנתיים בחבית וספג טעמים מורכבים של פרי שחור בשל מאוד, היין בעל גוף חסון , מאוד חמאתי בבליעה. העפיצות לא משתלטת אבל מעניקה תחושת יובש וניקיון בפה. יופי של יין.
מאור 2004
עשוי מענבי קברנה סוביניון ומרלו.
גם כאן יש עולם ישן במיטבו, וריחות חווה מפתים עולים בכוס. בטעימה יש חמיצות נעימה, וטעמי דובדבן בשל בוקעים בכוס.היין בעל 14 אחוזי אלכוהול שמעניקים תחושה טובה בפה. אפטר טייסט נפלא.
מאור 2003
100 אחוז קברנה סוביניון.
בהרחה היין מעט מאופק, ומאפשר לריחות הפלפל והפרי הבשל להיות מינורים לעומת הטעימה, בה הפירותיות הטובה משתלטת על הפה, ומעניקה תחושה טובה גם בבליעה וגם באפטרטייסט. הפה מתמלא בטעמי וניל וקרמל עם חמיצות עדינה שעושה נעים מאוד.
אפשר לבקר ביקב מאור בכל ימות השבוע, עם עדיפות לסופי שבוע. אין שעות פעילות מוגדרות, את היינות אפשר לרכוש גם ביקב .
הביקורים בתיאום בלבד, מומלץ לתאם מספר ימים מראש. הסיור ביקב ללא תשלום.
לתיאום: דני מאור 054-6713011
www.maorwinery.co.il
www.adomolavan.co.il