כמעט בכל מקום על פני הגלובוס וויסקי נחשב לאחד המשקאות האהובים והיוקרתיים ביותר שיש. תהליך הייצור שלו, ההשפעה שלו על הגוף או החריפות שלו - אלו ועוד סיבות רבות אחרות מביאים לפופולאריות האדירה של המשקה בקרב רבים. כעת הגיע הזמן להסביר קצת על סוגי הוויסקי הנפוצים:
- גריין: וויסקי שלרוב לא משווק באופן מסחרי, בעיקר משום שהוא זול יחסית. בדרך כלל נעשה בו שימוש במזקקות לצורך חיזוק וויסקי מסוגים אחרים
- מאלט: וויסקי מהסוג ה'מסורתי', מיוצר כולו מלתת. ישנם שני סוגים של וויסקי מאלט - סינגל מאלט, שמיוצר מסוג אחד של לתת ובלנדד מאלט, שהוא וויסקי שנוצר מערבוב של כמה סוגי לתת מזוקקים
- בורבון: וויסקי שמיוצר ברובו מתירס. נחשב לוויסקי האמריקני. ישנו גם וויסקי 'טנסי', שמיוצר גם הוא בארה"ב, באמצעות פטנט של סינון הנוזל דרך פחם עץ מייפל
- בלנדד: להבדיל מהבלנדד מאלט, כאן הכוונה היא למשקה שמיוצר מכמה סוגי וויסקי ולא מכמה סוגי מאלט. ברוב המקרים השילוב יהיה בין הגריין לבין המאלט
ישנם כמובן עוד כמה סוגי וויסקי, אך הם פחות ידועים מהארבעה הללו.
וויסקי - משקה אלכוהולי יוקרתי
הוויסקי מיוצר בדרך ייחודית בכל שלביו, מהשריית הלתת, דרך התסיסה, הזיקוק (שנעשה בשתי דרכים) והיישון ועד הביקבוק הסופי. ישנם רבים שעבורם הוויסקי על כל סוגיו, כמו גם הקוקטיילים מבוססי הוויסקי (ראסטי נייל לדוגמא) הם המשקאות האלכוהוליים המועדפים.
ישנם ברחבי העולם, וגם בארץ כמובן, אספני וויסקי. אחד האספנים הגדולים בארץ של וויסקי סינגל מאלט הוא דר' אביאם סלע, איש חיל האוויר לשעבר, שמחזיק בביתו בקבוקי סינגל מאלט של לפחות 120 יצרנים שונים.