לפני קריאת המאמר, תקדישו 3 דקות לפעולות הבאות: הסתכלו לרגע על מסך המחשב שלכם, המחובר לכונן, כמו כן המקלדת והעכבר מחוברים גם הם, ואם יש לכם מדפסת גם היא מחוברת לאותו כונן, לברי המזל מבינכם יש גם טלוויזיה פלאסמה שמחוברת עם כבל HD לכרטיס מסך חדיש.. עכשיו נסו לחשוב מה צריך לעשות בשביל להמציא את כל הדברים האלו ומכמה חלקים הם מורכבים, שלכל חלק כזה יש עשייה ארוכה וסיזיפית של אלפי אנשים. עכשיו לאחר שהמוח שלכם עוסק עמוק במחשבה תסתכלו קצת מסביב, תראו איפה אתם יושבים. כן כן, מרבית הסיכויים הם כי אתם נמצאים כרגע בתוך טונות של ברזל ובטון יצוק בצורה של מלבן. בואו נקרא לזה בית. אותו בית ש מהנדס בניין החליט איך הוא יהיה בנוי עד החלק הקטן ביותר בו. בדיוק כמו הרכיב הקטן ביותר במחשב שלכם.
אני מניח שרובכם הולכים לישון וקמים בכל יום באותו מקום, הולכים לאותו מטבח להכין אוכל, אותה מקלחת ונשכבים באותו סלון כדי לראות טלוויזיה. האם חשבתם לרגע מי המוח שעמד מאחוריי המקום הזה שאתם מבלים בו כל כך הרבה זמן? האם חשבתם איך כל הדבר הזה בנוי כדי שאם ארצה לראות טלויזיה אז הצלחת הלווינית שעל גג הבית תקלוט את הערוץ שאני רוצה, או נהפוך הוא הכבלים שמתחת לאדמה? האם חשבתם איך זה שאני פותח את הברז ויוצאים מים? מאיפה הם מגיעים? איך המים מנוגדים לחוקי ניוטון ובעצם עולים למעלה כנגד כל חוקי הפיסיקה של כח הכבידה? או איך דרך ארון מוזנח בחדר מדרגות מתנהל כל החשמל בבית שלנו? כמובן שלכל אחד מהדברים שהעלתי יש הסבר הגיוני ואיש מקצוע שזו עבודתו. אך לולא תכנון קפדני של מהנדסי בניין, כל הבאים בשרשרת לא היו יכולים לבצע את עבודתם.
כאשר מהנדס בניין מתכנן את הבית שייבנה, הוא לוקח בחשבון יציבות, עמידתו מפני רוחות ורעידות אדמה, משתמש באמצעים חסכוניים על מנת למזער עלויות. בבניית מבנה יכולים להשתתף מספר מהנדסי בניין או מהנדס בניין אחד, תלוי בגודל הפרוייקט.
שימו לב שלאחרונה כשמדברים על רעידת אדמה מדברים על מספר הבתים העצום בישראל שצריך לעבור שיפוץ ניכר על מנת שיעמוד ברעש אדמה. אנו עדים לליקויים של מהנדסי בניין רבים אשר לא חשבו על מקרה כזה, או רצו למזער עלויות יתר על המידה. לפיכך מי שיכול מבחינה כלכלית משפץ את הבניין (רצוי בהמלצת מהנדס בניין בכיר) ומי שלא נותר עם התפילות. כמו כן אפשר לשים לב להגמוניה בין מהנדסי בניין. כנראה שבזמן שמהנדסי הבניין בנו בתים הם התחשבו בעתיד חברייהם, דילגו על סעיף "יציבות הבניין מול אסונות טבע" ויצרו להם עבודה של שיפוץ מבנים לקראת רעידות אדמה. (כמובן שהמשפט נכתב בנימה צינית).
עבודה נכונה של מהנדס בניין כרוכה בעבודה טובה של מהנדס בנייה אשר מורה לו על כמויות החומר, איכותם, וסוגם. אבל זו חשיבה אפילו עוד יותר עמוקה, ואחריי התובנות שהסקתם בפסקה הראשונה אני אחוס עלייכם מלהכנס לזה לעת עתה.