המלצת המערכת:
תבור פנינים 2010 (אדום ולבן מבעבעים קלות)
מאת : אלון גונן
שני היינות מיוצרים בשיטת Charmat בתהליך של תסיסה קרה. תהליך זה גורם לבועות CO2 עדינות וקלילות ביין, אשר מוסיפות גוון מקורי וחדש לטעמם של זני הענבים ומדגישות את הארומה הייחודית להם. היין "פנינים אדום", מיוצר השנה מ 100% ענבי קברנה סוביניון בעל 11.2 אחוזי אלכוהול ופנינים לבן מיוצר כבלנד המורכב מ 40% ענבי גוורצטרמינר ו-60% ענבי ויוניה והוא בעל 10.2 אחוזי אלכוהול. את שני היינות מומלץ לשתות בטמפרטורה של 4 מעלות.
בטעימה: 2 היינות מאוד פירותיים ובעלי מתיקות רבה. היין יוצר על מנת לתת מענה ליינות הלמברוסקו שהציפו את הארץ בשנים האחרונות מהסיבה שהם זולים, מתוקים ועיצוב הבקבוקים שלהם חדשני ויפה. גם כאן עשו תבור עבודה יפה ועיצבו את הבקבוק באופן מרשים ואף העניקו לו פתיחה מתוחכמת יותר שבו צריך להשתמש בכפית מיוחדת המוצמדת לבקבוק.
בסך הכל יין שלא צריך לנתח אותו יתר על המידה לא צריך לכתוב עליו כל כך הרבה כי אין כל כך מה. יין, מבעבע קלות שעטוף באריזה נאה.
מחירם של הפנינים הלבן או האדום הינו 45 שקלים לעומת הלמברוסקו שמחירו היום על המדפים הוא 4 בקבוקים ב 100 ₪.
www.adomolavan.co.il