יקב 1848 של יוסי שור (יקב ציון)
תענוג לפתוח יין:
מאת אלון גונן שף
יקב הבוטיק 1848 הוא בבעלות פרטית של יוסי שור, הדור השמיני והחדשני של משפחת שור בעלי יקב ציון. ביקב 1848 משלבים מסורת, ניסיון העבר ושילוב של חדשנות ונועזות לקראת העתיד:
בשנת 1848, עם חידוש היישוב היהודי בירושלים, החלה גם תעשיית היין ברחוב היהודים שבעיר העתיקה.
אבי משפחת שור, רבי מרדכי אברהם שור, יחד עם בנו רבי יצחק שור, ייסדו לצרכי פרנסה את היקב המשפחתי הראשון בארץ. בית המשפחה היה ברחוב הגיא, הסמוך למסגד עומר, והקיר המערבי של היקב שהוקם במרתף הבית, היה חלק מהכותל המערבי. מספר שנים לאחר תחילת המנדט הבריטי, הבריטים אסרו על קיום תעשייה בתוך החומות, והיקב הוצא מהעיר העתיקה, והוקם מחדש מעל בריכה לאגירת מים שנקנתה בשכונת בית ישראל.
הבריכה עצמה הפכה מרתף אחסון ליין. במשך השנים היקב התפתח וגדל, עד שהמקום היה צר מלהכיל את כל התוצרת.
יוסי שור, הדור השמיני החדשני והנועז יותר למשפחה, שנכנס לעולם היין לפני כ-10 שנים, החליט ליצור המשכיות ורצף למסורת יין של 163 בצירים, ובחר להפליג עם ייצור יינות האיכות למחוזות חדשים, ולהוביל את יקב הבוטיק 1848 באמצעות תובנות הנשענות בחיבור שבין ישן לחדש מאז 1848 ועד היום. היינות האלה מופנים לקהל לקוחות שרוצה שכל הזמן יחדשו לו וירגשו אותו. וללא ספק היינות שטעמתי מיקב 1848 עושים את העבודה יפה.
קברנה 2007 רזרב:
היין מתפרץ עם ריחות של פרי צעיר בעל בוקה מאוד עדין ונקי. ניתן להרגיש את טעם הפרי מהרחת היין בלבד.
מעט טבק מאזן את הפרותיות ונותן הקדמה טובה לטעימה, בה יש עפיצות מאוד נעימה, חמיצות מאוזנת ויש תחושה של יין צעיר אשר גועש בפה וזורק עוד ועוד טעמים וניחוחות של פרי טוב.
3 אחוזי הפטיט סירה שהוכנסו ליין נותנים צבע אדום טוב ועשרת אחוזי המרלו מעדנים את הקברנה. היין לא הותקף בעץ ויש איזון טוב בינו לבין הפרי. היין מוכן לשתיה כעת ויוצרו ממנו 6725 בקבוקים בלבד.
קברנה סובניון 2006 ספיישל רזרב:
78% קברנה 22% פטיט סירה. הזנים שהו 12 חודשים בחביות נפרדות ולאחר מכן יחד עוד 18 חודשים בחבית.
היין בעל צבע ארגמן אטום, בעל טעמים וניחוחות של פטל בשל, קסיס, שזיפים צעירים. העץ נותן גוף טוב ליין והיין בעל נוכחות מרשימה מאוד. ערבולו בכוס כבדה ושומנית והיין מאוד חמאתי בבליעה.
זה יין מאוד חוויתי והוא לעיס מאוד. מהיין יוצרו 7184 בקבוקים.
אני לא נוהג למליץ בדרך כלל על קניית יינות אבל זה יין שצריך וחובה שיהיה במקרר היין לחובבי היינות שיש להם עניין לשמור יין ולהנות ממנו לפחות פעם בשנה בקבוק על מנת לבדוק את התפתחותו.
עלה באתר היין אדום או לבן
www.adomolavan.co.il