חפש מאמרים:
שלום אורח
24.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טיפול ירוק בשפכים

מאת: hamer anatאיכות הסביבה 18/03/20111367 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

בני האדם חיים, מתקיימים ומשגשגים על כדור הארץ מזה מליוני שנים. בכל השנים הללו, השתמשו בני האדם בכל נקודה על פני הכדור, במתנות שנותן הטבע באופן נדיב ביותר. אך אסור לנו לשכוח שבמאה השנים האחרונות, ההתפתחות התעשייתית המואצת והמועילה, טמנה בחובה גם הרס בלתי הפיך לאיכות הסביבה שלנו. הטכנולוגיות השונות אליהן הצלחנו לשקוד ולהגיע, הביאו עימן גם תוצרי לוואי מזהמים במיוחד וחשוב שתושבי הכדור שלנו יתעוררו בטרם יהיה מאוחר מידי.

אך מה הן האפשרויות העומדות בפנינו, כאמצעי הגנה מפני נזקים אפשריים? טיפול בשפכים, למשל, מהווה דוגמא איכותית וטובה במיוחד. נושא טיפול בשפכים, עוסק בכל הנושא של מיחזורם של השפכים הנוצרים בשימוש התעשיות הטכנולוגיות והכימיות. קיימים מכונים מיוחדים לטיפול בשפכים, המחזיקים במתקן מיוחד שנועד לנקז אליו את השפכים באמצעות צינורות ביוב מיוחדים, ובאמצעות שלושה שלבי טיהור, הקולחין המטוהרים מופנים להשקיית שטחים חקלאיים. מדוע, למעשה, יש צורך בטיהור? אם נעמוד על ההבנה הבסיסית של המילה כימיקלים, נוכל להבין זאת מיד. כימיקלים, הם תוצר של התעשיה הכימית, המיוצרים מחומר מסויים אשר אינו מצוי בטבע ולכן יש לייצרו באופן מלאכותי. הכימיקלים משמשים אותנו לשפע של מטרות (תרופות תוספי מזון, אמצעי לימה ועוד מגוון רחב של שימושים) ותופעת הלוואי של אותם כימיקלים היא הנזק הסביבתי שהם גורמים.

כימיקלים נוספים, המשמשים רבות בתעשיית המזון, הם חומרי טעם וריח , אותם מוסיפים מהנדסי המזון באופן מלאכותי למזון על מנת לשפר את טעמו, ריחו או מרקמו. כדי לייצר את חומרי הטעם והריח, יש צורך לבודד את הרכיבים מהטעם אליו שואפים לדמות את המוצר, ואת זה עושים באמצעות חומרים שאינם מן הטבע – סינתטיים. היתרון הגדול שבשימוש בחומרי טעם וריח מסוגים שונים, הוא יכולתם העמידה ביותר – הם אינם מושפעים כמעט משינויי טמפרטורה קיצוניים ובהכרח הופכים לעמידים מאוד. בשל כך, הם זולים יותר ונוחים יותר לשימוש.

בהמשך לכך, כל השימוש בכימיקלים, מביא לבסוף בצורך להיפטר מהם, בדרך זו או אחרת. על מנת זאת תוך פגיעה מינימלית באיכות הסביבה, נכנס נושא הטיפול בשפכים לפעולה.

בשלב הראשון, זוכים אותם שפכים במכון המטפל בהם, לסינון בסיסי המשקיע את החקים הכבדים ומפריד אותם מהנוזלים. זהו סינון ראשוני וגס ביותר. מכאן, עוברים השפכים לתהליך הבא, הכולל הליך ביולוגי בו מפורק החומר האורגני בשפכים הגורם לזיהומם. כך, מסולקים מוצקים נוספי המהווים עודף, ומוסרים המיקרואורגניזמים הגורמים לזיהום, ונותרים נוזלים צלולים יותר בעלי ריכוז של חומר אורגני ברמה נמוכה מאוד. בשלב השלישי, הקולחים מסוננים היטב, מה שמאפשר שימוש חוזר בהם בדרכים שונות. אפשרות אחת לשימוש חוזר היא אגירתם של הנוזלים הממוחזרים בתוך מאגרים תת קרקעיים, הידועים כאקוויפרים. בהמשך, ישמשו הנוזלים הממוחזרים להשקיית שטחים חקלאיים מבלי לפגוע בשטחים החקלאיים ובאיכות הסביבה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

anat

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת hamer anat

מאת: hamer anatאיכות הסביבה 21/03/111207 צפיות
חיינו על פני כדור הארץ רצופים גרימת נזק מתמשכת לכדור עליו אנו חיים. על הפתרונות כל – במאמר הבא.

