חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

אדם שנחקר במשטרה עשוי למצוא את עצמו חשוד שישוחרר בתנאים מגבילים

אדם שנחקר במשטרה עשוי למצוא את עצמו חשוד שישוחרר בתנאים מגבילים

אדם אשר מוזמן לחקירה במשטרה צריך לקחת בחשבון כי חקירתו באזהרה מעמידה אותו בסטאטוס של חשוד בעבירה פלילית ולעיתים תכופות – בתום חקירתו הוא ישוחרר רק לאחר שחתם על כתב ערובה או החתים ערבים.

כדבר שבשגרה ישוחרר כל אדם שנחקר באזהרה רק לאחר שחתם על כתב ערובה עצמית שתבטיח את התייצבותו במשטרה או בבית המשפט – אם וכאשר יוזמן.

 

מדוע נדרשים תנאים מגבילים עם שחרור החשוד לאחר חקירתו במשטרה?

שחרור חשוד בתנאים מגבילים משרת מטרות שונות, כגון: יצירת קשר עם מעורבים אחרים לשם שיבוש החקירה, הרחקת החשוד מקורבן העבירה, וכאשר מתקיים חשש שמא לא יתייצב החשוד בתחנת המשטרה לחקירה נוספת.

קצין החקירות הוא זה שקובע אם ובאילו תנאים מגבילים ישוחרר חשוד וזאת לאחר בדיקת תיק החקירה

ובחינת האמצעים הדרושים לשם המשך טיפול בתחנת המשטרה או בתביעות / פרקליטות.


מהם התנאים המגבילים אשר עשויים להיות מוטלים על חשוד?

מתוך חשש להימלטות מהדין – איסור יציאה מהארץ עד 3 חודשים

מתוך חשש לשלומו של המתלונן – איסור כניסה למקום מסוים או הרחקה ממקום מסוים – עד 15 יום

מתוך חשש לשיבוש הליכי חקירה - איסור יצירת קשר עם אנשים מסוימים – עד 30 ימים.

בנוסף לאמור –

חובת התייצבות בתחנת המשטרה במועד מסוים

מעצר בית חלקי או מלא – עד 5 ימים

חובת שהייה במקום מסוים – עד 15 ימים.


הפרת תנאים מגבילים = עבירה פלילית

סעיף 287 לחוק העונשין דן בעבירה של הפרת הוראה חוקית שלצידה עונש מאסר מקסימאלי של שנתיים.

הפרת התנאים המגבילים, כולם או מקצם, עשוי להביא לפתיחת תיק פלילי נוסף נגד החשוד.

בנוסף, הפרת תנאים מגבילים עשויים להצביע על מסוכנות / אובססיביות / רצידיביזם וכיו"ב ובמקרים אלו להביא למעצרו של החשוד.

 

האם נדרשת הסכמת החשוד להטלת התנאים המגבילים?

על פי הכתוב בכתב הערובה החשוד נדרש להסכים לתנאים המגבילים ולהתחייב לעמוד בהם ולראיה – עליו לחתום על הכתב.

כך יוצא, שבכדי שתנאי מגביל משטרתי יהיה תקף על החשוד להסכים לו.

מכיוון שהמדובר בשלב ראשוני של ההליך הפלילי מומלץ שלא להתנגד באופן גורף, בלתי סביר ובלתי ענייני לתנאים המגבילים, שגם כך תוקפם מצומצם.

כך למשל, ניתן להסביר מדוע איסור כניסה למקום מסוים יפגע בנחקר או מדוע אם ישהה במעצר בית במשך 5 ימים יגרם לו נזק גדול ובלתי מידתי.


ואם החשוד אינו מסכים לשום תנאי מגביל?

חשוד שמסרב ומתנגד בתוקף להטלת תנאים מגבילים עליו עלול להיעצר על מנת שהתנאים המגבילים ייקבעו על ידי שופט.


מהי הדרך החוקית לבטל או לשנות תנאים מגבילים?

ניתן לערער על החלטת הקצין תוך 14 ימים.

ניתן אף לנסות ולפנות לקצין באמצעות עורך דין.

