21.02.2011 חדר הטעימות של סבתא מרים רוטנברג:
סביב השולחן: דורון בלוגולובסקי (נכדה של מרים), שרונה פז-בלוגולובסקי, עפר יוכלמן.
מאת שף אלון גונן
פינו נואר 2008:
כדי להכין פינו נואר טוב, חייב היינן להיות עם האצבע על הדופק כל הזמן. זה זן שלא כל כך מתחשב ברצון היינן ויש לו אמירה משלו. פינו נואר טוב הוא יין מרגש, עוצמתי, בעל ניחוחות משכרים שמתפתחים כל הזמן והיין עובד בכוס שעות. ביקב ויתקין עושים פינו נואר. ביקב ויתקין עושים פינו נואר טוב.
השיטה היא בציר מוקדם משולב עם בציר מאוחר. שילוב של ענבים בעלי רמת חומציות גבוהה וענבים שנבצרים בבריקס מקסימלי. וכמובן מקצועיות בהבנת תיקוני חומצה לפינו. הפינו אוהב תיקונים אבל עדינים ובזמן. ופה היא גדולתו של היינן.
בטעימה: צבע אדום בוהק ומלא, שומניות נפלאה בערבול הכוס. היין בעל רמת חומציות בינונית עם טאנינים נפלאים הממלאים את חלל הפה בשפע טעמי פרי טוב. ריח הפינו נואר מרגש במיוחד ומעניק אין ספור התפרצויות מרגשות בכל ערבול הכוס. היין עובד ועובד ולא שוקט לרגע. סיומת חמאתית ובעלת אפטר טייסט שמעלה חיוך על הפנים.
מסע אחר 2009 ( סירה, קברנה פרנק, קריניאן)
בטעימה: צבע עמוק ודחוס, היין בטעימה בשל מאוד וממלא את חלל הפה בטאנינים חזקים ותוקפניים רמת החומציות בחלל הפה גבוהה אך מאוזנת בבליעת היין יש תחושה שהיין רוצה וצריך להישאר בבקבוק לפחות עוד 5 שנים. לדעתי אחד מהיינות העתידיים הטובים והמרגשים שיהיו לנו. לקנות עכשיו ולחכות איתו.
קברנה פרנק 2007:
צבע כמעט אטום, בערבול היין סמיך וכבד, החמיצות המאוזנת של הענב הזה נותנת אפשרות לטעמי הפרי לדבר. פרי בשל, מלא, מתיקות טובה. היין נותן הרגשה שהוא לא צריך אוכל לצידו. חמאתיות נפלאה ואפטר טייסט מרגש.
זה יין בשביל אנשים שרוצים לשתות יין ולא רק לדבר על יין.
קרינאן 2007:
היין בעל צבע אדום בוהק וזוהר. ריחות חווה בוקעים מהכוס והריחות משכרים ומדהימים ומכינים אותנו באופן מושלם ללגימה: יין לעיס מאוד, מלא, עמוק, פותח כל נקבובית בחלל הפה שמתחילה לצעוק אוכל ,אוכל ועכשיו. איזון טוב בין חומציות ומתיקות, זה יין מושלם לקרניבורים.
פטיט סירה 2007:
יין זני נפלא. עדין, חמאתי, מרגש: לתפוס את האורגזמה במעופה
www.adomolavan.co.il