בעוד אלף שנה, סביר להניח שלא יהיו מכוניות יותר. בטח גם הטלוויזיה תהיה נקודה קטנה בהיסטוריה, ורק חסרי הכל ידליקו ויכבו את החשמל בבית שלהם (המעופף, כמובן), שלא באמצעות מחיאת כף.
אבל האוכל תמיד יהיה פה. ואיתו כל אותם מתכונים שונים ומשונים. מה שפעם נחשב רק ל"דלק האנושי", נחשב כיום לתחום המניע אלפי אנשים, מוקד בילוי, מקום עבודה, ותעשייה המגלגלת מיליונים. ומה אתם ביקשתם? בסך הכל ללמוד איך לא לשרוף את השניצל.
כיום, הבית העיקרי של מתכונים הוא האינטרנט, שהצליח להשתלט גם על השוק הזה. הסדר, הפשטות והנוחות הביאו רבים שרגלם מעולם לא דרכה במטבח, להדפיס מתכונים בתדירות גבוהה, וליהנות מהעשייה והתוצאה של הבישולים.
אז לאילו מתכונים אתם מתחברים? סלטים, פסטות, בשר, איטלקי, הודי, תאילנדי, ירקות? זה באמת לא משנה. מתכונים לכל סגנון, לכל עדה, מכל מדינה, נמצאים בכמויות בכל מקום. לכם נותר רק לבחור, לעלות על סינר ולהתחיל להשתולל.
כשמדובר על מתכונים ראשונים, כדאי מאוד להקפיד על מספר נושאים. ראשית, לא רצים לפני שיודעים ללכת. התחילו במתכונים פשוטים יחסית, לפני שאתם טסים למנות שף. שנית, רצוי מאוד לא להיות לבד בזמן ההכנה הראשונה. היצמדו למישהו ותיק שיוכל לתת לכם טיפים חשובים. אם אפשר גם בזמן קניית המצרכים, בכלל מצוין.
לכו על מתכונים שאתם מתחברים אליהם שיהיו טעימים לכם. לכו על מנות קטנות, מתכונים ראשונים לא אמורים להיות לעשרים אנשים. אם יש חומרים או תבלינים שאתם לא בטוחים לגביהם, בררו לפני. הקפידו על הכמויות באופן מדויק. כל שינוי קטן עלול לשנות את הטעם לרעה. בעתיד, כשתיצברו ניסיון, לרגש שלכם יהיה יותר משקל וגם לשיקול הדעת שלכם.
תוספת נחמדה לרשימות מתכונים באינטרנט הם הפורומים הרבים הקשורים לנושא. תוכלו למצוא בהן עצות שימושיות, להיעזר במביני ומבינות עניין ולשתף אחרים בקשיים בהם אתם נתקלים. גם בלוגים רבים בנושאי מתכונים ובישול קיימים ברשת, שיכולים להיות לעזר רב.
אז למה אתם מחכים? אם באמצעות ספר או אתר, בחרו מתכון, וקדימה - יש אנשים רעבים סביבכם...