נישואין הן כריתת ברית בין שני בני זוג, כביכול להנצחת המצב העכשיוי ולקשור נפש אחת בשנייה. רוח השותפות וברית הנישואין אמורה לעמוד בפני מבחן הזמן וכל שאר המבחנים שניצבים בפני בני הזוג, לכן בדיוק בתזמון הזה, שבו ההבנה ההדדית ורוח ההסכמה שורה על בני הזוג, זה הזמן המתאים לכינון הסכם קדם נישואין. ההסכם הנחתם בא להסדיר את השותפות ההדדית בעתיד במקרה של פרידה לאחר הקמתו של תא משפחתי, חלוקת הרכוש בין בני הזוג ועוד סעיפים שעלולים לצוץ בעתיד.
מהו הסכם קדם נישואין?
בשנים האחרונות הולכים ומתרבים המקרים של נשים שנותרו עגונות או מסורבות גט. היות וזהו מצב שאינו צפוי על פי רוב אולם כשמגיעים אליו ניצבים הלכה למעשה מול שוקת שבורה בהליך הגירושין, רצוי להקדים לכך סוג של "ביטוח" אשר יהיה תקף מבחינה משפטית. מדובר למעשה בהסכם אשר בדומה להסכם ממון, הוא מחלק את הזכויות ואת הרכוש באופן שוויוני בין בני הזוג, כאשר הילדים לעתיד לא יהיו נפסדים מכך, כמו גם אף גורם אחר שנוטל חלק באותו הסכם קדם – נישואין. אצל ידועים בציבור לא ייעשה הסכם קדם נישואין, אלא "הסכם ממון", מכיון שחוק יחסי ממון לא מכיר בבני זוג שאינם נשואים ולכן גם בית המשפט בו מכובד ומקוים החוק. במקום זאת, ניתן לחתום עליו אצל נוטריון.
איך לערוך הסכם קדם נישואין באופן הוגן?
רצוי שלכל אחד מהצדדים יהיה עורך דין משפחה שדואג בעיקר לאינטרסים של בן הזוג אותו הוא מייצג. היות ומדובר בפירוק של קשר, יש לצפות את כל המוקשים שעלולים לצוץ בדרך, ושהידע והניסיון של אותו עורך דין יכול להיות לצורך כך. על- כן, התעקשו על עורך דין מיומן, מנוסה ובקיא בתחום.