בשנים האחרונות, הוצאות המחייה המטורפות הפכו את המושג "חיסכון" למשהו כמעט דמיוני. אבל כולנו יודעים עד כמה חשוב שנחסוך. במיוחד כשהיום כבר נשארו מעט מאוד ברי מזל שעובדים במוסד כזה שמבטיח להם שיקבלו אחרי הפרישה תשלומי פנסיה חודשיים לכול ימי חייהם.
אז מה עושים עם הכסף שבכל זאת הצלחנו לחסוך?
בגדול יש כמה סוגי חיסכון: יש אפשרות להפקיד את הכסף בבנק או להשקיע אותו בניירות ערך. יש סוגי חיסכון בעלי חשיבה לטווח ארוך ויש הפקדות לטווח קצר.
אז איך יודעים מה לעשות?
הדרך הנכונה היא להתייעץ עם מומחה. מומחה טוב יתאים את צורת החיסכון לצרכים שלכם ולאופי שלכם, ממנו הוא ילמד על רמת הסיכון שאתם מוכנים לקחת עם הכסף שלכם.
הרבה מאיתנו עוד חיים עם החלום הישן והמתוק שאם נפקיד בכול חודש כמה שקלים בתוכנית חיסכון בבנק, נתעורר יום אחד ונגלה סכום עתק שמחכה לנו בסבלנות בסניף בשביל לסדר אותנו בחיים. אבל הבנקים של היום זה לא הבנקים של פעם, אלה שהיו בבעלות המדינה והיו מכוונים על ידי מדיניות הממשלה. הבנקים של היום הם גוף עסקי קר, אכזר ומנוקר שכל מטרתו לעשות רווחים בכול מחיר. והם עושים. בכול שנה רווחי הבנקים גדלים במאות מיליוני שקלים. הבנק רוצה שתשימו אצלו את הכסף שלכם בשביל שיוכל להלוות אותו לאחרים. הבנק רוצה לשלם כמה שפחות ריבית למי ששם אצלו את הכסף. מהצד השני הוא מעוניין לגבות כמה שיותר ריבית על הכסף שהוא מלווה לאחרים. זה כל הסיפור. לכן כשאתם שמים כסף בתוכנית חיסכון אתם עוזרים לבנק, אבל הוא לא מעוניין לעזור לכם. להפך. פקידי הבנק לא יבחלו בשום אמצעי על מנת לבלבל אתכם, לטשטש לכם את התודעה ולהטביע אתכם בים של מספרים וסעיפי חוזה קטנטנים על מנת להגיע למטרה- לתת לכם כמה שפחות כסף עבור הכסף שחסכתם בקושי כל כך גדול.
אז מה עושים?
בדיוק בשביל זה הולכים למומחה פיננסי. המומחה מכיר היטב את האינטרסים של הבנקים, את הסעיפים, את האותיות ואת הטריקים שבהם הם משתמשים. המומחה יודע מה תחום המיקוח שיש לפקיד הבכיר בבנק ואיך לדבר אליו בגובה העיניים ולהשיג את המחיר הטוב ביותר עבור החיסכון שלכם.
יעוץ פיננסי טוב גם יבדוק האם חיסכון לטווח ארוך הוא בהכרח מה שאתם זקוקים לו. לעיתים אתם רוצים לחסוך לנסיעה משפחתית לחו"ל, לסגירת חוב, להעלמת מינוס בבנק, לרכישת מוצר חדש כדוגמת טלוויזיה או מכונית, או חיסכון למטרה רפואית.
במקרים כאלה, יועץ טוב ימצא עבורכם את הבנק והתוכנית הנכונה שנותנת הכי הרבה בטווח קצר.
ועוד משהו חשוב: גם לחברות ביטוח ולגופים אחרים יש תוכניות חיסכון להציע לכם, לרוב במחירים טובים יותר מאלה שמציעים הבנקים!
יועץ פיננסי טוב אמור להכיר את התוכניות הללו ולהציע לכם אפשרות זאת.
סגנון החיסכון השני הוא חיסכון שיש בו אלמנטים שמשלבים גם השקעה כלשהי בניירות ערך כמו: ביטוחי מנהלים למיניהם, ביטוח פנסיוני, קופות גמל, קרנות נאמנות. המיוחד בחסכונות כאלה הוא שאפשר להרוויח בהם הרבה יותר מאשר חסכונות בבנק, אבל אפשר גם להפסיד.
ההרפתקנים יכולים להשקיע את הכסף ישירות בבורסה. הבחירה תלויה בעיקר ברמת הסיכון שאתם מוכנים לקחת.
לסיכום:
יועץ פיננסי טוב צריך להכיר את כל האופציות ולדעת להציג אותן בפניכם. אבל חשוב מכך, עליו לדעת "להריח" אתכם, את האופי שלכם, את הצרכים שלכם ולהתאים לכם את אופן החיסכון הנכון ביותר.
בתשעים אחוז מהמקרים יועץ פיננסי טוב ימליץ לכם לפזר סיכונים וסיכויים ו"לחלק את הביצים" בין כמה סוגי סלים.
יחד עם הניסיון, הידע והיכולת להתמקח, יעוץ טוב יכול להיות שווה לכם הרבה רבה כסף.