נושא הבטיחות בעבודה צובר תאוצה רבה בשנים האחרונות. למעשה, עם מספר תאונות העבודה שעולה והמודעות שגוברת לנושא, מתברר שחברות רבות מבינות את הצורך המיידי לשלב את התחום הנ"ל, כחלק אינטגראלי מעבודתם. לאחר ההכרה בחשיבות נושא הבטיחות, נשאלה השאלה אם כדאי לעבור קורס בטיחות או שמא דווקא לשכור את שירותיו של איש מקצוע חיצוני, דוגמת ממונה בטיחות בעבודה, שיבחן את הנושא במדויק?
ראשית, כדי לזכור שבכל מקום עבודה בו נשקפת סכנה לעובדים, יש לשלב באופן פעיל את עבודתו של ממונה בטיחות חיצוני. למעשה, על הממונה לפקח שהעבודה אכן נעשית בתחום הסיכון הסביר ואין חשש לחיי העובדים. חשוב להפנים שסכנות בעבודה צצות כל הזמן ועל כן יש להיות ערניים ולבחון את הנושא תדיר. על הממונה לבחון את כל האספקטים האפשריים, שיכולים לסכן את העובד ולנסות לתת להם מענה מהיר ככל האפשר. כדאי לחשוב גם על גורמים נוספים, שחברות רבות בוחרות להתעלם מהן- כגון קרינה אלקטרומגנטית במקום העבודה (שנובעת בחלק מהמקרים מקרבה מסוכנת לקווי מתח גבוה או לאנטנות סלולאריות), מידת זיהום האוויר במקום העבודה וגם מידת הסכנה הנשקפת מחפצים שיגרתים שהעובד בא עימם במגע (דוגמת מכונות ייחודיות ועד ציוד משרדי פשוט, שעלול לגרום לפציעות מיותרות). למעשה, הקפדה על הפרטים הקטנים היא שמייחדת ממונה אחראי, אשר מבטל את קיומם של אספקטים שונים, שעלולים ליצור סכנה מיותרת. ניסיון לבצע את עבודתו של הממונה באופן עצמאי הוא מתכון לאסון, בעיקר עקב חוסר מיומנות וחוסר אובייקטיביות.
כמו כן, פעמים רבות כדאי גם לשלב, בנוסף לעבודתו של הממונה, את הכשרתם הפעילה של העובדים, על מנת שאלו ידעו לצמצם את הסכנות הכרוכות בעבודתם. קורס בטיחות יכול להקנות כלים למזעור סכנות ולהתמודדות מתאימה עמם, בשעה שאלו צצות. חשוב לציין, שאם לא נעשית הכשרה מסודרת לעובדים, אין לצפות מאלו שידעו להתמודד עם מצבי סכנה שונים (שוליים ככל שיהיו) כאשר יצוצו. בנוסף, על מנת להטמיע תרבות ארגונית, שמעודדת בטיחות- יש לבצע הכשרות תקופתיות ולא לקפוא על השמרים.
לסיכום, מה שמייחד חברות מצליחות רבות במשק, היא שמירה על ההון היקר ביותר שלהם, ההון האנושי. מסתבר שעלייה לכותרות העיתונים, בגין תקלה בטיחותית שגרתית, היא נחלתם של חברות רבות. מחשבה לטווח רחוק והקפדה על הפרטים הקטנים היא שתבטיח את הצלחתו של הארגון ככלל ושל אנשיו בפרט.