חפש מאמרים:
שלום אורח
16.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

טעימת יינות שרדונה ישראלים: ביקורת יין מאת שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול06/11/20102302 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

שרדונה 2008 יקב דלתון:
צבעו צהבהב חיוור המזכיר יותר שתן, הריח פירותי ולא מאפיין את זן השרדונה הקלאסי או שהענבים נבצרו מוקדם יותר או שהייתה בעיה עם התסיסה המלולקטית או תסיסה חמה מידי, גוף קל מאוד ואחוז אלכוהול של 13 אחוזים. טעם חמצמץ של ליים עוטף את חלל הפה ובבליעה היין די חלק, אין עפיצות כלל. אין טעמי עץ בכלל. וככל שחזרנו ליין שוב ושוב לא כל כך התחברנו לשרדונה של יקב דלתון.

שרדונה 2008 יקב תבור:
צבע קש צהבהב, היין פירותי מאוד, מה שמעיד שהוא לא עבר תסיסה מלולקטית. טעמי וריחות הענבים מוצו עד תום ולדעתנו אפילו יתר על המידה במתיקות הנוזל שהתקבל, היין לא קיבל חבית או שבבים.
אין הרגשה של מורכבות פרי או נסיון לפתח טעמים מלבד מתיקות ועוד פעם מתיקות. בשביל זה יש לנו את ענבי הגוורצטימינר או המוסקט ואיכשהו נראה לי כי שכחו זאת בתבור.
שרדונה צריך להיות שרדונה.

שרדונה יקב ברבדו:
צבע קש צלול עם גוון ירקרק, ריחות המאפיינים שרדונה קלאסי וטעמי פירות טרופיים, ופרי הדר שופעים ממנו. מתיקות מאוזנת ושלושה חודשי עץ צרפתי ואמריקאי תרמו גוף חסון וטאנינים מהנים, מעט טעמי ווניל מורגשים בבליעה וחמאתיות נפלאה.
היין מאוד מאוזן אך לדעתי החבית האמריקאית מיותרת ולו בגלל הווניל שמתקבל ממנה שלא מסתדרת טוב עם הטעמים הנפלאים של הפירות הטרופים שיש בשרדונה של ברבדו.
היין ללא ספק יישאר על שולחני גם בתקופת החורף.
הדר:0502207022

שרדונה 2008 יקב סומק:
שרדונה שספג 12 חודשי חבית, 13.5 אחוזי אלכוהול.
צבע צלול ונקי, ריחות נפלאים של ענב השרדונה. זהו אחד היינות שכל ערבול בכוס נפתח ונפתח ומשחרר טעמים וריחות נפלאים. העץ נתן ליין גוף חסון וארומות נפלאות. היין חמאתי מאוד בבליעה ואפטר טייסט של פרי הדר המתמזג עם פרי בשל גורמים לחיוך של אושר עם כל לגימה ולגימה.
אחד מהיינות המפתיעים והמרגשים שטעמנו.
לא חשבתי שאני אומר את זה על יין בטעימה הזו אבל חובה להחזיק במקרר.
ברק:0505346490

שרדונה 2008 קסטל:
צבע קש בהיר, צלול ושמיימי, היין בעל גוף חסון ומתבטא בסמיכות וצמיגיות של היין. היין בעל ריחות וטעמים של שרדונה קלאסי. פרי הדר, אננס עדין ומעט פירות טרופיים.
היין עשוי נכון ומדויק. חמאתי מאוד ובעל יכולת התיישנות מרשימה.
יין משובח, מרשים וקלאסי.
רותי: 025700994

שרדונה 2008 יקב פטורה:
צבע צהבהב נקי וצלול, 8 חודשי חבית, 13.5 אחוזי אלכוהול. הענבים נבצרו בדולב מכרם אורגני.
ריחות טובים של ענבי שרדונה בשלים, טעמים עדינים של פירות טרופיים מלווים בעץ אשר עוטף את חלל הפה בשמנוניות נפלאה ומורכבת. חומציות מינורית משלימה את החוויה והופכת את השרדונה של יקב פטורה לכוכב הטעימה. שאפו ליינן.
לא יודע כמה יין נשאר ליקב אבל שווה להתקשר לתמיר ולדאוג שהיין יגיע אילכם עוד היום  0546272842

