כל אזרח אשר בידו רק דרכון ישראלי מחוייב בהוצאת ויזה לארה"ב, זאת במיוחד לאור התקנות שהוחמרו במדינה זו לאחר אירועי ספטמבר 2001.
תהליך הבקשה עבור ויזה לארה"ב כולל מספר שלבים שהראשון בהם מתחיל בכניסה לאתר שגרירות ארצות הברית ומענה על טופס מיוחד המכונה DS160 וכן על שאלון באנגלית.
לאחר מכן יש להמציא מסמכים שונים וכן דרכון ותמונות, ובהמשך לקבוע מועד ריאיון בשגרירות ארה"ב.
בסופו של דבר יש לגשת עם כל החומר לריאיון הנערך כאמור בשגרירות ארה"ב.
מטרתו של ריאיון זה הינה לאמת את כוונת נסיעתו של מבקש ויזה לארה"ב, שכן סוגי השהות המותרים לרוב הם שהות בארה"ב למטרת נופש או ביקור. מבקשי ויזה לארה"ב אינם יכולים ברוב המקרים לקבל את הויזה עבור הגירה או השתקעות של ממש.
מבחינת טפסים, בנוסף לפריטים האחידים לכל מבקשי ויזה לארצות הברית כגון תמונות, אגרת תשלום ויזה ומסמכים המעידים על קשרים בארה"ב אם קיימים, ישנם מסמכים ואישורים הייחודיים לאוכלוסיות מסויימות של מבקשי ויזה לארה"ב: כך למשל סטודנטים צריכים להגיש אישור קבלה ללימודים וקבלה על תשלום שכר לימוד.
מבקשי ויזה לארה"ב שהם עובדים שכירים צריכים להגיש אישור מעסיק לגבי תאריך חזרה שהוסכם עליו עם המעסיק וכן תלושי משכורת מהחודשים האחרונים. עובדים עצמאיים המבקשים ויזה לארה"ב צריכים להמציא רישיון עסק ואישור של רואה חשבון לגבי סוג העסק, הותק וכן טווח רווחים.
לגבי הריאיון – מיקום הריאיון הינו בדרך כלל בשגרירות ארה"ב בתל אביב. עם זאת, תושבי ירושלים, ההתנחלויות, רצועת עזה ואיזורי יהודה ושומרון מוזמנים לריאיון בקונסוליה האמריקאית בירושלים.
הריאיון בשגרירות הינו אישי ומחייב התייצבות. עם זאת מבקשי ויזה לארה"ב שגילם עד גיל ארבע עשרה או מעל גיל שמונים יכולים לצרף בקשתם לבני המשפחה האחרים.
ההמלצה היא להגיע לריאיון אפילו לפני הזמן שנקבע ולהיות מצויידים בכל המסמכים הנדרשים, הטפסים והשאלון. כמו כן חשוב לתת תשובות אמינות ולהיות מדוייקים בכל הפרטים – במיוחד אלו הקשורים למטרת השהות, שכן בריאיון נבדקת מטרתה האמיתית של הנסיעה.