טחורים – דיקור, רפואה סינית, שיאצו, דמיון מודרך
הסטטיסטיקה אומרת שכמעט כל אדם מעל גיל 50 סובל מטחורים. נשים סובלות יותר מגברים ( על רקע הריונות ולידות ).
הסטטיסטיקה הזו לא גורמת למי שסובל מטחורים להרגיש יותר טוב.
טחורים פעילים יכולים להציק, לכאוב, לדמם ואם ממש לא הצליח לנו, אז אולי גם תהיה פיסורה – שזה ממש סיפור לא נעים.
במאמר הזה נסקור בקצרה את קשרי הגופנפש לטחורים בעיניים של רפואה סינית.
נתחיל בהבנה כללית:
א. קיים ערוץ אנרגיה, מרידיאן, שאמור לשמור את האיברים במקומם. ברגע שהמרידיאן הזה חלש, נוכל לראות בין היתר טחורים ( נפגוש גם מערכת שרירים רפוסה, שפתיים משתרבבות, נפיחות של הבטן, צואהרכה, צניחות של שלפוחית השתן / רחם, בקע סרעפתי, ורידים ודליות ).
ב. יובש / עודף חום בגוף יובילו לצואה יבשה וקשה שתגרום לדימום.
המרידיאןמסעיף א', שאמור לשמור על האיברים במקומם, נחלש מדאגה, ממזון מתוק, מזוןקר ולח, ממחלות ממושכות ומפעילות פיזית ומנטלית מאומצת. הוא קשור מאוד לביתשגדלנו בו ולזה שאנחנו חיים בו היום. מושפע מהיחס שקיבלנו כילדים מההוריםוהסביבה הקרובה שלנו.
בנוסף, המרידיאן הזה אוהב שגרה. קשה לו עםספונטניות . הוא מתבטא בכל מה שקורה בפה, חניכיים ושפתיים. בחולשת שרירים –בעיקר הגפיים. טיפוס כזה יכול לדבר הרבה / לאט / לאבד את חוט המחשבהולקפוץ מנושא לנושא או "לחפור" על אותו דבר כל הזמן. יש לו גם עניין עםצבעי אדמהJ. מוזמנים לחשוב על עצמכם ולבחור מי מהנ"ל מתאימים לכם.
סעיףב', מתייחס לחום / יובש חיצוניים – כל מה שקשור לאקלים ולמזג אוויר ובאותהמידה גם לחוסר בנוזלים בגוף עצמו – זאת אומרת חוסר פנימי. כאן, נראה הרבהסימני יובש. יובש של העור, השיער, השפתיים, ציפורניים רכות וכמובן יובש שלהצואה. בנוסף, נוכל למצוא שני טיפוסים: זה הנעלב בקלות וזה הנוח להתרגז.הראשון יסבול יותר מקור והשני מחום.
השלד הטיפולי יהיה די זהה. ישלנו נקודות דיקור בבטן, בידיים וברגליים. יש נקודות בישבן וממש סמוך לפיהטבעת. סיכוי סביר שיהיו נקודות משותפות לשני המקרים. מעבר להן, יהיונקודות ספציפיות. נניח נקודות מקררות, יתווספו לפתולוגיה של החום והיובש.
אולםמעבר לזיהוי ה"טכני",נרצה להבין יחד עם המטופל מהו השורש של המחלה. מה גרםלה להופיע ומדוע דווקא בתקופת זמן זו. התשובות לשאלות הללו יהוו קרש קפיצהמשמעותי בתהליך ההחלמה. כשאנו שואלים, אנו מעודדים את המטופל לקחת אחריות.
האםקיים קושי עם פרידות? האם יש קושי ב"לחתוך" עניינים? האם היתה חריגה /טלטלה בשיגרה? האם היה שינוי בהרגלי התזונה? האם יש חוויה של דאגה??
הגוףמדבר אלינו. לרוב, איננו מקשיבים. ההקשבה שלנו מגיעה רק אחרי סערות גדולות– לכן הריפוי א"כ יותר ממושך. אילו היינו קשובים לסימנים המקדימים בזמן,היינו חוסכים לעצמנו סבל רב. היינו בריאים יותר וחיוניים יותר.
אם אתם סובלים מטחורים ( שיאצו, רפואה סינית, דיקור יודעים לטפל גם בטחורים. לא רק ב כאבי גב תחתון / כאבי ראש, כאבי בטן ומתח... ), שאלו את עצמכם את השאלות הללו. עצרו רגע ונסו להזכר למה לא הקשבתם.. א"כ, עם הידיעה הפנימית הזו, גשו למטפל ב רפואה סינית והוא יתאים לכם טיפול.
בד"כ יש הצלחות רבות לטיפול בטחורים.
אני באופן אישי משלבת שיאצו, דיקור, מוקסה ודמיון מודרך.
מאחלת לכם החלמה מהירה!
אפרת בנור, מטפלת בשיאצו, דיקור סיני
דרך אפרתה – מגע מביא שלום.