למשפט הפלילי, אולי יותר מכל תחום משפטי אחר, חשוב להיערך ולהתכנון בהתאם. חומרת העונשים בדין הפלילי, יחד עם המעורבות הרגשית ולפעמים גם הסיקור התקשורתי המתלווה לעניין, מחייבים את מי שעומד בפני משפט פלילי (במיוחד אם זו עבירה פלילית ראשונה) להיערך בצורה מיוחדת.לפניכם מספר טיפים לקראת היערכות למשפט פלילי:
1. הצטיידו בעורך דין:
זה נשמע כמובן מאליו, ואכן המדינה מחוייבת לדאוג לליווי של עורך דין עבור כל מי שעומד בפני משפט, גם אם ידו אינה משגת. אולם הדגש בטיפ זה הוא על שכירת שירותיו של עורך דין המתמחה בתחום הפלילי, שבאמתחתו ניסיון והופעות רבות בבתי משפט. טיבו ואיכותו של עורך הדין הפלילי יכולים לעשות את כל ההבדל - אפילו בין אשמה לזכאות.
2. גביית עדויות וליקוט ראיות:
המשפט הפלילי, כמו כל תחום אחר, מסתבך ברובו על עדויות. אלו יכולים להכריע את הכף לטובת או נגד הנאשם. חשוב ללקט עדי ראייה ועדי אופי רבים ככל האפשר היכולים להעיד לטובתך ולעזור לך במשפט. חשוב שהעדות שלהם תהיה כתובה או מצולמת. את אלו יש לגבות עם חומרים וראיות מזירת האירוע כולל מסמכים רלוונטיים. ברוב המקרים לא ניתן לטעון בפני בית המפשט לגבי ראיות ועדויות שלא הוצגו בשלב החקירה.
3. הכנה מנטלית:
עמידה בפני שופט במשפט פלילי היא עבור רבים חוויה מפחידה ואפילו טראומטית. לא מדובר רק בכך שהשופט הוא זה שיחרוץ את גורל הנאשם, אלא גם בסיטואציה הלא נעימה. על כן, רצוי לערוך היכרות פיסית עם בית המשפט עוד לפני המשפט הפלילי, להבין איך הוא מתנהל ועכיצד נערכים הדיונים. תפקידו של עורך הדין הפלילי הוא גם להכין את הנאשם באספקט זה ולערוך עמו תיאום ציפיות לקראת המשפט על מנת שלא יתאכזב מתוצאותיו.