יקבי הבוטיק נמצאים לכל אורכה ורוחבה של מדינת ישראל, בהגדרת המושג בוטיק יש מן הטעיה מסוימת מאחר ואדם מן השורה חושב שכשמשתמשים במונח בוטיק מתכוונים לקטן, משובח, שהמוצרים בו נבחרו מתוך אין ספור מוצרים וששם, בבוטיק תוכלו למצוא את המוצר הייחודי שלא יימצא אצל אף אחד אחר. אבל יקבי בוטיק כאמור יש כמה מאות ורובם מייצרים כמעט את אותו המוצר (מיץ ענבים). בדרך כלל מקברנה סובניון וממרלו, בדרך כלל עם אחוזי אלכוהול גבוהים ובדרך כלל עם טעמי עץ המשתלטים על כל חלקה טובה. טוב, כולם בוגרי אותו יועץ ואותו בית ספר.
יקבי הבוטיק גם מתחלקים לכאלה שזהו להם תחביב יקר ובמקום יאכטה או מטוס פרטי מקימים יקב בוטיק בכמה מאות אלפי שקלים. יש את המשוגעים לעניין שהיין מבחינתם זו יצירת אומנות והם אוהבים את המשחק והעניין שיש בהכנת יין. ויש את מגדלי הענבים אשר מוכרים את תוצרת אדמתם ליקבים קיימים וכאשר הם מזהים שהענבים שלהם זוכים במדליות ומשווקים בכל העולם, אזי גם הם מחליטים לעשות כמות מועטה של יין ולהם הזכות לבחור את החלקה הטובה, את האשכולות המובחרים ולנסות ליצור יין, בהתחלה למשפחה, אחר כך לחברים ועם הזמן היין גם יוצא מהמרתף למספר מסעדות מצומצם וחנויות יין.
יקב לוריא נמצא במושב ספסופה לא רחוק מהר מירון, 180 דונם של אדמת גיר, בזלת וטרה רוסה. שילוב של מינרלים משובחים ומי מעינות עוטפים את חלקות משפחת סיידא. אב המשפחה הוא חקלאי, אם המשפחה מארחת אנשים בצימרים המקסימים בצמוד לבית המשפחה במושב והחדרים מדוגמים בג'קוזי, מדשאות, ארוחות בוקר של איכרים ושלווה.
בן המשפחה גידי הוא בחור צעיר ומרתק. גידי למד ייננות בארץ ויחד עם אביו זיהה את הפוטנציאל הגלום באשכולות הענבים אשר מגדלת המשפחה לעשרות יקבים גדולים וקטנים. הדבר הראשון שזיהיתי אצל גידי ואביו יוסף זה התעוזה שקיימת בהם: תעוזה בגידול זנים שונים, תעוזה בצורת גידול גפנים כדוגמת שתי קומות, שתילת גפנים במקומות שונים ובאדמה שונה, וגם בזמני בציר הענבים. לא יכולתי להאמין שכשהגעתי לשם לפני שבוע עדיין לא נבצרו כל הענבים. נסיעה בין הגפנים ובדיקת בריקס היא יום יומית אצל גידי. מה, אתה לא פוחד מהבשלת יתר? מריכוז סוכר גבוה? מרקבונות, חרקים וכו, אני שואל. נראה לי שהחיוך של גידי הסביר לי את מהות העניין בלהיות חקלאי. טיפול יום יומי במהלך כל השנה מקנה לכורם התחברות טוטאלית לגפן והידיעה כי היא לא תאכזב אותו מרתקת אותי.
היקב מייצר שני סוגי יין: לוריא רוג'- מיוצר מענבי סנז'ובזה, ברברה וקברנה סוביניון: אופי הזנים שונה בנוף הישראלי והשילוב האיטלקי הזה מרתק. היין בפה משתולל, עוד ועוד טעמים ממלאים את חלל הפה, היין פירותי מאוד והחומציות שבו משתלבת נפלא עם עץ שעוטף אותו ונותן לו גוף חסון. חמאתיות טובה ועפיצות מינורית, היין מרגש ולדעתי זהו שילוב מנצח של זנים.
היין השני הוא יין הדגל של היקב והוא עשוי ברובו מקברנה סובניון ועוד כמה זנים אשר מחליטים לתבל איתם את הקברנה. היין שהה כשנתיים בחבית עץ. זהו יין מורכב ובעל גוף בינוני אשר מאפשר ליין להיות נינוח ואלגנטי בפה. זהו יין שהעלה בי חיוך על הפנים כשלגמתי אותו עכשיו, זכרתי את אותה טעימה שעשיתי לו לפני חצי שנה ואז היין היה עדיין סגור והבקבוק לא שיחרר אותו. עכשיו כעבור חצי שנה היין בשל, מורכב, אלגנטי ולעיס. כשף מסעדה היין מבחינתי מהווה מושלמות לארוחה וירגש כל לקוח שיזמין אותו.
שני היינות הללו שנטעמו על ידי הם פרי יצירתו של היינן יריב לביא.
בטעימת חביות שערכתי יחד עם היינן החדש גידי סיידא שהוא המקבילה לשף עולה או שף כוכב. ללא ספק השילוב של איש אדמה שגדל בשטח יחד עם לימודים אקדמאים בתחום היין יהפכו את גידי בשנים הקרובות למוביל ולאחד הייננים המרתקים שיהיו לנו בארץ. גידי עורך בכרם וביקב טעימות לקבוצות
בטעימת חברים מבקרי יין וייננים שערכנו השבוע נטעמו היינות החדשים של יקב לוריא שעדיין לא יצאו לשוק. ההתרגשות בשולחן הייתה גדולה.
את היינות אפשר לרכוש ביקב ובחנויות היין המובחרות.
גידי : 052-5254570
יין טוב, סיורים וטעימות, צימרים.
נ.ב.
לא להתבייש לבקש מיץ רימונים.
http://www.adomolavan.co.il