 

לכל אדם המוזמן לחקירה משטרתית מומלץ לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין פלילי.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

עורך דין פלילי שולמית קהלת-אורן מנחם בגין 48, מגדלי אביב, תל אביב טל. 03-5373410, פקס. 03-5373412, נייד: 052-4604346 www.plili.org.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת עו"ד שולמית קהלת-אורן

מאת: עו"ד שולמית קהלת-אורןפלילי28/06/111541 צפיות
הגנה מן הצדק הינה למעשה הכרה בכוחו של בית המשפט, במצבים מסוימים, לבטל כתב אישום או חלקים ממנו, כאשר ניהול ההליך הפלילי עשוי לעמוד בניגוד לעקרונות של הגינות משפטית וצדק. מטרתה של ההגנה מן הצדק היא להבטיח התקיימותו של הליך פלילי ראוי, הוגן וצודק.

מאת: עו"ד שולמית קהלת-אורןפלילי22/03/111049 צפיות
כתבי אישום רבים מוגשים נגד גברים אשר מואשמים בתקיפה ובאיומים של בת זוגם – רעייתם או חברתם לחיים. המשטרה, הפרקליטות ובתי המשפט מייחסים חומרה רבה לעבירות אלימות במשפחה (אלמ"ב), בפרט אם מדובר באירועים שהתרחשו מס' פעמים ולאורך תקופה. החומרה המיוחסת לעבירות אלמ"ב באה לידי ביטוי בהוראת חוק לפיה בעבירות של תקיפה נגד בן משפחה וב"תקיפה הגורמת חבלה של ממש" נגד בן זוג , לא תחול חובת השימוע טרם הגשת כתב אישום. הרשעה פלילית בעבירות אלמ"ב עלולה לפגוע בתפקודו של החשוד, בפרט בתחום התעסוקה. לכן, מומלץ לפנות

מאת: עו"ד שולמית קהלת-אורןפלילי22/03/111063 צפיות
פעמים רבות מתרחש אירוע אלים בו שני הצדדים לוקחים חלק, כלומר – משתמשים באלימות. ישנם מקרים בהם צד אחד מתחיל ודווקא נגד הצד השני ש"רק" הגיב, מוגשת תלונה במשטרה ומוגש כתב אישום. במקרים אחרים, צד אחד יוצר פרובוקציה מתוכננת והצד השני "נופל ברשת" ומסתבך בפלילים. אירוע בו מתקיימת אלימות הדדית עשוי להסתיים באופן בלתי צודק בכך שכתב האישום יוגש דווקא נגד זה שנגרר לאירוע או זה שהגיב ולא נגד היוזם. לפיכך, רצוי לפנות לעורך דין פלילי באופן מיידי ועוד בטרם החקירה במשטרה.

מאת: עו"ד שולמית קהלת-אורןדיני תעבורה21/02/111161 צפיות
סעיף 10 לפקודת התעבורה מסדיר את האיסור לנהוג ללא רישיון נהיגה - 1. איסור לנהוג ללא רישיון נהיגה כלל – אדם שנתפס נוהג כשמעולם לא היה לו רישיון נהיגה על אותו סוג רכב בו נהג אז גם תיחשב הנהיגה ללא ביטוח תקף. 2. איסור לנהוג רישיון נהיגה שלא חודש 3. איסור לנהוג ברכב ללא רשות הבעלים או ללא רשות ממי שהשליטה ברכב בידיו – שבל"ר.

מאת: עו"ד שולמית קהלת-אורןפלילי10/02/111301 צפיות
הורים לילדים שנמצאים בגני ילדים ובבתי ספר עליכם לדעת: ילדכם עשויים להיחקר על ידי חוקרי משרד הרווחה או חוקרי משטרת ישראל - ללא ידיעתכם ! המקרה הבולט שמאפשר חקירת ילד מבלי ליידע את הוריו הוא כאשר מתעורר חשד שהוריי הילד או בני משפחה אחרים פגעו בו.

מאת: עו"ד שולמית קהלת-אורןפלילי30/01/111027 צפיות
בניגוד לשימוש והחזקה של סמים שהם מהווים עבירות פליליות מובהקות, שימוש והחזקת אלכוהול גם על ידי קטינים אינם עבירה פלילית, שכן החוק אינו אוסר על קטין לשתות אלכוהול. האיסור בחוק העונשין חל הן מכירת אלכוהול לקטינים וכן על איסור עידוד או שידול קטינים לשתות אלכוהול. לפיכך, כאשר קטין מתחת לגיל 18 קונה משקה אלכוהולי לא הם שעוברים את העבירה – אלא המוכר.

