אין כמו מנגל באביב ובקיץ. מנגל זו בהחלט הדרך הקלה ביותר לבשל ומי שיודע איך גם אחת הדרכים הטעימות.
אז איך לא הורסים את הבשר על המנגל?
כמה שלבים פשוטים.
השלב הראשון : המנגל!
החלק הכי חשוב הוא לבחור מנגל עם שמחזיק פחמים, נותן להם אוויר לנשימה וכמובן בעל רשת.
אבל מנגל פשוט שמוכרים בכל סופר עדיין צריך כמה חורים בתחתית בשביל לספק חמצן לגחלים ולהחליף לו את הרשת ואתם מסודרים
או שאתם יכולים לרכוש מנגל איכותי ומגניב שנראה טוב, קל לנשיאה, גדול, שמפחית את כמות העשן ומספק את החום מלמעלה ומלטה! רצוי להתייעץ עם בעל מקצוע בבתי העסק המובילים.
השלב השני: הבשר.
מנגל איכותי צריך בשר איכותי ולא כל בשר מתאים למנגל, בשר שהוא טוב למנגל הוא בשר בעל שומן כיוון שהשומן מגן על הבשר מפני האש שלה.
ואל דאגה חלק מהשומן נמס כך שהבשר יהיה נפלא ובלי הרבה שומן.
הבשר גם יהיה טעים ומומלץ בלי הרבה טיבול כאשר הוא על המנגל או עם מרינדה טובה, למנגל יש נטייה להעצים טעמים לכן לא מומלץ להגזים עם הפלפל.
הכי פשוט לקנות את הבשר בשביל המנגל בצורת נתחים או להכין שיפודים, כן המנגל צולה אותו בצורה הטובה ביותר.
מומלץ להוסיף תפוחי אדמה, קלחי תירס, פטריות, בצל ושום על שיפודים למנגל הטעם שלהם יוצא נפלא!
השלב השלישי : אש!
למה להשקיע במנגל איכותי? בשביל הבריאות!
אתם לא רוצים כימיקלים על הגחלים לא צריך נוזלי הצתה מרעילים - זה לא בריא!
מנגל איכותי לא צריך את זה! האש תידלק בקלות יתרה גם עם מעט שמן חמניות בסבלנות - הכי טעים כזה בריא!
וכמובן השלב הרביעי: להכין את הבשר!
לאט בסבלנות ולא לשכוח אש חזקה שורפת את הבשר אש מתונה שמתחזקים בזהירות שומרת עליו טעים! עדיף סטייק רך כחמאה ולא כמסטיק!
המנגל עם רשת גבוהה (כמו שניתן להשיג בחנויות מובחרות בלבד) ישמור על הבשר, אז אם אתם ישראלים חובבי בשר ומנגל תרכשו אחד איכותי מנגל שישאר לשנים וישמור על השר טעים!