עורך דין פלילי – למה לא צריך לגנוב ממעביד?
יש כל מיני סוגים של עבירות. חלקן נחשבות לעבירות מאוד חמורות וחלקן נחשבות לעבירותקטנות ומינוריות. הבעיה היא שלא מדובר רק על עבירות חוקיות, אלא מדובר גם בעבירות מוסריות. כאשר עורך דין פלילי צריך להתמודד עם לקוח שביצע עבירה, הוא לא מתייחס רק לצד החוקי, אלא גם לצד המוסרי שבעניין, למרות שהוא עורך דין פלילי ומבחינתו הצד הפלילי זה מה שחשוב. עורך דין פלילי צריך להכיר בקיום המוסר ולעזור ללקוח שלו גם להבין את עניין המוסר. בכל מקרה, לא אותו עורך דין פלילי הוא שצריך להטיף על מוסר, אלא המערכת המשפטית, בצורות שונות.
אחת העבירות המוסריות הקשות ביתר מתייחסת לעובדה שאנו גונבים מן המעבידים שלנו. כאשר אנו מבצעים עבירת גניבה מן המעביד, אנו בעצם עוברים על סעיף 392 לחוק העונשין, וזו נחשבת לעבירה רק אם גנבנו מעל ל-1000 שקלים. גם בעבירה מן הסוג הזה חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין פלילי משום שהעונש לעבירה שכזו יכול להגיע עד ל-7 שנים בכלא, ואין עורך דין פלילי שיוכל לומר שהעונש המקסימאלי הוא לא ריאלי. כל עורך דין פלילי צריך לפעול לטבת הלקוח שלו בכל מצב שבו נראה כי המשפט צריך לשמור על זכויות האזרח של הלקוח.
אחת התכונות שכל עורך דין פלילי צריך להתמקצע בה בבית המשפט היא היכולת לנהל משא ומתן בבית המשפט, משום שאם יש עבירה שבה אדם מואשם שגנב מן המעביד שלו דבר מה, לא חייבים להגיע להכרעה בנידון, אם יש מצב להגיע להסכם פשרה. עורך דין פלילי צריך להגיע להסכם פשרה אם הוא לא חושב שהתוצאה הסופית תהיה טובה מזו. עורך דין פלילי יודע לראות את התמונה הכללית ויודע לומר האם המקום שבו נמצאים כרגע הוא הטוב ביותר שניתן להגיע אליו או שצריך להילחם עוד. כמובן שגם על הסכם הפשרה צריך לדעת להילחם כמו שצריך ובלי יכולת ניהול משא ומתן טובה של עורך הדין, הסכם הפשרה יכול להיות גרוע מדי לנאשם.