תמיד חלמנו, חברה שלי ואני, לפתוח בית קפה קטן, שיהיה בו אוכל ביתי ואיכותי, אוירה נעימה ומוסיקה טובה.
לקח כמה שנים עד שהצלחנו. חיפשנו מיקום טוב, אזור עם קהל לקוחות צעיר, מקום שיהיה קל ונוח להגיע אליו עם חניה נוחה. אח"כ עברנו לעיצוב. אבל קצת לפני שהחלטנו איך הלוגו של המקום ייראה, איזה שולחנות נקנה ואיך ייראו המפיות, נכנסנו עמוק לכל נושא איבזור המטבח. חשבנו שזה פשוט – כיור לשטיפת כלים, תנור לאפיית הלחמים, כיריים לבישול וקולט אדים. אז זהו – שלא.
מסתבר שצריך בכל מטבח תעשייתי מערכת נידוף עשן שכוללת מנדף, ארובה, מפוח ומערכת סינון – הכל כדי שכל העשן והאדים מהבישולים לא יישאר בתוך המטבח ובנוסף לזה שייצא החוצה, גם לא יפריע לכל מה שבסביבת בית הקפה.
אז אחרי שמתקינים את כל המערכת, צריך גם לדאוג לניקיון שלה. צריך לבצע ניקוי מנדפים, ניקוי ארובות ותחזוקה של מערכת הסינון אחת לחצי שנה. האמת היא – שזה באמת מתלכלך עם הזמן ומצטבר מלא שמן שנהיה שחור ודביק נורא... מסתבר שזה גם עניין בטיחותי ומצמצם את האפשרות לפריצת שריפה במטבח.
אז הגשמנו חלום, ופתחנו בית קפה ועכשיו אנחנו כבר חולמים על המקום הבא...