אני מברכת אותך על הבחירה שלך לתפוס את הגה חייך , לקבל מחויבות עליהם ולצאת לדרך, זו בחירה משמעותית וחשובה בפני עצמה.
בשלב זה, עומדת לפנייך בחירה נוספת, לא פחות חשובה, בחירת המאמן האישי שלך לחיים, בחירת אותו אדם שילווה אותך בדרכך זו, יהווה עבורך מרחב מאפשר ותומך בדרך להשגת מטרותיך.
לא כולם יודעים שהפועל to coach משמעותו גם "להסיע בכרכרה",
מי יהיה אותו שותף לדרך? איך אתה בוחר אותו ? מי יהיה זה "שיסיע אותך בכרכרה" מהנקודה בה אתה נמצא לעבר היעד שהצבת לעצמך? מי יהיה אותו שותף לדרך? איך אתה בוחר אותו ? מי יהיה זה שתוכל להרגיש נוח לחשוף בפניו את חלומותיך? איך אתה בוחר את אותו אדם-חבר שיהיה הקרוב ביותר אליך בשבועות הקרובים?
להלן, רשימת פרמטרים שעליכם לבחון בעת בחירת המאמן האישי שלכם לחיים, אותו אדם שאיתו אתם יוצאים לדרך...
דוגמא אישית -
מאמן לחיים זה לא רק מקצוע, אימון זו דרך חיים.
האם המאמן עצמו מהווה דוגמא אישית במי שהוא? בסגנון חייו? האם המאמן חי את חייו שלו בעוצמה? מגשים את חלומותיו ומטרותיו שלו? נמצא באינטגריטי עם כוונות חייו? נמצא בהתפתחות ולמידה שוטפת? מתאמן בעצמו? - את כל הנקודות הללו עליכם לבדוק בבואכם לבחור, זכותכם (וחובתכם) לשאול את המאמן את שאלותיכם.
"כימייה" -
הקשיבו לעצמכם, היו קשובים לאינטואיציה, לתחושות הבטן, עד כמה מרגיש לכם טוב בחברתו, כאדם. עד כמה אתם יכולים לראות את אותו אדם כשותף קרוב אליכם? עד כמה נראה לכם שתוכלו להתמסר לתהליך האימון בנוכחות אותו אדם?
רקע קודם של המאמן -
מה הם קורות חייו? מאיפה הוא בא? מה הביא אותו למקצוע האימון? הרשה לעצמך לראיין את המאמן הפוטנציאלי שלך.
גישת האימון -
בדוק אם גישת האימון, אותה מציע המאמן, מתאימה לך ולמי שאתה (לדוגמא, אם הרוחניות אצלך היא שפה, חלק מחייך, וודא שהמאמן חשוף ונוכח גם בעולם הרוחני). מה הדגשים שלו - מאמן משימתי, מאמן הווייתי?
סוג ההכשרה -
עד כמה ההכשרה שלו למקצוע הינה מקצועית ורצינית: איזה בי"ס, גישת האימון, מסגרת הלימודים (כמות שעות ההכשרה, שעות הסטאז).
המלצות -
בקש מהמאמן המלצות מלקוחות שעברו תהליך אימון, בקש לראות מכתבי תודה, אם יש.
פגישת הכרות -
חשוב מאד לקיים פגישת הכרות ע"מ שתוכל לחוות את המפגש עם האימון וגישת המאמן.
פרטים טכניים -
חשוב לבדוק אם מקום המפגש מתאים, אופי המפגש מתאים (מפגש טלפוני או פנים מול פנים), אורך המפגש וכמובן התעריף הנדרש.
מספר מילים על מבנה תהליך האימון -
ע"מ להפיק תוצאות מתהליך אימון, נדרשת כמות מינימלית של מפגשי-שיחה, מספר הפגישות המומלץ יכול לנוע בין 12-16 פגישות:
פגישה ראשונה - פגישת הכרות מעמיקה עם המתאמן, פגישה שבד"כ ארוכה יותר מהפגישות שבהמשך.
שתי הפגישות הבאות מוקדשות לבירור והבהרת המטרות שמבקש המתאמן לממש בחייו, פגישות אילו משמשות גם "לאיסוף הדלק": בירור המשאבים, החוזקים, ערכי חיים וכוונות חיים של המתאמן - מינוף של כל אילו ישמש את המתאמן בהמשך, בדרכו למימוש מטרותיו.
הפגישות הבאות מהוות "יציאה לדרך" - הן מוקדשות להתבוננות מעמיקה במטרות שאותן בחר המתאמן לממש, ליצירת בהירות וליציאה לפעולה, במהלך תקופה זו מצטמצם הפער בין המקום בו נמצא המתאמן למקום אליו הוא רוצה להגיע.
מפגש אחרון - מוקדש לסיכום ומשוב הדדי.
חשוב לציין שבמהלך הדרך מתקיים מפגש משוב-אמצע, בו נעשית בדיקה משותפת של המאמן עם המתאמן לגבי מה שנעשה עד היום, נבחנת רמת שביעות הרצון ורמת ההתאמה של אופי העבודה הנעשית מול ציפיות הלקוח המתאמן.
זכור - תהליך האימון בסופו של דבר הינו מתנה שאתה נותן לעצמך!
במציאות אתה בעצם "רוכש חבר" לפרק זמן קצוב בחייך, אדם שילווה אותך בדרך שאתה בוחר ללכת בה, אנא דאג לבחור מתנה זו בקפידה, זו מתנה שאם היא נבחרה נכון, תהייה לה השפעה לטווח רחוק...
סה"כ הידיעה של מה טוב ומתאים לנו קיימת בתוכנו, כמו בכל בחירה אחרת בחיים, עלינו רק צריכים להקשיב היטב לעצמנו ו"ללכת עם הבטן ..", מה שלמעשה מגדיר ומחזיר אותי להנחת היסוד של תהליך האימון עצמו - אתה אדם גדול ושלם כפי שאתה, יש לך את הידיעה מה נכון עבורך, המאמן רק עוזר לך לחשוף את מה שאתה בעצם כבר יודע!
מוקירה אותך על המחויבות שיש לך להיות זה המחזיק בהגה חייך!