תם עידן הלמברוסקו
יחי המלך החדש
מאת שף אלון גונן
יינות הלמברוסקו כבשו בשנתיים האחרונות כל חלקה טובה ביינות המוצעים לצרכן שמחירם נע עד 35 שקלים, המוצר הזול והזמין נהפך במהרה ליין הנמכר ביותר בישראל לחובבי היין בגילים הצעירים. מתיקותו ופריכותו תרמה אף היא בשיווקו המסיבי לימי הקיץ הישראלים.
בהחלטה אסטרטגית החליט יקב טפרברג לייצר יין מבעבע כחול לבן על מנת לתת מענה ליינות המבעבעים מאיטליה ולהפסיק לממן את תעשיית היין האיטלקית. מכונות בעלות של מיליוני שקלים נרכשו על מנת ליצור יין מבעבע המיוצר בשיטת תסיסה במיכלי לחץ ועצירת התסיסה הטבעית על ידי קירור היין ב 0 מעלות ועל ידי כך נשמרת מתיקותו הטבעית של הענב ובועות הגז הטבעי שבו מתעדנות. שני סוגי יין מבעבעים מייצרים ביקב טפרברג: מוסקטו לבן ומוסקטו אדום.
מוסקטו לבן: צבע היין ירקרק בהיר וצלול, ליין ארומות פירותיות ומוסקטיות יפות.
בפה היין פריך, בעל גוף קל ובועות קטנות ומרעננות, הסיומת מתוקה ומאוזנת.
היין פרחוני מאוד ויש תחושה של ריחות אביב המתפזרים לכל עבר.
מוסקטו אדום: צבע היין אדמדם וצלול. ליין ריחות מתקתקים ופירותיים של ענבי המוסקט.
היין מאוד פריך, בעל גוף קליל יחסית ובועות קטנות ומרעננות עושות נעים בפה. הסיומת מתוקה ומאוזנת. אל תתבלבלו ביין הזה, הוא חזק ועוצמתי ומעלה חיוך של אושר כבר מהכוס השניה שלא לדבר על הכוס השלישית.
את היינות מגישים בטמפרטורה של 8 מעלות רצוי בכוסות שמפניה, פקק ההברגה מאפשר לקחת אותו לחוף הים לשים בו קש ארוך וללגום לבד. לתפוס את האורגזמה במעופה.
3 בקבוקים במאה שקלים בחנויות היין ובסופרים. תם עידן הלמברוסקו יחי יקב טפרברג והיין הישראלי.