טיוב נתונים שבוצע כפרויקט על ידי אחת מקרנות הפנסיה בישראל ערך השוואה בין הנתונים שהיו ברשותה של הקרן לבין הנתונים שהקרן העבירה למבוטחיה. ההשוואה העלתה שלכמה עשרות אלפים מהמבוטחים בקרן היו יתרות כספיות שעליהן המבוטחים לא קיבלו דיווח. זאת ועוד, נמצא שאותם מבוטחים שהיו זכאים גם לפנסיה, לא קיבלו את הפנסיה בגלל שהנתונים לא היו מעודכנים. קרן פנסיה אחרת חשפה במסגרת פרויקט טיוב נתונים שערכה כי עמיתים רבים לא משכו את כספי החופש שלהם מתוך הקרן. כמו כן, ידוע שחשבונות רדומים לא מעטים קיימים גם בבנקים.
יש המדגישים שארגונים רבים מחזיקים בנתונים לא מעודכנים ולא מדויקים או שגויים. לטענתם, כל ארגון חייב לבצע טיוב נתונים, כי איכות הנתונים היא קריטית להצלחת הארגון. נתונים נכונים משמעותם שהם גם תואמים את הערכים שהגדירה המערכת, והם גם ממוקמים בטבלה בשדה המתאים. נתונים מדויקים הם נתונים שאינם לוקים בחסר או בחוסר עקביות ואינם סותרים נתונים אחרים. נתונים עדכניים הם נתונים שהרלוונטיות שלהם לא פגה. נתונים שלמים נותנים תמונה מקיפה לגבי כל הפעילויות שביצעה ושמבצעת המערכת הארגונית. נתונים נקיים הם נתונים ללא כפילויות, ללא שגיאות כתיב וללא סימנים מיותרים או סימנים חסרים.
הקפדה על איכות המידע תתרום לטיוב נתונים ותבטיח שהנתונים הנאספים בארגון יהיו נתונים איכותיים, מובנים בצורה אחידה ובנויים על בסיס הסטנדרטים שאותם קבע הארגון. טיוב הנתונים הוא לא רק תחום טכנולוגי אלא שייך גם לתחום העסקי, שכן נתונים שגויים או לא עדכניים עלולות להוביל לקבלת החלטות שגויות של ההנהלה. היום, כאשר כמעט כל דבר הוא מדיד, חשוב שקבלת ההחלטות תיעשה על סמך מדידות מדויקות עד כמה שניתן. לכן טיוב נתונים קשור באופן מובהק גם לתחום העסקי ולכן חשוב שהוא יקבל את תשומת לב המנהלים בארגון. לאור כל זאת, חשוב מאד לקבוע מי בארגון יהיה אחראי לתחום ניהול לוגיסטי ולנושא הטיפול בנתוני המידע הנאספים במהלך השנים.
תחום טיוב הנתונים הופך לחשוב בעיקר בארגונים גדולים כשקיימת בו כמות גדולה של יצרני מידע וצרכני מידע, או כאשר ארגון עובר ממערכת מחשוב אחת לשנייה וממשיכים לשמור על נתונים ישנים ולא עדכניים במקום למחוק אותם. כיום, ארגונים רבים עובדים עם מערכות בקרה כדי להבטיח תהליך עבודה שיביא לנתונים איכותיים ואמינים.