מאת: hamer anatאיכות הסביבה 16/02/111154 צפיות
מליוני שנים על פני כדרו הארץ הפכו את הכדור שלנו לרגיש במיוחד. איך נגן עליו בדרכים הטובות ביותר? נהיה זהירים. על כך – במאמר הבא.

מאת: hamer anatאיכות הסביבה 14/02/111005 צפיות
הטבע לעיתים מביא בעצמו להרס סביבתי ולנזקים. מזיקים ועשבים שוטים, הם דוגמא מצויינת לכך. על הפתרונות – במאמר הבא.

מאת: hamer anatביקורות מוצרים07/02/111312 צפיות
חיינו על פני כדור הארץ הביאו ברבות השנים לשימוש שלנו במוצרים כימיים הגורמים הרס לאיכות הסביבה. במאמר הבא תמצאו דרכים חדשות לשימוש במוצרים שעשויים להקל, ולו במעט, את הנזק הסביבתי לכדור שלנו.

מאמרים נוספים בנושא איכות הסביבה

מאת: yoni romאיכות הסביבה 14/11/191393 צפיות
מדינת ישראל מעודדת את ייצור החשמל דרך מערכות סולאריות. פתרון זה הוא פתרון ירוק, ידידותי לסביבה וזמין בבתים פרטיים ושטחים עסקיים. מערכת סולארית עסקית היא מערכת אשר נבנית על גגות בתי עסקים ובכלל זה: שטחים מסחריים, מפעלים, בנייני משרדים ודומיהם.

מאת: Roei Kalvoאיכות הסביבה 11/12/171673 צפיות
מהו פינוי נייר? איך מבצעים פינוי נייר? איזה שלבים כלולים בתהליך מיחזור נייר? למה גופי תעשייה זקוקים לשירותי פינוי נייר?

מאת: אור מחשביםאיכות הסביבה 24/10/161867 צפיות
מה היא אנרגיה סולארית? אנרגיה, או חשמל, מיוצרת בדרך כלל מנפט, גזים, ופחם, וכל החומרים האלה פולטים פחמן דו-חמצני ופוגעים בסביבה, בכדור הארץ כולו, וכן בבריאות שלנו ושל בני משפחתינו. בנוסף לכל זה, האנרגיה הזו לא מתחדשת – ברגע שנגמר הנפט בעולם, לא נמצא עוד, וכשנגמר הפחם, ייקח אלפי שנים עד שהוא יתחדש בכמויות שאנחנו צורכים כיום. במקומות שונים בעולם, החומרים האלה כבר נגמרו, והיום אנחנו בדרך צלחה לגמור את מה שנשאר באיזורים שעוד יש בהם את החומרים האלה.

מאת: קליבר 818איכות הסביבה 17/11/143176 צפיות
במקביל לשיפור מנועי בנזין, יצרניות רכב שונות מייצרות מנועים הצורכים סוגים שונים של דלק, ישנם סוגי דלק ידידותיים יותר לסביבה יותר בהשוואה לאחרים.

מאת: איוורור והנדסהאיכות הסביבה 05/11/142753 צפיות
מהו חוק אוויר נקי? חוק אוויר נקי, התשס"ח- 2008, גובש על ידי קבוצת חברי הכנסת ועמותת "אדם טבע ודין" ונכנס לתוקף ביום 1/01/2011.

מאת: בני דואניאיכות הסביבה 30/10/142739 צפיות
אחד הרעיונות הבולטים ביותר שעומדים לקבל בקרוב משנה תוקף הוא הוצאת שקיות הניילון החינמיות מהסופרמרקט הקרוב לביתכם. למעשה, כל קונה ייאלץ להגיע עם שקית רב פעמית מהבית על מנת להניח בפנים את המוצרים אותם הוא רכש, כאשר לשקיות הניילון אליהן התרגלנו עד עכשיו לא יהיה יותר שימוש, אלא אם נהיה מוכנים לשלם תמורתן.

מאת: שלומית לנגאיכות הסביבה 26/12/138826 צפיות
כיום כל משרד מחזיק לפחות מדפסת אחת. טונרים של מדפסות לייזר המושלכים לפח האשפה הם פוטנציאל לנזק סביבתי כבד. מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם בעיה סביבתית זו?

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica