חפש מאמרים:
שלום אורח
24.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

יסודות השיאצו - חלק א'

מאת: אפרת בנוררפואה סינית16/01/20111382 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שיאצו -  הגייה

"שיאצו" היא מילה יפנית  הנחלקת לשתי הברות: שי  ו - אצו. שי, פירושה אצבע והמשמעות של אצו היא לחץ.

בואו נתחיל עם ההגייה הנכונה של המילה הקצרה הזו. הרי במקום בו חוברות להן יחדיו האותיות 'ש' ו-'צ', צפויות להיות בעיות..

אז שימו לב שה-'צ' מופיעה ללא גרש משמאלה, כך שהיא נהגת כמו במיליםהבאות: צבי,  ציוץ, מצחיק, וכדומה. אנו מתעקשים כאן, כי למרות כל ההכנה,עדיין יש הקוראים אותה כמו: צ'יוואווה או צ'כוסלולבקיה.

יש לשים לב לדבר נוסף: ה-'ש' היא כמו : שלום, שיר ושומו שמיים.

אז זה לא סיאצ'ו אלא שיאצו ב-'ש'.

לאחר שיישבנו את עניין ההגיה אפשר להמשיך.

טיפול שיאצו מהו..

השיאצו היא שיטת טיפול וריפוי שפותחה ביפן על פי עקרונות הרפואה הסינית.הטיפול בשיאצו מתבצע באמצעות לחיצות, כיפוף ומתיחות, טלטול ומניפולציות עדינות של איברים ומפרקים בעזרת  לחיצות של האגודלים, כפות הידיים, מרפקיםוברכיים לאורך קווי האנרגיה (מרידיאנים) ונקודות איזון בגוף.

מטרת הטיפול היא לשחרר חסימות אנרגטיות, להשפיע על שרירים, עצבים ומערכות פנימיות ובדרך זו להשיג איזון גוף ונפש.

השיאצו מטפל בכאבי ראש, כאבי גב ושרירים,  בעיות עיכול ונשימה, מצבי מתח ועוד.

הטיפול מתבצע עם בגדים נוחים, ללא שמן על מזרון או על מיטת טיפולים..

יפני על בסיס סיני או מסע שורשים

הקדמנו ואמרנו שהמילה הינה יפנית ובהמשך נדבר ונכיר די מקרוב את הרפואה הסינית...  איך זה?

למעשה, השורשים של השיטה הגיעו אכן מסין לפני כאלף שנה, ובסין שמותהטכניקות שעסקו במגע היו: אנמה, טווינה, דו אין ואנקיו - כולן טכניקותריפוי הפועלות על הגוף. האנמה ,טווינה והאנקיו הן שיטות הנעשות על ידי מרפאואילו הדו אין היא שיטת תרגול עצמי המורכבת משיטות  מדיטטביות כמו יוגה,טאי צ'י וצ'י קונג - תרגול פיזי אישי.

האנמה העתיקה נחשבה לשיטה קלה ובטוחה לריפוי גוף האדם -  דרך מישוש גוףהמטופל אפשר היה לחוש היכן יש בעיה. לפני 300 שנה, בתקופת שלטון שושלת אדו,נדרשו הרופאים ביפן להכיר את האנמה - להכיר את גוף האדם מקרוב גם במונחיםשל ערוצים אנרגטיים. אולם האנמה הצטמצמה אצל הרופאים לטיפול בבעיות כמו כתףקפואה מרפק  טניס ובעיות גב על רקע מתח שרירים. מאז, המשיכו ועסקו בשיטהבעיקר עיוורים שהצטיינו בה והיא נחשבה למקצוע של עיוורים. לפני כמאה שנה,משהגיע המסג' המערבי ליפן, החלו מטפלי האנמה ביפן לשלבו בטיפוליהם והעניקולשיטתם ה"חדשה" את השם שיאצו. מכאן אפשר להסיק שהשיאצובתור טכניקה או שיטה מאוד שונה ממטפל למטפל. נוכל לקבל טיפול ממאה מטפליםשונים ולראות עד כמה מגוונת השיטה.

נמיקושי - מצונגה - אוהשי - אנדו

בית הספר הראשון לשיאצו ביפן נפתח ברבע הראשון של המאה  שלנו – 1925 - על ידי אדם בשם נמיקושי . נמיקושי טיפל באמו שסבלה ממחלת פרקים קשה,באמצעות המסג' המסורתי ובכל טכניקות המגע שלמד דרך ספרים שהגיעו מהמערב,בהם ספרים שכללו מניפולציות  ומתיחות (כמו הכירופרקטיקה והאוסתאופתיה) . לאחר שלימד את השיטה בהוקיידו - האי הצפוני ביותר ביפן, בו גדל, החל לאחרכ-10 שנים ללמד בטוקיו - בבית ספר זה בטוקיו,  פגש בתלמידו מצונגה שהמשיךופיתח את השיטה שהיום קרויה זן שיאצו - מצונגה החל לשלבאת הפילוסופיה הסינית בטיפולי השיאצו תוך  התייחסות לערוצי האנרגיה, אבחנותשונות דרך הגב והבטן והתייחסות לאנרגיה בכלל.

