יקב אסיף בהשקה לבנה בהחלט
מאת שף אלון גונן
בהשקה לבנה בהחלט במסעדת 'שקוף' בדרום תל אביב, חגג יקב אסיף את צאתם לשוק של יינות לבנים מבציר 2009.
יקב אסיף (כשר) שהוקם בשנת 2005, מתמחה ביינות לבנים ומייצר מהם בלנדים לא שגרתיים. פעילות היקב מתמקדת ביצירת מפגשים בין היינות המשובחים, והפקת בלנדים מיוחדים ויוצאי דופן.
יעקב אוריה יינן היקב מייצר שילובים חדשים ומרתקים, והחיפוש אחר הבלנד המושלם, שמראש אולי ידוע כי הוא בלתי אפשרי, מעניק חופש יצירה ועשייה.
ביקב אסיף הפנימו כי תשעה חודשי החמסין שיש לנו בארץ מחייבים קצת שינוי בהרגלי שתיית יין. אבל לא מספיק להבין את זה; צריך גם לייצר יינות איכותיים ומרגשים, על מנת להעניק לשותה הישראלי את האלטרנטיבה ליינות האדומים שמקובלים יותר משום מה.
ייצור יין לבן טוב מחייב התמחות ספציפית ויכולת ארגונית ומכאנית. רוב היקבים הקטנים עושים על הדרך יין לבן או רוזה ומעניקים לו יחסי ציבור טובים, אולם הנוזל המבוקבק בדרך כלל ירוד ומגוחך. רק יקב שחורט על דיגלו כי יש להתייחס ליין לבן ברצינות ובמסירות, יכול באמת לומר שהוא עושה יין לבן טוב. יקב אסיף הוא אכן כזה, וללא ספק בדרך הנכונה.
שרדונה 2009
היין צלול ובעל צבע קש בהיר. בטעימה היין מאוד נעים לשתייה, עם פירותיות קלילה ולא משתלטת. היין לא עבר תסיסה מלולקטית ולא חווה עץ, כך שהיין מאוד קליל ובעל חמיצות נעימה.
זהו יין שמתאים למאכלים קלילים. שרדונה שלא עושה עניין וללא סיפורים מיותרים.
יופי של יין.
ויוניה 2009
הוויוניה הוא זן שאט אט מתקבל בברכה בארץ, אולם הוא די מבלבל את השותה שרגיל לשרדונה או לסוביניון בלאן. הוויוניה של יקב אסיף בעל חמיצות נעימה ומתיקות מאוזנת, ובעל גוף טוב.
לטעמי היין לא מספיק מרגש, ואין לו אמירה מעניינת כל שהיא.
ויוניה 2008
זה יין מעט מתעתע, שהוגש כיין קינוח והוא אכן יין מתקתק, סמיך ושומני מעט בערבול הכוס.
בהרחה היין מורכב ושופע ריחות טובים שגרמו לי לחייך בעונג. בטעימה היין בעל חמיצות נעימה והמון פרי בשל עוטף את הפה. ללא ספק היין הזה בעל אמירה ייחודית. יין קינוח לא מתוק מדי שיהיה מצוין עם מנות אחרונות ופירות לידו.
קצת מזכיר את היינות הספרדיים ה- Semiseco.
אוונגרד 2009
בלנד של גוורצטרמינר, סוביניון בלאן, שרדונה, ויוניה וסמיון.
משהו בשם Avant-garde מאוד מחייב: להחליט במודע להיות שונים ואף קיצוניים בעשייה ובאמירה.
להיות לא שיגרתי ואף חריג יכול להפוך אותך ברגע לעילוי ולנושא הדגל, או מאידך לקיטש מיותר.
ביין שנטעם, ענבי הגוורצטימינר היו מאוד דומיננטיים, ומתיקות כבדה השתלטה על הפה. היין מאוד ארומטי ומאוד טרופי. המון טעמי שוקולד שמתערבבים עם פיג'יה ופלפל לבן.
יש תחושה שיש יותר מדי מכל דבר, ואין יכולת התמזגות והרמוניה עם הזנים שעורבבו יחד.
קלאסי 2009
בלנד בורדולזי קלאסי מענבי סמיון וענבי סוביניון בלאן. הבלנד מורכב מ- 70 אחוזי סמיון שממנו מייצרים את יין הסוטרן, עליו מתלבש כבד האווז המסורתי כמו כפפה.
מתיקות נעימה, יין שומני ומורכב מאוד. בבלנד של יקב אסיף יש תוספת של 30 אחוזי סוביניון בלאן שממתנים את המתיקות, אולם בטעימה היין מאוזן מבחינת מתיקות וחמיצות. מעט מרירות מורגשת תחילה בחלל הפה, אולם לאחר כמה דקות היין נפתח והמרירות נעלמת.
15 אחוז מהיין שהו בחבית ומעניקים לבלנד גוף טוב ועניין נוסף.
טווח המחירים של יינות אסיף: 65-85 ש"ח
יקב אסיף
רח' סדן 8 רובע האמנים ערד
טל. 08-6326321, 052-5931100
oryah@zahav.net.il
www.domolavan.co.il