חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

לפתוח בית קפה חדש

מאת: אור לפידעסקי מזון29/01/20111150 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

תמיד חלמנו, חברה שלי ואני, לפתוח בית קפה קטן, שיהיה בו אוכל ביתי ואיכותי, אוירה נעימה ומוסיקה טובה.

לקח כמה שנים עד שהצלחנו. חיפשנו מיקום טוב, אזור עם קהל לקוחות צעיר, מקום שיהיה קל ונוח להגיע אליו עם חניה נוחה. אח"כ עברנו לעיצוב. אבל קצת לפני שהחלטנו איך הלוגו של המקום ייראה, איזה שולחנות נקנה ואיך ייראו המפיות, נכנסנו עמוק לכל נושא איבזור המטבח. חשבנו שזה פשוט – כיור לשטיפת כלים, תנור לאפיית הלחמים, כיריים לבישול וקולט אדים. אז זהו – שלא.

מסתבר שצריך בכל מטבח תעשייתי מערכת נידוף עשן שכוללת מנדף, ארובה, מפוח ומערכת סינון – הכל כדי שכל העשן והאדים מהבישולים לא יישאר בתוך המטבח ובנוסף לזה שייצא החוצה, גם לא יפריע לכל מה שבסביבת בית הקפה.

אז אחרי שמתקינים את כל המערכת, צריך גם לדאוג לניקיון שלה. צריך לבצע ניקוי מנדפים, ניקוי ארובות ותחזוקה של מערכת הסינון אחת לחצי שנה. האמת היא – שזה באמת מתלכלך עם הזמן ומצטבר מלא שמן שנהיה שחור ודביק נורא... מסתבר שזה גם עניין בטיחותי ומצמצם את האפשרות לפריצת שריפה במטבח.

אז הגשמנו חלום, ופתחנו בית קפה ועכשיו אנחנו כבר חולמים על המקום הבא...

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אור לפיד

מאת: אור לפידבניין ואחזקה - כללי08/01/13756 צפיות
חשיבות ניקוי הארובה של הקמין בבית רק עולה משנה לשנה. אם מסתובבים בחנויות שמוכרות קמינים ומתעסקות עם ציוד לקמינים וארובות, שומעים לא פעם סיפורים די מפחידים על כל מיני ארובות שהתלקחו פתאום בעליית הגג, דלתות זכוכית של קמין שהתנפצו אל תוך הסלון, ציפורים שנלכדו בתוך הארובה וסתמו אותה ואז כל הבית התמלא עשן... כל מיני סיפורים שכאלה.

מאת: אור לפידאיכות הסביבה 08/03/111127 צפיות
נכון להיום כל בעל עסק שיש בו מטבח תעשייתי (כלומר מסעדות, בתי קפה, פאבים, חדרי אוכל, בתי מלון, מפעלים, אולמות אירועים, קייטרינג וכד') מחוייב לבצע ניקוי של מערכת נידוף העשן (ניקוי מנדפים, ניקוי ארובות וטיפול במערכת הסינון) אחת לשנה או לפי הצורך (יכול להיות גם אחת לחצי שנה, אחת לשלושה חודשים או אפילו כל חודש – תלוי בסוג הבישולים ובכמות העבודה). הניקוי צריך להתבצע לפי תקן ישראלי 1001/6 והתקן האמריקאי NFPA96.

מאת: אור לפידניקיון06/02/11942 צפיות
חשבתם פעם עד כמה נקייה המסעדה בה אתם אוהבים לאכול? עד כמה בעלי המקום דואגים להיגיינת המטבח? האם העובדים דואגים לרחוץ ידיים לפני בישול והגשת האוכל? והאם מקפידים לנקות את כל, אבל ממש את כל המטבח בתדירות גבוהה?

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/214123 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214536 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/206013 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1812289 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183481 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173312 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173651 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica