נוהגים להכין בפורים מיני מאפה מיוחדים, המשמשים גם למשלוח מנות.
אזני המן –אלה עוגיות מיוחדות , שצורתן כצורת משולש, והן ממולאות בפרג. מקורו של מאפה זה במדינות מזרח אירופה. בארץ הפכו אזני המן למאפה מקובל על כל העדות.
מקור צורתן ושמן של "אזני המן" אינו ברור. לפי השערה אחת , צורת המשולש היא זכר לכובעים, שנהגו שרי פרס לחבוש בתקופה העתיקה. לפי השערה אחרת, מקור השם באגדה על המן שנכנס אל המלך "כשהוא כפוף קומה, אבל וחפוי ראש, ואזניו מקוטפות".
השנה במסגרת אירועי פורים 2012 כולנו נרבה באכילת אזני המן. בשנים האחרונות השתבחו המילויים ובנוסף לפרג אפשר למצוא גם חלווה, ריבת חלב , שוקולד ועודכיד היצירתיות של הקונדיטורים...
חלת פורים-לסעודת פורים מכינים חלה גדולה ומתוקה, ממלואה בצימוקים.
תרנגול הודו-יש הנוהגים לאכול בסעודת פורים תרנגול הודו, זכר למלך אחשוורוש, שמלך מהודו ועד כוש. תרנגול הודו, שנחשב לעוף טיפש, מזכיר גם את טיפשותו של המלך אחושורוש.
סעודת פורים-מצווה לעשות את ימי פורים "ימי משתה ושמחה", שכן כל המאורעות , שלזכרם אנו חוגגים את חג פורים, תוכננו וקרו בעת משתה היין , שערכה אסתר המלכה לאחשוורוש ולהמן.
משום כך נקבעה מצווה מיוחדת לערוך ביום הפורים סעודה, הנמשכת בדרך כלל עד הלילה.
מאחר שאין שמחה אלר בבשר ויין, נוהגים להכין שפע של מטעמים ומרבים בשתית יין. ע"פ דברי חז"ל , שתית יין בפורים היא חובה, כאמור: " חייב אדם להתבסם בפורים, עד שלא ידע בין ארו המן לברוך מרדכי"(מסכת מגילה, ז' ע"א).
לסעודת מצווה זאת, שכל בני המשפחה משתתפים בה, נהוג להזמין גם עניים , כדי לילוק עמם את האוכל ולשתפם בשמחת החג.
בזמן הארוחה שורה אוירה של עליזות ושמחה בבית. במסגרת פעילויות לילדים בפורים הילדים באים מחופשים, והמבוגרים תורמים את חלקם בשירה ובבדיחות הדעת.