טיהור שפכים בדרך לסביבה ירוקה
אנחנו כבר מליוני שנים חיים על כדור הארץ, והתעשיות הטכנולוגיות שהתפתחו במאה האחרונה הצליחו לגרום לזיהום אויר ולזיהום סביבתי מהחמורים שידע הכדור שלנו. יש שפע של סיבות לגרימת הנזק, וחשוב שנדע כולנו שעל מנת לשמור על הכדור, יש גם דרכים אחרות לעשות את המקובל והידוע. כל אחד מאיתנו יודע שכימיקלים, למשל, עשויים לגרום לזיהום, אך האם ידעתם למה? מה הם למעשה אותם כימיקלים ? הללו, הם בעצם תוצר של תעשיה כימית. מדובר , בחומר שאינו מצוי בטבע ולכן יש לייצ אותו באופן מלאכותי. עולם התעשייה הכימית, אשר זקוק לחומרים השונים הללו שאינם מן הנמצא בטבע , נאלצו לייצר את החומרים הללו כדי לספק אותם לצרכי התעשייה והשימוש בהם הפך נפוץ בכל תחומי חיינו – החל מחומרי ניקוי לבית, דרך תרופות וכלה בשימושים כחומרי גלם לחומרי נפץ וכדומה. שימוש מיוחד בחומרים מהתעשייה הכימית – כימיקלים – אפשר למצוא בשימוש בחומרי טעם ויח. הללו, מוספים באופן מלאכותי לתעשיית המזון, כדי לשפר טעם וריח, כשמם כן הם. על מנת לייצר חומרי טעם וריח, על המהנדסים העוסקים בכך, לבודד רכיבים מהטעם אליו שואפים להגיע, ולדמות אותו באמצעות חומרים שאינם טבעיים. יתרונם של אותם חומרי טעם וריח מלאכותיים בכך שהם עמידים מאוד, הרבה יותר מאחיהם הטבעיים, ואינם נתונים לפגיעה בשל שינויי טמפרטורה. דבר זה, הופך אותם לזולים יותר ואטרקטיביים ביותר לשימוש בתעשיית המזון.
נושא חשוב מאוד ונוסף שיש לתת עליו את הדעת בהקשר לאיכות הסביבה, הוא נושא של טיהור שפכים. לכל מכון המטפל בנושא של טיפול בשפכים מתחזק מתקן מיוחד אשר מיועד לניקוז של כל השפכים אליו באמצעות צינורות ביוב, ומטהר אותם כך שיוכלו לשמש לצורכי חקלאות או אגירה באקוויפרים שונים ברחבי הארץ.
התהליך הנוגע לאותו טיפול בשפכים אינו פשוט, והוא מורכב משלושה שלבים מרכזיים. ללא קיומם של שלושת השלבים ההלו, במלואם, לא נוכל לקיים תהליך כזה והשפכים הללו יזהמו ויחלחלו לאדמת כדור הארץ ויגרמו נזק. לכן, ראשית, מתבצע סינון ראשוני של השפכים כך שהחומרים הכבדים בהם נותר מאחור. הקולחים שנשארו, מועברים לשלב השני של הטיפול, שם מוסיפים המהנדסים הליך ביולוגי אשר מביא לפירוקם של החומרים האורגניים שנמצאים באותם שפכים ומסולקים גם המיקרואורגניזמים הנמצאים בתוך אותם שפכים ואשר גורמים לזיהומם. בשלב האחרון, הקולחים כבר מסוננים ונותר להעבירם סינון אחרון על מנת שיוכלו לעבור לשימוש חוזר – בתור מי השקייה לשטחים חקלאיים גדולים. חלק מהקולחים נאגרים גם באזורי אקוויפרים, כדי לשמש את השטחים החקלאיים בהמשך. כך, נוצר תהליך מיחזור מופלא – הטבע נותן ומקבל בחזרה ואנו שומרים על כדור הארץ נקי מזיהומים.