עורך דין פלילי – טוב או לא טוב?
שאלת המוסר תמיד עולה לה כאשר אנו נתקלים בסיפור על מעשה פשע לא פשוט שבוצע על ידי אדם כזה או אחר, והנה מופיע לו עורך דין פלילי מולנו ומסביר על פניו את המעשה מצד ההגנה. אמנם אנו לא באמת יודעים האם האיש שמואשם באמת ביצע את המעשים המיוחסים לו, אך יש לנו את החשש שמא אותו עורך דין פלילי אינו איש מוסרי באמת ולא יכול להגן על אדם שמואשם במעשים כאלה חמורים.
עורך דין פלילי הוא אדם שמבקש להגן על אדם אחר במסגרת החוק. לכל אחד ואחת מאיתנו יש את זכויות האזרח, וברגע שאנו מואשמים בעבירה שביצענו, בעצם זכויות האזרח שלנו עומדות כאן על הפרק ויש להבין כיצד מתנהלים ופועלים הדברים בתנאים מאוד מורכבים של משפט עם תביעה והגנה, ראיות וציבור שצופה מבחוץ. אין לנו את האפשרות לדעת תמיד מה באמת קרה, ורק עורך דין פלילי שמגן על הנאשם יכול לומר עד כמה חמורה העבירה ועד כמה הנאשם באמת אשם. עורך דין פלילי יכול לומר שגם אם הנאשם מודה באשמה, אין לנו שום דרך ואפשרות למדוד את רמת המוסר על פי קודים שאנו מאמינים בהם, אלא מדובר על ספר החוקים והנורמות הברורות, שעל פיהן ובהתאם לחומר הראיות יכולים השופטים לקבוע האם הנאשם באמת אשם או לא.
עורך דין פלילי יכול להופיע על מסך הטלוויזיה ולדבר על הלקוח שלו כעל מי שלא הוכחה אשמתו ויש להביא את הדברים והראיות בפני בית המשפט. מבחינות רבות אנו לא באמת מבינים את מהות המוסר שמנווט את המהלכים השונים שמתבצעים בין כותלי אולם המשפט, ולא באמת ידועים לנו פרטי הראיות, אך כל עורך דין פלילי אמור להכיר את העניין. עורך דין פלילי הוא הקול והידיים של הנאשם, ולכל עורך דין פלילי יש את כל הכלים להסביר ולהתעמת עם העובדות בדרכים המקובלות בזירה המתאימה. כמובן שביום שהמשפט מוכרע והנאשם מזוכה מכל אשמה, אותו עורך דין פלילי מוצג באור לגמרי אחר.