באמצעות טכנולוגיית החיתוך בלייזר ניתן לחתוך, לצרוב ולחרוט במגוון רחב של חומרים. הטכנולוגיה מתבססת על כיוון של קרן לייזר ממוקדת ובעלת הספק גבוה מאוד, אשר מתיכה או מאדה את החומר שניצב בדרכה. חומר זה עשוי למשל להיות עץ, ה-חומר גלם בהיסטוריה של התרבות האנושית מאז החלה לעשות שימוש בכלים. אפשר כידוע לחתוך, לכרסם, לגלף ולחרוט בעץ, גם באמצעים מכאניים החל מסכינים ועד למכונות חיתוך מורכבות שמונחות על ידי מחשב (CNC). החיתוך של עץ בלייזר מתאפיין בעיבוד נקי משבבים, חיתוך עד עומק של 5-6 מ"מ (את עץ הבלזה ניתן לחתוך עד לעומק של 10מ"מ) ורמת גימור גבוהה למדי. ניתן גם לצרוב באמצעות קרן הלייזר על מגוון רחב של עצים, בכל עובי אפשרי, לקבלת גוונים ייחודיים המשתנים מסוג עץ אחד לשני.
גם תוצריו של העץ, נייר וקרטון, משמשים כחומר גלם לחיתוך בלייזר. מדובר בחומרים זמינים וזולים שניתן לעבד אותם בשיטות דפוס וחיתוך מכאניות, אבל כדאי לשקול לעשות איתם שימוש של חיתוך בלייזר, מאחר וחיתוך נייר וקרטון בלייזר מתבצע במהירות גבוהה ולכן עלותו נמוכה, יחסית לרמת הפירוט המורכבת והעדינה שניתן להגיע אליה באמצעות חיתוך וצריבה בלייזר. טכנולוגיית החיתוך בלייזר מאפשרת לבצע קיפולים תלת מימדיים במוצרי נייר וקרטון, להשגת תוצאות מרשימות במיוחד.
ניתן לחתוך בלייזר גם חומרי גלם עבים יותר כמו בדים ועורות, חומרים שלא יעמדו למשל בחיתוך על ידי סילון מים, מאחר ואסור להם להירטב. חיתוך בד בלייזר הוא לרוב מהיר וזול, מאפשר לבצע חיתוכים וצריבות שלא ניתן להשיגם באמצעים רגילים כגון מספריים, וגולת הכותרת טמונה בהימנעות משוליים פרומים לאחר החיתוך. לגבי עורות, אפשר לבצע בהם צריבה עמוקה וחיתוכים מדויקים, רק חשוב לזכור שעבור עורות קשיחים במיוחד, יש לעבוד עם יריעה דקה ככל האפשר.
בין החומרים הסינתטיים יותר שניתן לחתוך בלייזר, נמצא את מוצרי הפלסטיק למיניהם: פרספקס (אקריל), פוליפרופילן והפלסטיק האיכותי ABS. לעומתם, חיתוך בלייזר של חומרי פלסטיק המכילים בתוכם PVC הינו מסוכן, משום שחומרים אלה פולטים גזים רעילים כאשר מעבדים אותם בלייזר - לכן הימנעו משימוש בחומרים כאלה עבור חיתוך לייזר והישמרו מחברות שלא נמנעות מכך!
גם גומי וסיליקון ניתן לחתוך באמצעות לייזר ובמיוחד לבצע צריבה שיוצרת גריעה סלקטיבית על פני השטח של החומרים הללו, לצורך יצירת טקסטורות מיוחדות. כך ניתן לייצר חותמות גומי או סיליקון באמצעות חיתוך בלייזר, או שבלונות עבור חיתוכים לחומרים אחרים, בלייזר או בכל שיטה שתרצו.
כמובן שעבור עיבוד מתכות, חיתוך בלייזר זו אחת השיטות הבודדות והמומלצת ביותר. בנוסף לחיתוך מתכות בלייזר, ניתן גם לצרוב ולחרוט על גבי מתכות רבות ובמיוחד אלומינום אנודייזד (אלומיניום שעבר ציפוי אלקטרוליטי המגיע בצבעים שונים או בשקיפות ומקנה עמידות בפני קורוזיה). ניתן לחרוט בלייזר גם על חומרים כמו זכוכית, שיש ואבן, אבל בנקודה זו אפשר לחתוך ולסכם שאם אתם מעוניינים לעבד חומר גלם כלשהו, רוב הסיכויים הם שחיתוך בלייזר יספק את מבוקשכם.