משאבות ביוב הן המצאה דיי חדשה שנולדה מתוך התפתחות טכנולוגית דווקא בתחום הקומפרסורים שנועדו לנפח מתקני שעשועים לילדים. המדחס שנולד מהצורך הספציפי היה קל משקל יחסית, קטן מימדים, לא תלוי בחיבור לרשת החשמל בהכרח (גנרטור או חיבור למצית הרכב היו מספיקים בהחלט) והכי חשוב: בעל עוצמת דחיסת אויר גבוהה ומהירה מאוד. ההבדל בין לדחוס אויר לבין לשאוב אותו הוא עניין של מאיפה אתם עומדים באותו הרגע, וכך נרתם המדחס החדש לטובת חברות האינסטלציה שמצאו בו פתרון פלא לכמה מהבעיות היותר מסובכות שכרוכות בפתיחת סתימות צנרת.
כמה שפצורים והתאמות לציוד שבהם משתמשים אותם חברות המספקות שירותי ביוב, והמשאבה מצאה את מקומה על הביובית, אותה משאית נמוכה שמשרתת את חברות האינסטלציה על מנת להכנס לחניונים תת קרקעיים (עם תקרה נמוכה) כשעל גביהם מיכלית גדולה אליה מוזרמים כל הנוזלים שמשאבת הביות שואבת מן האזור המוצף. אבל חשוב לזכור שלפעמים המשאבות אינם רק מטפלים בסינדרום של בעיית הצנרת, קרי הצפות, אלא לעיתים משאבות הביוב עצמם עוזרות לפתור את מקור הבעיה מלכתחילה.
בעזרת הלחץ הגבוה שבאפשרות משאבות הביוב לספק, הרי שניתן לחבר אותם למקור מים ובעזרת זרם המים החזק (חזק יותר מאשר בצינורות הכיבוי של מכבאי האש, להבדיל) ניתן ל"שטוף" את צינור הביוב מבפנים, כל שכך מה שעמד בתוכו וסתם אותו (וגרם ע"י זה להצפה) יישטף הלאה, במורד הצינור של הבניין, אל הצינור הגדול יותר של הרחוב, ומשם אל הצינור הגדול יותר של השכונה, וכו' (הבנתם את הרעיון).
סתימות ביוב יכולות גם לגרום לנזילות, וזאת בגלל שסדקים, או שורשים פוגמים בדפנות הצינור ומצריכות את ההחלפה של חלק (חוליה) זו בצנרת. אבל המצאה חדשה שחברות האינסטלציה מתהדרות בה מאפשרת לפתור את הבעיה בעזרת בלון, ממש כך. בשיטה הזאת שמוכרת לכל מי ששמע על הליך הצנתור, מחדירים בלון מיוחד, ריק מאויר, לאזור שנמצא קודם לכן עם סדק (בעזרת רובוטים לצילום צנרת ומצלמות תרמיות מתכווננות), אז מנפחים את הבלון עד שהדפנות שלו, עליהם מרוח חומר איטום חזק ועבה, נוגעות בדפנות הצינור, מחכים שיתייבש ובודקים עם הציוד המתאים שהנזילה נפתרה (מה שאומר שלפעמים סתימות בביוב, ממש כמו אצל רופאי השיניים, הן עניין יזום דווקא שאינו דורש שחרור)