אחרי מצונגה  ויחד אתו החל אוהשי (שהוא עצמו נמנה על תלמידי מצונגה) והמשיך אוהשיאצו במערב... אנחנו רואים כי השורשים הסיניים התפתחו יפה בידיים היפניות.... היום אנו כבר מכירים גם את ה-טאו שיאצו שפיתח תלמיד של מצונגה בשם אנדו והלה מונה בשיטתו כבר עשרים וארבעה ערוציאנרגיה  כשבנוסף להם ישנו ערוץ רוחבי וערוץ ספירלי. אנדו קרא להם בשמותלאחר שחש בהם  בעצמו והוא מלמד  לחוש את ערוצי האנרגיה.

מגע -  מאז ולעולם

אנו עדים לשיטות רבות ומגוונות העוסקות במגע החל ממסג' שבדי, הוליסטי,אינטגרטיבי דרך הרפלקסולוגיה הכירופרקטיקה  והנה השיאצו על פניו הרבים.המשותף לשיטות אלה הוא הריפוי באמצעות המגע. כל שצריך הוא להיות קרוב,להפעיל את הידיים וליצור קומוניקציה עם גוף המטופל. כל השיטות דורשות הקשבהלמטופל, הענקה, אהבה, תחושת אחדות. אנו נוגעים מאז ומעולם. מחבקים, מלטפיםלוחצים על עצמנו במקום בו יש כאב מבלי לתת  את הדעת על הפעולה האוטומטיתהזו  - המגע הוא בדמינו. נסו עכשיו, תוך כדי קריאה להניח כף יד אחת על הבטןבאזור שמתחת לטבור והשאירו אותה שם לדקות מספר...עד לתום הפסקה הבאה.

התפתחות הקבצים

בקבצים הבאים נכיר מעט את הרפואה הסינית - המזרחית, נבין כיצד הגיעהלמערב ומדוע לקח לה זמן רב כל כך. נדבר על ספר הרפואה הפנימית של הקיסרהצהוב, נכיר מושגים כמו היין, יאנג, צ'י... נדבר על האופנים בהם אנומתמלאים, חוסכים ומאבדים אנרגיה.. נכיר ארבע דיסהרמוניות בזרימה האנרגטיתוננסה להבין מה הגורמים להן.

אחר כך נדון בתפקודי האיברים בעיניים סיניות ומה  קורה כשהתפקוד לקויי (למשל, כיצד נובעת עצירות על רקע נשימה ירודה..).

לאחר הדרך הארוכה הזו, נדע למפות את ערוצי האנרגיה בגוף ונכיר סוגיםשונים שלהם. נדע למתוח אותם כמבוא לאבחנה ונראה שמטפלים בשיאצו מאבחנים גםדרך הבטן, הגב, הלשון ומי שמכיר גם דרך הפנים.

גם דוגמאות לטיפול יהיו לנו  ואף נדע מתי עושים או בעיקר מתי לא עושיםשיאצו.. נלמד לטפל בבטן שלנו בעצמנו, לגעת אחרת בילדים שלנו ובבני הזוגשלנו ולבסוף, נכיר כמה נקודות לחיצה מועילות לסימפטומים שכיחים.

(אם היד שלנו עדיין תחת הטבור היא לבטח חמימה ותחושה מאוד נעימה מתפשטתלנו באיזור הבטן... זהו תרגיל פשוט ויעיל לכאבי בטן, עצירויות וסתם מתח..אם שכחנו אז ננסה לתרגל בפעם אחרת..)

אפרת בנור L.Ac -מטפלת בשיאצו ובדיקור סיני

מדברת סינית בעברית
דרך אפרתה -מגע מביא שלום
לתאום טיפולים / סדנאות / הדרכה :
054-4525259 04-6221592
www.efrata-way.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אפרת בנור L.Ac - מדברת סינית בעברית
דרך אפרתה -מגע מביא שלום
לתאום טיפולים / סדנאות / הדרכה :
054-4525259 04-6221592
www.efrata-way.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אפרת בנור

מאת: אפרת בנוררפואה סינית23/02/111816 צפיות
הפעם, נתמקד בטיניטוס. השם טיניטוס מתאר למעשה צלצולים באוזניים. בעברית, הוא נקרא: טנטון. את סוגי הצלצולים, מחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: טנטון חזק וטנטון חלש. הטנטון החזק מטריד יותר, פוגע ומוריד את איכות החיים. הטנטון החלש, נבנה עם השנים ו"קל" יותר לחיות איתו. בואו נבין יחד, מהם הגורמים להופעת הטנטון על פי הרפואה הסינית. א. הסיבה העיקרית היא עניינים רגשיים.

