הגשת עבודה סמינריונית
במהלך הלימודים שלכם לתואר ראשון וודאי הגשתם כבר עבודות רבות. התחלתם להכיר את הכתיבה האקדמית ולכתוב לפי כלליה. אחת המשימות האחרונות לסיום התואר היא הגשת עבודה סמינריונית בתחום מסויים ולרוב בנושא אשר אתם בחרתם מתוך תחום זה.
הגשת עבודה סמינריונית נעשית לרוב בשלבים ולא בבת אחת. תהליך העבודה מלווה על ידי מרצה מנחה. בעזרת ליווי המרצה יכול הסטודנט למקד את שאלת המחקר שלו, להגיש ראשי פרקים ואף להגיש פרקים שלמים מן העבודה ולקבל עליהם חוות דעת עד שיגיע אל הגשת עבודה סמינריונית מלאה וסופית.
כיצד בנויה עבודה סמינריונית ?
הגשת עבודה סמינריונית בנויה מכמה חלקים : מבוא - המציג את שאלת המחקר והטענה. גוף העבודה הכולל שניים - שלושה פרקים. בפרקים אלו נערכת סקירה ספרותית של הנושא, השוואת מקרים דומים ודיון על ידי הצגה של כל הראיות שנאספו בנושא.
חלק הסיכום עוסק במסקנות המתבקשות מן הדיון שקדם לו ואחריו תופיע רשימת מקורות -רשימה ביביליוגרפית. אל הגשת עבודה סמינריונית ניתן גם לצרף נספחים שונים לצורך המחשת הטענות והרעיונות. (מסמכים כגון: ראיונות, שאלונים, ממצאים מן השטח וכיוצא בזה).
הגשת עבודה סמינריונית בגישה חיובית
זכרו כי שמירה על גישה חיובית בהכנת העבודה הסמינריונית הינה מפתח חשוב להכנת עבודה נעימה, יצירתית אשר לא תשאב מכם כל קמצוץ אנרגיה. הכנת העבודה אינה מכשול אלא אתגר שניתן להתגבר עליו ורבים אשר סיימו את לימודי התואר שלהם יוכלו להעיד על כך.
חשוב להתייחס אל הגשת העבודה הסמינריונית בפרופורציות הנכונות לה. זכרו כי לעבודה שלד בנוי אשר יצרה האקדמיה ואינכם צריכים ליצור אותו מחדש. עובדה זו כבר מורידה מכם חלק ניכר מן העבודה. לכם נותר לעבוד על תוכן העבודה - שאלת מחקר, המחקר עצמו והמסקנות.