עונת הקיץ קרבה, וקדחת הנסיעות כבר מאיימת לאחוז מחדש בתושבי המדינה. מה יהיה היעד המועדף השנה? ארצות הברית מאז ומעולם היוותה מקור משיכה, וארצות המזרח הרחוק והודו, כמו גם ארצות דרום אמריקה, קראו למשוחררים טריים לבוא להתארח בהן במשך מספר חודשים. אנשי עסקים חורשים על הקו בין ישראל ואירופה המערבית, מזרח אירופה, ארצות הברית, אפריקה והמזרח הרחוק. אין דבר ההופך ישראלי לישראלי כמו הנסיעה לחו"ל.
בארץ, כאשר ישראלי חולה הוא הולך לקופת החולים. כיוון שכל אזרח חייב בתשלום מס בריאות וחברות בקופת חולים זו או אחרת, אין אזרח שאינו זכאי לטיפול רפואי סביר במדינה, והמקפידים אף זכאים ליותר מכך במסגרת שב"ן (שירותי בריאות נוספים) או ביטוח בריאות פרטי. מלבד ביטוח בריאות, מרבית הישראלים מכוסים גם על ידי מגוון ביטוחים אחרים: ביטוח צד ג' נכלל בכל ביטוח מקיף, ובביטוח דירה, לרבים ביטוח תאונות אישיות במסגרת העבודה או במסגרת פרטית, וביטוח דירה מכסה גם את תכולת הדירה, במקרה של גניבה.
כל הכיסויים הללו, שנלקחים כמעט כמובנים מאליהם בארץ, הופכים בעייתים בעת הנסיעה לחו"ל. ביטוח בריאות, ציבורי או פרטי, תופס לגבי מערכת הבריאות בארץ. גם ביטוחי צד ג' וביטוח תאונות אישיות מוגבל גאוגרפית לתחומי המדינה. אז מה קורה כשנוסעים לחו"ל ושוברים, חס וחלילה, רגל?
בדיוק לצורך כך נועד ביטוח נסיעות לחו"ל. ביטוח נסיעות לחו"ל נותן מענה לכל אותם מקרים בהם הנוסעים נזקקים לטיפול חירום רפואי, מקרים בהם הם נפגעים בתאונה או נתבעים על נזק שגרמו לרכושו של צד שלישי בעת הנסיעה לחו"ל.
עיקרי הכיסויים הסטנדרטיים בביטוח נסיעות לחו"ל
כאשר בוחנים פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל סטנדרטיות, הן מכילות סעיפים רבים, אולם רבים מסעיפים אלו משותפים לכל הפוליסות. הסעיפים שכמעט תמיד ימצאו הם:
- כיסוי לאשפוז חירום חו"ל
- כיסוי לדמי מנתח ודמי מרדים כאשר מתעורר הצורך בניתוח חירום בחו"ל
- כיסוי לביקור פרטי אצל רופא בעת השהייה בחו"ל
- כיסוי לטיפול חירום בשיניים
- כיסוי לתרופות מרשם
- כיסוי להסעה וחילוץ יבשתיים ממקום התאונה לבית החולים הקרוב. לעתים מופיע גם סעיף חילוץ אווירי וימי.
- כיסוי הטסה רפואית לארץ להמשך טיפול
- כיסוי לאיבוד וגניבת מטען
- כיסוי המקביל לביטוח צד ג'
- כיסוי המקביל לביטוח תאונות אישיות (על מוות או נכות קבועה הנגרמת בעת תאונה בחו"ל)
- כיסוי על ביטול או דחיית טיסות כתוצאה ממוות או אשפוז המבוטח, בן משפחה מדרגה ראשונה או שותף עסקי, כאשר מדובר על שותף עסקי יחיד למבוטח.
- כיסוי על הוצאות מלווה (טיסה וכלכלה) כאשר המבוטח מאושפז אשפוז ארוך בעת השהייה בחו"ל.
מלבד כיסויים אלו, ייתכן שיופיעו כיסויים נוספים. הכיסויים הנוספים הם פונקציה של ההרחבות אותן רכש המבוטח במסגרת פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל, וכן חבילות ביטוח שונות אותן ניתן לרכוש למטרות ספציפיות:
- כיסוי לטיפול חירום כאשר מדובר בהחמרת מצב רפואי קודם, ובכלל זה הריון ונטילת תרופות מרשם על בסיס קבוע.
- כיסוי מורחב לפריטים ספציפיים כמחשב נייד או סמארטפון
- כיסוי לתאונה שנגרמה כתוצאה מספורט חורף
- כיסוי לתאונה שנגרמה כתוצאה מפעילות ספורט אתגרי
- כיסוי להחמרה במחלת לב קיימת
- כיסוי למחלות גאוגרפיות והמשך טיפול במחלות אלו בארץ
- כיסוי לפעילויות איתור, חילוץ ומילוט
השוני בין הפוליסות השונות לביטוח נסיעות לחו"ל
בין הפוליסות השונות לביטוח נסיעות לחו"ל קיימים הבדלים שכדאי לשים לב אליהם. ההבדלים המרכזים הם בגובה הכיסויים המוצעים עבור הסעיפים השונים, גובה דמי ההשתתפות הנגבים מהמבוטח במקרי הביטוח השונים, החרגות שונות שאינן מכוסות על ידי פוליסת הביטוח כגון מחלות מסוימות, גיל הריון מעבר לשבוע מסוים, המגבלה שהביטוח מכסה עבור פריט מטען בודד, כיסוי לאיחור בהגעת המטען, גיל המבוטח המינימאלי והמקסימאלי, ומשך הנסיעה המקסימאלי.