מאת: אפרת בנוררפואה סינית15/02/111293 צפיות
מעבר לזיהוי ה"טכני",נרצה להבין יחד עם המטופל מהו השורש של המחלה. מה גרם לה להופיע ומדוע דווקא בתקופת זמן זו. התשובות לשאלות הללו יהוו קרש קפיצה משמעותי בתהליך ההחלמה. כשאנו שואלים, אנו מעודדים את המטופל לקחת אחריות. האם קיים קושי עם פרידות? האם יש קושי ב"לחתוך" עניינים? האם היתה חריגה / טלטלה בשיגרה? האם היה שינוי בהרגלי התזונה? האם יש חוויה של דאגה??

מאת: אפרת בנוררפואה סינית24/01/111895 צפיות
אפשר לסמוך על עבודת המטפל ב דיקור סיני / שיאצו / רפואה סינית - שתטפל בסימנים המעיקים עבורנו. אנחנו נגיע עם תחילת הופעת הסימפטומים בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע. נקבל עיסוי ללחיים, כוסות רוח, דיקור ואולי אף הסבר ל"למה דווקא לי" ו"למה דווקא עכשיו"...

מאת: אפרת בנוררפואה סינית17/01/111166 צפיות
מזג האוויר הוא העיקרימבין מחוללי המחלה המפר את האישון האנרגטי שלנו. מתוכו, הרוח זוכה במקום הראשון. בגדול, ההתייחסות / הטיפול דומה למתמתיקה.. לחות - מטופלת ביובש, קור מטול בחום וכו'.. מוזמנים להקשיב היטב לגופכם. קחו נשימה וקדימה - יוצאים לדרך!

מאת: אפרת בנוררפואה סינית17/01/111080 צפיות
ממשיכים במסע. בטיול שלנו היום, נבין מהם הגורמים להפרעות בזרימת האנרגיה בגוף. מה גורם לנו לחולשה, להתפרצות, לעייפות וכו'.

מאת: אפרת בנוררפואה סינית16/01/111193 צפיות
אנחנו ממשיכים במסע שלנו והפעם נחקור את מקורות הצ'י, נבין מהו צ'י מולד, היכן כל הצ'י הזה נמצא, איך שומרים עליו וכיצד הוא "מתבזבז"

מאת: אפרת בנוררפואה סינית16/01/111131 צפיות
כאן נקרא על עמודי התווך של הרפואה הסינית, הלא הם היין והיאנג. נכיר במצבי איזון, הרמוניה ובמצבים שאינם הרמוניים. יחד, נתרגל את האינטואיציה שלנו. פשוט. קדימה, בואו!

מאמרים נוספים בנושא רפואה סינית

מאת: רפאל רוזנסקירפואה סינית24/03/223081 צפיות
דיקור סיני לכאבי גב מתבצעים בקליניקה באמצעות מחטים דקות מאוד, חד פעמיות וסטריליות. אלו הן מחטים שמיוצרות במיוחד בעבור דיקור סיני. את המחטים מציבים בנקודות הדיקור שתואמות את המצב הרפואי והנפשי.

מאת: רפאל רוזנסקירפואה סינית28/01/223324 צפיות
על מנת לקבל את הטיפול המדויק ביותר נחוץ מטפל עם ניסיון ספציפי בטיפולי דיקור סיני לדיכאון וחרדה. חפשו מטפל מנוסה שמציע המלצות עדכניות ואותנטיות

מאת: רפאל רוזנסקירפואה סינית22/12/213371 צפיות
מחקרים רבים הוכיחו מעל לכל ספק את היעילות של הרפואה הסינית עם דגש על דיקור סיני. טיפולי דיקור סיני להרזיה אינם מלווים בכאב או תופעות לוואי

מאת: רפאל רוזנסקירפואה סינית17/10/213577 צפיות
רוצים לדעת איך מתבצע טיפול דיקור סיני לפוריות?

מאת: רפאל רוזנסקירפואה סינית24/08/213741 צפיות
איך בוחרים מטפל דיקור סיני בראשון לציון?

מאת: רפאל רוזנסקירפואה סינית11/07/214011 צפיות
טיפולי דיקור סיני חשוב לבצע באמצעות מטפל מנוסה ומוסמך. עליכם לבחור נכון את המטפל ולא למהר להתפשר על פחות מהטוב ביותר. מקצועיות של מטפל תבוא לידי ביטוי בתוצאות טובות יותר

מאת: רפאל רוזנסקירפואה סינית18/05/214067 צפיות
הרפואה הסינית ממליצה על שילוב של טיפולי דיקור סיני למחלת כרוהן יחד עם שינויים תזונתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica