מכירים את זה שאתם נכנסים הביתה מהעבודה וכל מה שאתם רוצים לעשות זה לקלף מעליכם את הבגדים ולצלול לתוך הספה שמול הטלויזיה עד שהרעב יכניע אתכם ואו אז תיקחו את הסלולרי ליד ותזמינו משהו, או פיצה או איזה המבורגר שיבוא תוך שלושת רבעי שעה גג? אז זהו, שלמרות שאתם בטוחים שזו צורת ההתקיימות השגרתית והנורמאלית של עבודה-בית לשנת 2011, כדאי שתדעו שלא מדובר בהתנהלות בריאה כלל וכלל. חבל, כי אם תזכרו לרגע בילדות שלכם תבינו שאימא שלכם, לא משנה כמה עייפה היא הייתה, מעולם לא חשבה להזמין פיצה משפחתית לארוחת ערב, היא תמיד הייתה שם במטבח הישן של הבית ההוא, קירקשה סירים ומחבתות וחיפשה איזה מתכון ישן באותה מחברת בכתב היד הצפוף והמקסים שלה.
אז מה קרה לנו בעצם? איך נהיינו בטטות שמגיעות מהמשרד לספה פלוס האח הגדול פלוס מבצע למזמיני פיצה בצק עבה עם פטריות? לרווחתכם אנו מציעים פה פשרה: לא אתם אשמים, גם לא הקדמה והלחץ במשרד (שאפילו לא הרביצה ברכב בתוך הפקקים,0 של החזרה הביתה, לא מפיג), אלא אולי מי שאשם בזה הוא דווקא המטבח שלכם. הביטו בו: לא צריך להיות מתקשר או מדיום בשביל לנחש שעיצוב מטבחים היום שם דגש על יופי ואסטטיות סטרילית וקוים נקייים. נכון? שיש שחור עם כיור נירוסטה וארונות מטבח עליונים שתואמים לגמרי לצבע הפורמייקה של הארונות התחתונים? כמה מדרבן יכול להיות מטבח יפיפה שכזה בשביל שתחזרו אלי בסוף יום עם שקיות של יקרות ותתחילו לבשל לעצמכם (ולבני המשפחה/ שותפים) אוכל טעים לארוחת הערב?
אין לכם סיכוי. אם חשבתם על לעבור לדירה אחרת, או אם אתם רוצים לשפץ משהו בבית כי הגיע הזמן או אם אתם בעיצומו של תהליך בניית בית החלומות שלכם: עצרו הכל לרגע ותתרכזו לרגע במסר הבא: בחרו בבית שיש בו מטבח שיעשה לכם חשק לעבוד בו, כזה שאתם תרגישו בו "בבית", אבל כמו בבית ההוא שגדלתם בו. דמיינו לכם מן אזור פרטי משלכם, כמו חדר עבודה פתוח, שבו יהיה לכם כיף לעבוד, כיף ממש. וכמו שבוחרים תחביבים שמפתחים את הנפש, אתם תמצאו עם הזמן שלא רק שהגזרה שלכם תראה הרבה יותר טובה (כל ההליכות הללו עם עגלת הקניות בשבילים של הסופרים הם אחלה של ספורט ובכלל, אוכל שמכינים בבית תמיד יהיה בריא יותר ופחות משמין) אלא שאתם תמצאו שאתם ממש מחכים שיסתיים יום העבודה, לא בשביל שתרקבו מול המסך, אלא כי אתם רוצים לבשל את העדשים שמחכים לכם מושרים במים מאמש על השיש. אולי אפילו תביאו לעבודה על מיני דברים שהכנתם ותשוויצו.
לסיכום: אוכל שמזמינים הביתה הוא יקר ולא בהכרח בריא, אבל מה שבטוח הוא שזה מנהג שמנוון אתכם ולא מעודד אתכם בכלל לקום ולעשות משהו עם החיים שלכם אחרי העבודה. וכמו שמי שעייף אומרים לו לעשות ספורט (לכאורה: למי יש כוח, אבל ברגע שמתחילים אז מגלים שכמה שמוציאים יותר אנרגיה, ככה מקבלים יותר) ככה תעשו ניסוי: תבחרו לעצמכם כמה מתכוני-אתגר שאתם רוצים להצליח בהם (כמו מוסאקה, ממאכלי העדות), או דווקא איזו מנה שהיא פסגה קולינרית יקרה שאכלתם פעם באיזה מסעדה (ביף בורגיניון?) ונסו לשחזר אותה בבית. אנו מבטיחים לכם המון בלאגן, המון לכלוך והמון המון סיפוק. וכך תזכרו תמיד: מטבחים מעוצבים נכון, ולא רק יפה זה כיף: אם יהיה לכם נעים במטבח שעוצב בצורה נוחה, יהיה לכם נעים "לעבוד" בו. את הכלים בכיור, אגב, אתם יכולים להשאיר למחר.