חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

788לכבוד פורים משהו על יין

788משהו על תרבות הייןסקוטיש הנה החברה המובילה בארץ בענף משקאות החריפים והיין.ישלה מעל ל10.000 לקוחות ומרכז מכירות בתל אביב.הם מיבאים ומשווקים כ620 מוצריםשוניים. החברה מחולקת לשלוש קבוצות שונות למוצרי אלכוהול,ייןואביזרים. הנה כמה דברים על היין כפי שהוסבר לנו על ידי החברה במפגשלכתבים.היין הנו מוצר מקובל ונפוץ באורח החיים היוםבארץ. בתקופה האחרונה,אולי עקב שינוי הרכב האוכלוסיה,ההתענינותביין גברה והאנשים התחילו להתענין בסוגי יין,באיזה כוס שותים איזה סוג של משקהוכו'.ב15 השנים האחרוניות צריכת היין בישראל הוכפלה ויותר.יש כיוםבארץ קרוב ל300 יקבים בעוד שלפני כ30 שנה היו לא יותר מ15 יקבים שעשו בעיקר ייןמתוק לקידוש וכו'. ליין הישראלי שם טוב מאוד בעולם.תופעה שלא היתה מקובלת בעבר היא שאנשים צעירים מקדישים חלקמהכנסתם ליין. אנשים שהיו רגילים לשתות וודקה בלבד עוברים ליין וכל אחדקונה סוג יין לפי יכולתו הכלכלית. חובבות יין זאת מחלה ואפשר להגדירה כמחלה קשה ללאמרפא. חובב היין מתענין בכל מה שקשור בו. הוא מתענין באיכותהיין.בקבוק יין טוב יכול לעלות בין 500-1000 יורו.יין צריך לאכסן נכון.האכסון הנכוןהוא מקום מוצל ובשכיבה.כמעט אצל כל חובב יש מקרר יין מיוחד.החובב אוסף בקבוקי ייןויש כאלו שאוספים 300-1000 בקבוקים. החובב אינו נעדר מהשקת יקב חדש ומגיע לכל השקה.הוא מתעניןביין באינטרנט,במגזינים,במדורים המיוחדים בעיתונים.ליין ריחות וטעמים שונים. הוא מורכב ממגוון עשיר של אלמנטים וצריך לראות את המכללותכדי שתיוצר הרמוניה. מטרת היין היא ליצור הנאה מההרמוניה הנוצרת.יקב "דלתון",שיין ממנו הוצג, נמצא בגליל העליון.הוא יקבמשפחתי.אנו טעמנו יינות שונים כולם משובחים- אדום,לבן,יבש,חצי יבש,רוזה מבציריםשונים.אנשים לא מקצועיים שפחות מבינים ביין נהנים משתיתו יותר כיהם לא צריכים לשים לב לדברים מסויימים שמענינים את המקצוענים אלא להנות בלבד בלילהתעסק במרכיביו וכו' דבר שיכול להפריע להתרכז בחוויה. שתיית יין היא חוויה אסתטית והיא תלויה קודם כל בטעם האישישל כל אחד.החוויה אינה כללית אלא ספציפית לכל אדם.יש אחד שאוהב יין אדום,השניכבד,עמוק,עשוי מענבים מסויימים ועוד.משך שנים האדם עבר דיכוי חוש הריח שלו באמצעים כימייםוכתוצאה מכך אנו לא מזהים ריח מסויים כאופיני למשהו. חוש הריח שלנו קצת רדום ויש צורך לפתחו ע'י הפרדה ביןריחות.קשה לזהות ריח אם אנו לא רואים את החפץ או הפרי.יש אפשרות לפתוח את חוש הריחעיי אמון.הכל קשור בעצם בחוויות מהילדות. למשל אם נחשפנו אז לריחות טבע בבגרותנו נזהה בקלות ריחותאלו. בזיהוי ריחות חשוב יותר עולם האסוציאציות.יש רייח בכל יין.לאדם רגיל קשה לזהות את הריח הספציפי של כליין. יש ריחות הנובעים מהחבית,מהתבגרות היין,מהענבים.לכל ייןהניחוח שלו. ביין לא מקובל להשתמש בריחות מלאכותיים מבחוץ.כל הריחות הםטבעיים הנובעים מתהליך היצור,ההתישנות-הגיל וכו'. הנה כמה דוגמאות של ריח אופיני וסיבתו: ריח אורן הוא של יין בוגר. וניל מגיע מהחבית,מהעץ. אשכולית-מהפרי-הענבים. חמאה-מתהליך היצור,מהתסיסה. בכל יין יש ריח הספציפו שלו.דבר חשוב אחר ביין הוא באיזה כוס נשתה אותו.אם מוזגים אותו בכוסות שונים טעמו וריחו יהיו שונים. הדבר נובע מצורת הכוס,עומקה,גודלה. יש תעשיה שלמה של כוסות יין. היצרן החשוב בעולם לכוסות יין יושב במונטריאול .הוא פיתחגישה האומרת שתפקידה של הכוס ליצור חווית שתיה אופטימלית לכן הוא מייצר 62 סוגיםשונים של כוסות לסוגי היין והמשקאות . תפקידה של הכוס להאדיר את התכונות הטובות של היין ולערפל אתהתכונות הרעות שלו. כל כוס כזו העשויה קריסטל משובח עם 5 אחוזי עופרת בלבד עולהכ330 שקל.הלשון האנשוית מבחינה בין 4 טעמים בלבד. מר,מתוק,חמוץ ומלוח.כל שאר התכונות מזוהים על ידי האף ולאהלשון.חריף אינו טעם אלא כוויה. לכן אדם שאינו מסוגל להריח אומר שלאוכל איןטעם. 95 אחוז מטעמי האוכל נכנסים דרך האף ורק 5 אחוז דרךהפה. קצה הלשון מזהה את הטעם המתוק.אחוריהלשון את המר.קדמת הצדדים את החמוץ והצדדים הקרובים ללוע -מלוח. לאור כל זאת חשובה הצורה של הכוס כדי שהיין שאנו שותים יגיעלמקומות הנכונים בלשון. חשוב שהכוס תיהיה במימדים וצורה הנכונים ליין שאנו שותים כדילהדגיש את הטעם הרצוי לאותו יין. למשל שמפניה שותים בכוס ארוכה וגבוהה כדי לזרוק אותה רחוקבפה.פורים שמח.נכתב על ידי elybikoret-אלי ליאון ,18/3/2011 07:03 אני מזמין אתכם להכנס לאתרי  בוריכזתי ביקורות שכתבתי מ1.6.10 והתפרסמו באתרי אינטרנט שונים בכל שטחיהאמנות,חיבורים שכתב פרופ' יוסי גמזו וחומר אחר.
ביקורות שהתפרסמו לפני 1.6.10אפשר לראות רק באתר שבו פורסמו
כתובת האתר www.elybikoret.022.co.il

 



תגיות המאמר: ELYBIKORET


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלי ליאון-elybikoret

מאת: אלי ליאון-elybikoretספרות09/01/131433 צפיות
ספר שירה

מאת: אלי ליאון-elybikoretספרות09/01/131026 צפיות
ספר שירה

מאת: אלי ליאון-elybikoretמוסיקה26/04/121350 צפיות
10 שירים מצויינים בביצועו בלווי קלידים וגיטרה

מאת: אלי ליאון-elybikoretמוסיקה19/04/121538 צפיות
להקת פופ ודיסקו משנות ה80

מאת: אלי ליאון-elybikoretמוסיקה19/04/121318 צפיות
להקת פופ ודיסקו משנות ה80

מאת: אלי ליאון-elybikoretאומנות - כללי27/12/111379 צפיות
קולקטיב הבארוק הישראלי

מאת: אלי ליאון-elybikoretאומנות - כללי23/12/111313 צפיות
אלברט כהן שר שירי מחזמרים

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413307 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica