הליכי גירושין הם אף פעם לא חוויה נעימה, לא עבור הזוג המתגרש ובוודאי שלא עבור ילדיהם. אולם לא מעט הליכי גירושין מלויים גם בהפחדות ובאיומים מהצד שלא מעוניין להתגרש. כשיש לבני הזוג ילדים, מרבית האיומים הללו עוסקים בהם ובמזונות ילדים. אלא שבדרך כלל מדובר באיומי סרק, נטולי כל בסיס משפטי. מטרתם של איומים אלו היא להפחיד את הצד השני, במטרה למנוע ממנו לנקוט צעדים משפטיים שיבטיחו את זכויותיו או למנוע את עזיבתו.
במאמר הבא תוכלו ללמוד כיצד להתמודד עם האיומים השונים שנשמעים במסגרת הליכי גירושין וקשורים למזונות ילדים.
איום 1: לא אתן לך לראות את הילדים
מדובר באיום חסר כל בסיס, שכן לאף הורה אין את הסמכות למנוע מהשני לראות את ילדיו. המשמורת נקבעת לפי המלצותיה של פקידת סעד, ובמקרים קשים נערכות בדיקות מקיפות של מסוגלותו של כל הורה לגדל את הילדים.
איום 2: לא אשלם מזונות ילדים
בני זוג רבים מאיימים כי אם יתגרשו, יסרבו לשלם מזונות ילדים. כדאי לדעת שישנן דרכים שונות לאכוף תשלום מזונות ילדים או תשלום מזונות אישה, גם מבני זוג עקשנים וסרבנים במיוחד: החל מפנייה למוסד לביטוח לאומי וכלה בעיקולי רכוש באמצעות ההוצאה לפועל. בתי המשפט מחמירים במיוחד בענייני מזונות ילדים. ואכן ניתן אפילו לעצור ולכלוא הורה שמסרב לשלם מזונות ילדים. בדרך כלל, גם סרבני המזונות הגדולים ממהרים לשלם את מזונות הילדים כשהם מקבלים את פקודת המעצר.
ישנם אמצעים נוספים באמצעותם ניתן לאלץ סרבנים לשלם מזונות ילדים. כך למשל, לראש ההוצאה לפועל יש סמכות לשלול לסרבן את כרטיסי האשראי או להוציא כנגדו צו לאי חידוש רישיון הנהיגה. כל אלו יכולים להפעיל לחץ רב על סרבני מזונות ילדים, ולגרום להם לעמוד בחובתם כלפי ילדיהם.
איום 3: אני אתפטר כדי שלא יוכלו לחייב אותי לשלם מזונות ילדים
בני זוג רבים מאיימים כי יתפטרו מעבודתם כדי שלא יחויבו לשלם מזונות ילדים. גם איום זה חסר כל בסיס משפטי. גם בתי הדין הרבניים וגם בתי המשפט לענייני משפחה מכירים אותו, ולכן מחייבים לצרף 12 תלושי שכר אחרונים של בן הזוג יחד עם הגשת התביעה למזונות ילדים וכתב ההגנה.
כמו כן, פסיקת בית המשפט לענייני משפחה קבעה כי גובה התשלום של מזונות ילדים נקבע לא רק בהתאם לשכר המשולם להורה בפועל, אלא גם בהסתמך על פוטנציאל ההשתכרות של ההורה, כמו גם על היקף הרכוש והחסכונות שבבעלותו. בבואו של בית המשפט לקבוע את סכום מזונות הילדים הוא בוחן את הכנסתו של ההורה בפועל ואת רמת החיים שלו לפני ואחרי הפרידה מבן הזוג השני. כשישנה אי התאמה מובהקת, בית המשפט יכול אכן להאמין שבן הזוג מסתיר הכנסות נוספות.
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם איומים אלו בתבונה היא באמצעות היוועצות עם עורך דין המתמחה בענייני גירושין. רק עורך דין גירושין מנוסה יוכל לייעץ לכם כיצד עליכם לפעול על מנת להבטיח את זכויותיכם בהליך הגירושין.