נושא נזקי גוף הוא מהמורכבים ביותר שבתחום המשפט עקב השילוב המהותי הקיים בו בין עולם המפשט לעולם הרפואה. המושג נזקי גוף, בהקשרו המשפטי, מתייחס לכל סוג של פגיעה גופנית (ואף פגיעה מנטאלית אשר מקורה בפגיעה גופנית) אשר קרו במהלך תאונת עבודה, תאונת דרכים, או כתוצאה מרשלנות רפואית.
עו"ד לנזקי גוף הוא הישות אליה פונים בכדי להגיש תביעה משפטית בכל הנוגע לנזקי גוף. מדובר בתהליך ארוך ומסועף אשר הידע המקצועי בו, הן המשפטי והן הרפאי, הוא מן המעלה הראשונה. כיוון שמדובר בהגשת תביעה אשר דינה לרוב הוא פיצוי כספי רב (שלא לומר פגיעה בשמו של הנתבע, בעסקיו וברישומיו במשטרה במקרים של עבירות תנועה, תאונות דרכים וכיוצא בזאת) יש להביא בחשבון את התנגדותו של הנתבע ומכאן את ניסיונותיו העיקשים לצאת זכאי ולהשתחרר מעול התביעה.
בדיוק בגלל הנטייה הטבעית של הצד נתבע בגין נזקי גוף להעמיד התנגדות נחרצת, מומלץ לחבור לעו"ד לנזקי גוף אשר יודע את מלאכתו ולא, נניח, לנסות להגיש תביעה באופן עצמאי.
כמובן שכאשר תביעת נזקי גוף מובאת נגד ארגון רחב מימדים, בין אם משרד ממשלתי ובין אם חברה פרטית, נוספים להתנגדות הטבעית גם הליכים בירוקרטים מסועפים אשר לבדם יכולים להספיק בכדי לייאש גם את הנחושים שבתובעים. גם במקרה זה ירתם עו"ד לנזקי גוף לעזרת התובע במטרה לחלצו מן ההתמודדות המתישה מול הבירוקרטיה.
אחת הנקודות שהופכות תביעות נזקי גוף למורכבות כל כך היא חובת ההוכחה החלה על התובע. אכן, בכל מקרה של תביעה המוגשת בגין נזקי גוף יידרש הנפגע להוכיח, באמצעות ממצאים וחוות דעת רפואיות (לעיתים אף יותר מאחת) את הנזק שנגרם לו. ברוב המקרים יהיו בתי המשפט מעוניינים בהיקף הפגיעה, במקורה, בשעה ובמקום שקרתה, ובממצאים הרפואיים אשר אמורים לאשרה.
מעבר לממצאים הקונקרטיים (בדיקות רפואיות, דוחות אשפוז, צילומי CT ו- MRI) וחוות דעת רפואיות שיביא הנפגע, בתי המשפט רשאים לדרוש סדרת בדיקות אצל רופאים הממונים על בדיקת נזקי גוף מטעם בית המשפט. מומחים לנזקי גוף מסוג זה מהווים מדד אובייקטיבי אשר אינו נשכר ע"י אחד הצדדים ומכאן שאינו נוטה לאף אחד צד – לא לזה של התובע ולא לזה של הנתבע.
עוד סביר שיתעניינו בתי המשפט בהיסטוריה הרפואית של התובע ובפרט במצבו הבריאותי בכל הנוגע לנזקי גוף שהוחמרו עקב התאונה אך היו קיימים מבעוד מועד.
עו"ד לנזקי גוף ידע כיצד לטפל בכל הליך הגשת תביעת נזקי הגוף, המצאת חוות הדעת הרפואיות הנדרשות, והגשת ערעורים באם חוות הדעת יימצאו בלתי מספקות. כיוון שתחום נזקי הגוף לרוב נושא עימו פיצויים בסכומים גדלים (אלפי ואף עשרות אלפי שקלים), ובגלל הקושי הטמון בהוכחת הפגיעה, נבון יהיה להיעזר בעו"ד לנזקי גוף אשר כל עיסוקו הוא הקשר שבין רפואה למשפט.