תעשיות רבות בישראל ובעולם עושות שימוש יום יומי במפעליהם בבולמי להבה מסוג שונים ולמטרות שונות. עם זאת, רבים לא יודעים על קיומו של רכיב זה וכיצד הוא עובד.
מאמר זה יסקור בכלליות כיצד הומצאו בולמי להבה לפני עשרות שנים וכיצד עושים בהם שימוש בימים אלו באפליקציות שונות. יצויין כי מידע טכני מפורט המתאים ליישומים יחודיים, ייבחן ויותאם לפי צרכי המפעל.
בולם להבה הינו רכיב המשמש מעבר לגז באופן שוטף וללא הפרעה אך באותו זמן מספק עצירה ומניעה של הלהבה. זאת בתוך מטרה למנוע התלקחות או להבה גדולה שעלולה לגרום לשריפה. בבסיסם של בולמי הלהבה המודרניים עומד אותו עקרון פשוט אשר נהגה עוד בשנת 1815 על ידי מדען בריטי בסם סיר המפרי דבי. סיר המפרי היה כימאי ופרופסור במכון המלכותי של בריטניה הגדולה. באותה עת, היה צורך להגן על כורי הפחם מהתלקחות של גז העששיות בפירים ששמשו לכריית הפחם. הוועדה לבטיחות בתעשיות הפחם של אנגליה פנתה אל פרופסור המפרי על מנת למצוא פתרון טכני שיאפשר שימוש בעששיות הפועלות על גז כחומר בערה תוך שמירה על כללי בטיחות והמנעות התלקחות ושריפה במכרות הפחם.
לאחר מחקר מעמיק הגה פרופסור המפרי פתרון טכני פשוט בדמות צילינדר ארוך אשר דפנותיו מלאות חורים, כמו נקבוביות קטנות. צילינדר זה הקיף את להבה המנורה בתוך העששית בכך איפשר לאור העששית לחדור את המסך (בזכות הנקבוביות) אך האויר שחדר בחלק התחתון ושימש לבערה, יצא רק בחלקו העליון. בעוד שאש העששית בוער במרכז, בחלק הפנימי של מסך הנקבוביות, היא נשארת בחלק זה ואינה פורצת החוצה. על ידי שימוש במסך מחורר, הצליח סיר המפרי לספוג את החום של הלהבה, ולהקרין אותו בטמפרטורה נמוכה יותר כלפי חוץ, גם בזכות הפיזור על פני המסך כולו.
שנים רבות חלפו מאז ימיו של סיר המפרי, בולמי להבה כיום יעילים יותר בתפקודתם, עשויים מחומרים חדשים, חלקם אקזוטיים, אך עדיין כולם מתבססים על העקרון הפשוט שהגה סיר המפרי ולפיו הורדת החום של הלהבה והנעה הגז דרך מעברים צרים, מסייעת למנוע התלקחות.
עשרות תעשיות עושות שימוש בבלומי להבהב מודרניים ומלבד תעשיית הגז, גם תעשיות הכימיה, הדלק והפרמצטיקה.