כחלק מהמסלול של רואה חשבון יש לבצע התמחות של שנתיים במשרד רואה חשבון. להתמחות רואה חשבון קיימים כמה תנאים הכתובים בחוק רואה חשבון התשט"ו -1955 .
א. תקופת ההתמחות המינימאלית במשרד אחד הינה שישה חודשים לפחות, אלא אם כן עבר המתמחה התמחות חלקית במשרד רואה חשבון ונשארו לו פחות משישה חודשים להשלמת ההתמחות.
ב. התמחות רואה חשבון מחייבת 35 שעות התמחות שבועיות לפחות בתקופה של שנתיים. ניתן להוריד את שעות החובה ל- 20 שעות מינימאליות ולהאריך את תקופת ההתמחות ל-4 שנים.
ג. ניתן להיעדר בשנה מקסימום 30 יום במסגרת ההתמחות, אם בתשלום ואם לא, כמו כן 30 ימי מחלה בשנה או 60 יום לחופשת לידה.
ד. בכדי להתחיל התמחות של רואה חשבון עליו לעבור בהצלחה בחינות ביניים א' ויסודות ביקורת חשבונות של ביניים ב'. קיימים מוסדות הפוטרים מבחינות אלו אך בכדי להתחיל התמחות רואה חשבון עליו להציג במקומן תעודת גמר של התואר בראיית חשבון.
רואה חשבון מתמחה צריך לשלם את האגרה הקבועה בתקנה 47 (א)(2)(א), ישנם משרדים לראיית חשבון המשלמים את האגרה הנ"ל בשביל המתמחה.
התמחות רואה חשבון מתחילה ביום קבלת כתב ההתחייבות במועצה לראיית חשבון, בדואר רשום או במסירה אישית. תאריך החתימה של מזכיר המועצה על ההתמחות היא הראייה לתחילת התמחות רואה חשבון.
בשביל לעבוד בעבודה נוספת בזמן ההתמחות בראיית חשבון, על הרואה חשבון שמעסיק, להצהיר למועצת רואי החשבון שהוא אינו מתנגד לעבודה הנוספת והיא אינה תפגע בהתמחות עצמה. מתמחים שאינם מבצעים 35 שעות שבועיות לא יוכלו לקבל היתר לעבודה נוספת , אלא במקרים חריגים באישור מועצת רואי החשבון.
ספירת ההתמחות של רואה חשבון אינה נרשמת במידה והיא אינה באורך של לפחות 6 חודשים אלא במקרים הבאים:
א. פשיטת רגל או פטירה של המאמן.
ב. עזיבת מקום העבודה של המאמן.
ג. עזיבת המאמן את המקצוע ראיית חשבון.
ד. פסילה של המאמן מסמכות על ידי מועצת רואי חשבון.
ה. במקרים בהם ביצע המתמחה התמחות רואה חשבון במשרד רואה חשבון אחר ונשארו לו פחות מ-6 חודשים לסיום ההתמחות.
ו. המאמן הפסיק את ההתמחות חודשיים מתחילתה מכל סיבה שהיא.
ז. מתוקף סמכות מועצת רואי החשבון יכולה להחליט להכיר בהתמחות הקצרה משישה חודשים.
רואה חשבון מתמחה איננו יכול להפסיק את ההתמחות מיוזמתו, אלא באישור של מועצת רואי החשבון בישראל.
רואה חשבון מתמחה המסיים את תקופת ההתמחות צריך להגיש למועצת רואי החשבון טופס גמר התמחות המפרט את כל העבודות הנוספות שהיו בתקופת ההתמחות לראיית חשבון.
כמו כן, רואה חשבון מתמחה צריך להגיש למועצת רואי החשבון בישראל תעודת גמר ההתמחות בסיום ההתמחות ולקבל את אישור המועצה. תעודה זו תשמש כהוכחה על סיום התמחות רואה חשבון .