יקב אבידן השקה 2011
3 יינות: גראנש מורבדר 2007, פינו נואר 2008 , MORE 2006
על שלושה דברים העולם עומד - על התורה, ועל העבודה, ועל גמילות החסדים.
מאת אלון גונן
3 יינות: גראנש מורבדר 2007, פינו נואר 2008 , MORE 2006
על שלושה דברים העולם עומד - על התורה, ועל העבודה, ועל גמילות החסדים.
מאת אלון גונן
יקב אבידן השיק את שלושת היינות לשנה זו כשבראשם הושק יין ה MORE 2006
צינה אבידן הציגה את אסכולת היקב לחברים שהתקבצו ביום סגרירי וקריר משהו, היקב מאכלס השנה חביות רבות שבתוכם יש את הזנים שצינה מאוד אוהבת לעבוד איתם, חלקם מוצאים את עצמם בבלנדים יחודיים ליקב וחלקם נשארים זניים.
על התורה : צינה אבידן עדיין שומרת על רצונה בלגעת ולחוש את היין שלה ולא מוכנה לתת לשום משגיח כשרות לומר לה מה לעשות ואיך לעשות ועל זה מגיע לה שאפו.
על העבודה: משפחת אבידן עובדות קשה ביקב ובשנתיים האחרונות היקב קיבל חיזוק אדיר של חביות ומרחב גדול. כל העבודה החל מהבציר ועד הבקבוק נעשה על ידי נשות המשפחה.
ועל גמילות החסדים: טוב פה יש בעיה: לא גמילות ולא חסדים. היינות שהושקו יקרים, מאוד יקרים.
פינו נואר 2008: ברור לכל חובב יין שטעם פינו נואר צרפתי שלא מדובר כאן באותו דבר.
מדובר ביין אדום שבמקרה נתנו לו את השם פינו נואר.
במקרה של אבידן מדובר ביין אדום בעל ארומות של דובדבנים צעירים ופטל שנעלמים מהר, מעט ריח קלוי עולה באף שמזכיר קצת טחב ופטריות. היין שהה 18 חודשים בחבית אשר לא הצליחה להעניק לו גוף חסון. בטעימה היין ללא טעמי הפירות המתבקשים על פי הארומות הראשוניות והפה לא מתמלא ולא מתרגש בבואו במגע עם הנוזל.
היין מחלק יפה בגרון והאפטר טייסט כמעט ולא קיים.
מחיר היין 120 ₪
גראנש – מורבדר 2007 : ריחות של פרי אדום ומעט פלפל שחור מעקצץ באף. בטעימה מתגלים טאנינים רכים מאוד אף על פי שהיין שהה בחבית 16 חודשים, בטעימה היין מאכזב. אין מספיק טעמי פרי שיקחו את היין הזה למקום המתבקש של מורכבות ועידון וכמובן סיומת ארוכה. אין עוצמה של גראנש מלבד החמיצות המתבקשת. אפטר טייסט נעים.
מחיר היין 120 ₪
MORE 2006: של אבידן כיין קינוח בעל מתיקות גבוהה מאוד, אחוזי האלכוהול הם 16 והם כמעט ולא מורגשים בגלל המתיקות הרבה של היין.
זה לא יין שמתאים לאוכל כלשהו מלבד מנות אחרונות ובטח לא יין שאפשר לשתות אחריו יין אחר בגלל מתיקותו.
מחיר היין 360 ₪
יין בסגנון ריצ'טו (הענבים מיובשים בשיטה מסורתית במשך ארבעה חודשים ומהצימוקים נסחטים הנוזלים שנשארו שאמורים להכיל בתוכם את הטוב שבטוב)
היין יושן במשך 36 חודשים בחביות עץ אלון, ריחות היין הם של שזיפים וריבות כבדות. ריח עגול וטוב. בטעימה מתגלה יין מתוק מאוד. אם חשבתי שבטעימה אני מצפה ליין בסגנון אמרונה כבד ומלא התגלה יין ה MORE של אבידן כיין קינוח בעל מתיקות גבוהה מאוד, אחוזי האלכוהול הם 16 והם כמעט ולא מורגשים בגלל המתיקות הרבה של היין.
זה לא יין שמתאים לאוכל כלשהו מלבד מנות אחרונות ובטח לא יין שאפשר לשתות אחריו יין אחר בגלל מתיקותו.
מחיר היין 360 ₪
www.adomolavan.co.il