מאת: עו"ד שולמית קהלת-אורןדיני תעבורה30/01/111606 צפיות
רוב רובם של האנשים שרישיונם נפסל על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים חשים שנעשה לה עוול גדול ובטוחים כי הם ראויים לנהיגה. פסילת הרישיון לתקופה ארוכה של שנה, שבסופה ניתן לגשת שוב למבדקים במרב"ד, פוגעת בשגרת החיים, ביכולת לעבוד וכן בביטחון ובדימוי העצמי. על החלטת המרב"ד ניתן להגיש ערר לוועדת ערר שמקום מושבה בבית החולים תל השומר.

מאמרים נוספים בנושא פלילי

מאת: בנימין קלינגרפלילי01/11/201484 צפיות
כיצד תרגישו אם ביום בהיר אחד ידפקו לכם על הדלת וימסרו לכם ביד "צו הריסה מנהלי"? או אולי תמצאו את צו ההריסה מודבק על המבנה או סתם זרוק בכניסה לבניין. מדובר ככל הנראה על הסיטואציה שלא הייתם מוכנים לה או רוצים להימצא בה. בעקבות הלשנה של "שכנים טובים" או עקב ערנות של מפקחי הבניה זה בהחלט יכול לקרוא גם לך אם בנית ללא היתר. רבים נאלצים להתמודד עם מציאות שכזאת לראשונה, מבלי שיהיו מודעים לזכויות, החובות ודרכי הפעולה הרלוונטיות להם.

מאת: בנימין קלינגרפלילי08/09/201337 צפיות
1. עבירות מינהליות (א) שר המשפטים רשאי לקבוע בתקנות כי עבירה על הוראה שנקבעה בחוק מהחוקים המנויים בתוספת או התקנות שהותקנו לפיו, שאינה פשע, היא עבירה שבשלה ניתן להטיל קנס בדרך מינהלית (להלן - עבירה מינהלית); הקביעה יכול שתהיה דרך כלל, בתנאים או בסייגים. (ב) תקנות לפי סעיף קטן (א) טעונות הסכמת השר הממונה על ביצועו של החוק שלפיו נקבעה העבירה, ואישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת (להלן -הועדה). (ג) נקבע בתקנות לפי סעיף קטן (א) כי עבירה פלונית היא עבירה מינהלית, יחולו הוראות חוק זה גם לגבי עבירה

מאת: בנימין קלינגרפלילי01/09/191677 צפיות
אכיפה שיפוטית סימן ה' לחוק התכנון והבנייה: באחריות יחידת החקירה בוועדה המקומית לבצע חקירה בהתאם להנחיות ולכללים שמפורסמים מעת לעת על מנהל היחידה הארצית לאכיפת דיני התכנון והבניה. ובסיום החקירה להעביר לתובע את חומר החקירה להכרעה בדבר העמדה לדין והגשת כתב אישום.

מאת: אבי דוידיפלילי21/11/181574 צפיות
עורך דין פלילי בצפון מסביר על תנאים של שחרור בערבות ועל הסיכויים לאישור בקשת השחרור בערבות.

מאת: שירה אלהפלילי27/07/162016 צפיות
אדם בן 39, ללא עבר פלילי, מכר לחבריו סם מסוג חשיש בכמה הזדמנויות שונות. בית המשפט, בצעד חריג ביותר, החליט שלא להרשיע אותו, והסתפק בלשלוח אותו לבצע שירות לציבור.

מאת: אופירפלילי05/04/162035 צפיות
יש מסמכים שעבורם תרגום נוטריון הוא מתבקש והגיוני אך יש גם סוגים נוספים של תרגום נוטריון שמעט מפתיע שיש צורך לגביהם בתרגום מיוחד של נוטריון.

מאת: אלעד שנירפלילי17/03/162645 צפיות
הטרדות מיניות אינן נחלתם של מבוגרים בלבד, והן מתרחשות גם בקרב בני נוער. מהו היחס של החוק לקטין המטריד מינית? כיצד בית הספר מטפל באירוע הטרדה מינית? וכיצד ניתן לזהות שהילד שלך מוטרד מינית? על כך במאמר שלפניכם.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica