חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יקב 1848 של יוסי שור (יקב ציון) תענוג לפתוח יין: מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול14/03/20112265 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

יקב 1848 של יוסי שור (יקב ציון)
תענוג לפתוח יין:
מאת אלון גונן שף

יקב הבוטיק 1848 הוא בבעלות פרטית של יוסי שור, הדור השמיני והחדשני של משפחת שור בעלי יקב ציון. ביקב 1848 משלבים מסורת, ניסיון העבר ושילוב של חדשנות ונועזות לקראת העתיד:

בשנת 1848, עם חידוש היישוב היהודי בירושלים, החלה גם תעשיית היין ברחוב היהודים שבעיר העתיקה.
אבי משפחת שור, רבי מרדכי אברהם שור, יחד עם בנו רבי יצחק שור, ייסדו לצרכי פרנסה את היקב המשפחתי הראשון בארץ. בית המשפחה היה ברחוב הגיא, הסמוך למסגד עומר, והקיר המערבי של היקב שהוקם במרתף הבית, היה חלק מהכותל המערבי. מספר שנים לאחר תחילת המנדט הבריטי, הבריטים אסרו על קיום תעשייה בתוך החומות, והיקב הוצא מהעיר העתיקה, והוקם מחדש מעל בריכה לאגירת מים שנקנתה בשכונת בית ישראל.
הבריכה עצמה הפכה מרתף אחסון ליין. במשך השנים היקב התפתח וגדל, עד שהמקום היה צר מלהכיל את כל התוצרת.

יוסי שור, הדור השמיני החדשני והנועז יותר למשפחה, שנכנס לעולם היין לפני כ-10 שנים, החליט ליצור המשכיות ורצף למסורת יין של 163 בצירים, ובחר להפליג עם ייצור יינות האיכות למחוזות חדשים, ולהוביל את יקב הבוטיק 1848 באמצעות תובנות הנשענות בחיבור שבין ישן לחדש מאז 1848 ועד היום. היינות האלה מופנים לקהל לקוחות שרוצה שכל הזמן יחדשו לו וירגשו אותו. וללא ספק היינות שטעמתי מיקב 1848 עושים את העבודה יפה.

קברנה 2007 רזרב:
היין מתפרץ עם ריחות של פרי צעיר בעל בוקה מאוד עדין ונקי. ניתן להרגיש את טעם הפרי מהרחת היין בלבד.
מעט טבק מאזן את הפרותיות ונותן הקדמה טובה לטעימה, בה יש עפיצות מאוד נעימה, חמיצות מאוזנת ויש תחושה של יין צעיר אשר גועש בפה וזורק עוד ועוד טעמים וניחוחות של פרי טוב.
3 אחוזי הפטיט סירה שהוכנסו ליין נותנים צבע אדום טוב  ועשרת אחוזי המרלו מעדנים את הקברנה. היין לא הותקף בעץ ויש איזון טוב בינו לבין הפרי. היין מוכן לשתיה כעת ויוצרו ממנו 6725 בקבוקים בלבד.

קברנה סובניון 2006 ספיישל רזרב:

78% קברנה 22% פטיט סירה. הזנים שהו 12 חודשים בחביות נפרדות ולאחר מכן יחד עוד 18 חודשים בחבית.
היין בעל צבע ארגמן אטום, בעל טעמים וניחוחות של פטל בשל, קסיס, שזיפים צעירים. העץ נותן גוף טוב ליין והיין בעל נוכחות מרשימה מאוד. ערבולו בכוס כבדה ושומנית והיין מאוד חמאתי בבליעה.
זה יין מאוד חוויתי והוא לעיס מאוד. מהיין יוצרו 7184 בקבוקים.
אני לא נוהג למליץ בדרך כלל על קניית יינות  אבל זה יין שצריך וחובה שיהיה במקרר היין לחובבי היינות שיש להם עניין לשמור יין ולהנות ממנו לפחות פעם בשנה בקבוק על מנת לבדוק את התפתחותו.

 עלה באתר היין אדום או לבן

www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121387 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121510 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121333 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121388 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121548 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121467 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121523 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172816 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142609 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143005 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144508 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413307 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148232 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148564 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica