חפש מאמרים:
שלום אורח
22.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מה זה בכלל בולמי להבה?

מאת: שב-טל בע"מפיזיקה31/01/201117658 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תעשיות רבות בישראל ובעולם עושות שימוש יום יומי במפעליהם בבולמי להבה מסוג שונים ולמטרות שונות. עם זאת, רבים לא יודעים על קיומו של רכיב זה וכיצד הוא עובד.

מאמר זה יסקור בכלליות כיצד הומצאו בולמי להבה לפני עשרות שנים וכיצד עושים בהם שימוש בימים אלו באפליקציות שונות. יצויין כי מידע טכני מפורט המתאים ליישומים יחודיים, ייבחן ויותאם לפי צרכי המפעל.

בולם להבה הינו רכיב המשמש מעבר לגז באופן שוטף וללא הפרעה אך באותו זמן מספק עצירה ומניעה של הלהבה. זאת בתוך מטרה למנוע התלקחות או להבה גדולה שעלולה לגרום לשריפה. בבסיסם של בולמי הלהבה המודרניים עומד אותו עקרון פשוט אשר נהגה עוד בשנת 1815 על ידי מדען בריטי בסם סיר המפרי דבי. סיר המפרי היה כימאי ופרופסור במכון המלכותי של בריטניה הגדולה. באותה עת, היה צורך להגן על כורי הפחם מהתלקחות של גז העששיות בפירים ששמשו לכריית הפחם. הוועדה לבטיחות בתעשיות הפחם של אנגליה פנתה אל פרופסור המפרי על מנת למצוא פתרון טכני שיאפשר שימוש בעששיות הפועלות על גז כחומר בערה תוך שמירה על כללי בטיחות והמנעות התלקחות ושריפה במכרות הפחם.

לאחר מחקר מעמיק הגה פרופסור המפרי פתרון טכני פשוט בדמות צילינדר ארוך אשר דפנותיו מלאות חורים, כמו נקבוביות קטנות. צילינדר זה הקיף את להבה המנורה בתוך העששית בכך איפשר לאור העששית לחדור את המסך (בזכות הנקבוביות) אך האויר שחדר בחלק התחתון ושימש לבערה, יצא רק בחלקו העליון. בעוד שאש העששית בוער במרכז, בחלק הפנימי של מסך הנקבוביות, היא נשארת בחלק זה ואינה פורצת החוצה. על ידי שימוש במסך מחורר, הצליח סיר המפרי לספוג את החום של הלהבה, ולהקרין אותו בטמפרטורה נמוכה יותר כלפי חוץ, גם בזכות הפיזור על פני המסך כולו.

שנים רבות חלפו מאז ימיו של סיר המפרי, בולמי להבה כיום יעילים יותר בתפקודתם, עשויים מחומרים חדשים, חלקם אקזוטיים, אך עדיין כולם מתבססים על העקרון הפשוט שהגה סיר המפרי ולפיו הורדת החום של הלהבה והנעה הגז דרך מעברים צרים, מסייעת למנוע התלקחות.

עשרות תעשיות עושות שימוש בבלומי להבהב מודרניים ומלבד תעשיית הגז, גם תעשיות הכימיה, הדלק והפרמצטיקה.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

שב-טל בע”מ משרתת את משק הדלק, הגז, התעשיה הכימית ותעשיות הסמי-קונדקטור והפרמצטיקה. החברה מספקת ציוד טכני והנדסי ופתרונות טכניים מתקדמים.


 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת שב-טל בע"מ

מאת: שב-טל בע"מאיכות הסביבה 24/06/121519 צפיות
החל משנות השמונים מדינות רבות בעולם קבעו תקנים לפליטה של גזים מבתי זיקוק ומפעלים כימקליים. מדינת ישראל, התאימה עצמה לתקינה הנהוגה באירופה ובארה"ב ומבקשת למנוע פליטה של גזים מזהמים מפעילות של מפעלים לאטמוספירה. מאמר זה יעסוק באפשרויות השונות העומדות בפני מפעלים וחברות למישוב אדי הפליטה תוך שמירה על איכות הסביבה וחסכון במוצר.

מאמרים נוספים בנושא פיזיקה

מאת: בתיה כץפיזיקה29/10/196679 צפיות
היקום שלנו נראה מסודר ומתוכנן. בזאת יודה כל אדם שהוא ישר עם עצמו. מי שהוא לא ישר עם עצמו, יאלץ גם הוא להודות בכך, חרף העובדה שלפני התיאוריות הדמיוניות השונות בדבר מוצא היקום והאדם, כל התרבויות האנושיות בעולם האמינו בקיום זה או אחר של תכנון מכוון מאחורי הבריאה, מה שמוכיח כי זוהי המסקנה הראשונה לאור הסדר הנגלה לעינינו.

מאת: בתיה כץפיזיקה29/10/1921327 צפיות
האמת האבסולוטית עליה אנשים מדברים היא למעשה אמת אמוציונאלית, רגשית, אותה הם חשים כברורה ומובנת מאליה. אמת אבסולוטית במובן הרציונאלי והשכלתני של המילה, אינה מוחלטת כלל ועיקר ומטבעה מסוגלת להשתנות, כי היא מוגבלת לטבעו, זכרונו, הכרתו וידיעותיו של האדם.

מאת: בתיה כץפיזיקה29/10/196439 צפיות
במציאות שאנו מכירים, הצרכים של החיים והחיים עצמם מתואמים בהרמוניה שאינה מלמדת על מקרה אלא על יד מכוונת. זהו המפליא באמת! זוהי העובדה המכריחה אותנו לקבל את מציאותו של בורא - חוקי טבע ביקום שהיה אמור להיות באנטרופיה מוחלטת!

מאת: רענן ברנשטייןפיזיקה01/10/158234 צפיות
מרבית הציבור כבר מודע לכך שחשיפה לקרינה מעל היקפים מסוימים יכולה להוות בעיה בריאותית.

מאת: חנניה (ננו) כהןפיזיקה09/05/158797 צפיות
בפרק זה תשובות לשאלות: מהו מקור היש-החומר והאנרגיה? האם כמות היש-החומר והאנרגיה סופית או אינסופית? מדוע בכלל ישנה המציאות של יקום? מהו גודלו של החלל הריק ללא היש-החומר והאנרגיה?

מאת: חנניה (ננו) כהןפיזיקה18/04/1518394 צפיות
הפרק מכיל תשובות לשאלות החשובות: מהו למעשה הזמן? האם היתה התחלה לזמן? כיצד הזמן מתנהל ,ומהם המסקנות מרחיקות הלכת והמדהימות שיש לנו להסיק מדרך התנהלותו?

מאת: מעיין סבןפיזיקה16/04/157713 צפיות
1905 לא הייתה עוד שנה בלוח כמו זו שהייתה לפניה וזו שבאה אחריה. לפחות לא אם תשאלו את כל מי שעוסק בפיזיקה ובתחומים הנלווים לה. שנה זו זכתה לכינוי המחייב והמרהיב "שנת הפלאות", Wunderjahr בשפתו הגרמנית של האחראי הישיר לכינוי שדבק בה - אלברט איינשטיין. הייתה זו שנה יוצאת דופן בה פרסם איינשטיין לא פחות מארבעה מאמרים פיזיקליים פורצי דרך, אשר שינו את כל החשיבה ומה שהיה ידוע עד לאותה נקודת זמן בארבעת ענפי הפיזיקה בהם עסקו המאמרים.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica