אספרסו הוא קפה איטלקי אשר ניתן להכינו באמצעות מכונות אספרסו אשר מבצעות את כל התהליכים הנדרשים על מנת להכין את המשקה. כיום ניתן למצוא מכונות אספרסו בכל בית קפה ומסעדה וכמובן עובדי המקום אשר לרוב נדרשו לעבור קורס אספרסו בו הם למדו כיצד להכין את המשקה בצורה הטובה והמקצועית ביותר. בסופו של הקורס ניתן להם השם המקצועי למכיני קפה אספרסו מקצועיים, בריסטה.
את מכונות האספרסו הראשונות יצרו בראשית המאה ה-20 כל שלא היו עודף מתחרים מבחינת ייצור המכונות. מה שהבדיל וקבע בין איכות של מכונות אספרסו שונותהיה כמות כוסות הקפה שהיה ניתן להכין בזמן מוגדר מראש. בזמנו, חברת ויקטוריה אשר הייתה אחת מיצרניות מכונות אספרסו הצטיינה בבניית מכונה אשר באמצעותה היה ניתן להכין 130 כוסות אספרסו בשעה.
מכונות אספרסו ניתן לחלק לשני סוגים. מכונות ידניות ומכונות אוטומטיות/חצי אוטומטיות. מכונות ידניות נחשבות למסורבלות ולא יעילות ולכן כיום לא נעשה בהם שימוש. המכונות הללו פועלות בצורה מאוד דומה למסחטות פירות אשר באמצעות ידית לוחצים את הקפה ומוציאים ממנו את השמנים הארומטיים, כמובן שאפשר להבין למה לא נעשה שימוש במכונות אלה כיום שכן אופי הכנת הקפה מקשה מאוד על הבריסטה בעת עבודתו. בזמן שימוש במכונות אספרסו אוטומטיות , ממלאים מים ולוחצים על כפתור ההפעלה והמכונה עצמה טוחנת את הפקה וחולטת אותו לכוס כך שהמאמץ הוא אפסי. במכונות חצי אוטומטיות, טוחנים את הקפה או שמשתמשים בקפה טחון שנרכש לפני כן. ישנם סוגים שונים של קפה טחון והרכישה מתבצעת בהתאם לסוג המכונה בה נעשה שימוש. במכונות אלה ישנו גם "צ'ופר" והוא מנגנון אשר מאפשר הקצפת חלב ובעזרתו ניתן להכין קפוצינו.
מכונות אספרסו מבחינה חיצונית בנויות מ-13 חלקים. ראש קפה אליו מחוברת ידית הקפה שבעזרתה חולטים אותו, ברז סטימר, שעון לחץ דוד מים, שעון המודד את לחץ ראש קפה, אשר משתנה בהתאם למצב בו נמצאת המכונה בין אם זה מנוחה או חליטה, מד מים בדוד, כפתורים אשר אחראים על חליטת האספרסו אותם ניתן לתכנת בהתאם לצורכי המשרד, בית קפה או מסעדה, כפתור ברז שירות מים רותחים, מתג מגש חימום כוסות, מתג הפעלת דוד חימום, מתג מתח ראשי, ברז שירות מים רותחים, סטימר ומגש חימום כוסות. חלק נוסף פנימי של מכונות אספרסו הוא הדוחס שתפקידו ליצור לחץ אחיד על הקפה הנמצא במסננת וזאת על מנת לוודא שמהים העוברים בעת הכנת הקפה, יעברו באופן אחיד. ישנם מספר סוגים וגדלים של דחסים כגון אלומיניום ועץ, כל אחד וההעדפה שלו, אך חשוב מאוד להתאים את הדוחס לגודלו של המסננת כך שהוא יהיה שטוח.