עלה באתר היין : http://www.adomolavan.co.il

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אלון גונן-שף

פורטל היין הישראלי

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול03/11/121386 צפיות
יינן ויקטור שונפלד. קברנה סוביניון עם תוספת של 6% מרלו. 15% אלכוהול. 18 חודשי חבית. היקב סיפר על היין בהשקתו בשנת 2009, כי "היין יישמר במצב מצוין 15 עד 20 שנה", תמחר אותו אז ב- 330 שקלים, וכמובן העניק המלצה להגישו עם מנה ראויה: "שילוב מרתק יהיה כתף טלה מושרה במרינדה, ממולא בפטריות בר ועשוי בצליה איטית על גחלי עץ" (כזה קשקוש לא שמעתי מזמן, והגיע הזמן שילדות ממשרדי יחסי ציבור יפסיקו להתאים יין לאוכל).

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121509 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול30/09/121331 צפיות
חודש ספטמבר הוא חודש ההשקות, רגע לפני החגים יוצאים הייננים ומגישים את היינות החדשים והנגישים ללקוחות. היה מענג לראות את עשרות האנשים גודשים את יקבי ססלוב ואבידן שאירחו יקבי בוטיק קטנים לטעימה וכמובן את הארוע בשריגים ובצ'ילאג. אושר גדול התעשיה הזו מעניקה לנו. ביקורות יין מאת: שף אלון גונן

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול15/07/121387 צפיות
יקב שטרן התארח השבוע בבר יין 107 ומזג טעימות לסועדים שהתקבצו לשם כך. יקב שטרן שוכן לו בקיבוץ תובל בגליל המערבי, היקב הוקם ב 2004 על ידי ג'וני שטרן ורן בגם שני חובבי יין שהחליטו להגשים חלום ולייצר יין. ג'וני שטרן מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט בנושא יין והניסיון הוא המורה הטוב ביותר שלו.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121547 צפיות
טפרברג 1870-סדרת יינות מתוקים יינות בעלי שמות כלי נגינה מקראיים. נבל, כינור, חליל. אז כל שנותר הוא לצאת בתופים ובמחולות ולשקוע בסימפוניה לבית משפחת טפרברג 1870 מאת שיקי ראוכברגר ואוליבייה פרתי. מאת שף אלון גונן.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121466 צפיות
יקב עמק האלה השקת יינות מסדרת: vineyards choice השקה מוזרה בהחלט שף אלון גונן רבות נכתב על השינויים הפרסונליים שנעשו ביקב עמק הלה אבל לא בזה עסקינן אנוכי. לין גולד היא הייננית החדשה ביקב ומוטלת עליה משימה ואחריות לא פשוטה בכלל. אני לא חושב שהיא צריכה להיכנס לנעליו של קודמה כפי שמצפים ממנה , אני גם לא חושב שהיא צריכה להיות זו שצריכה הייתה להציג את היינות שעדיין לא היא עשתה וחתומה עליהם. הם לא שלה לטוב ולרע. לא ברור לי למה בהשקה לקחה לין גולד את המושכות והציגה את היינות שהושקו, לי היינות לא היו ברורים ולעניות דעתי גם לה לא היה מושג ביינות שהיא נאלצה להגיש לנו לטעימה ולסנגר עליהם.

מאת: אלון גונןיין ואלכוהול27/03/121522 צפיות
טעימות קריניאן מאת שף אלון גונן המון גפנים של קריניאן פזורים בכל שטחה של ישראל , לאחרונה חזרו שוב להעריך את הזן החזק הזה והוא מקבל אט אט מקום נכבד כיין זני ביקבים המסחריים וביקבי הבוטיק. אפשר להפיק מדונם אחד של קריניאן בסביבות 4 טון לדונם ואז מקבלים מיץ ירוד ואפשר כמובן לשמור על משטר דילול קפדני ולהפיק מהענב מיץ בעל איכויות טובות. ענב הקריניאן גם יודע לספוג את טעמי חבית העץ וזה דבר נוסף שחייבים לקחת בחשבון אם לא רוצים מיץ אלון. נכון שהקריניאן הוא זן שהגיע מצרפת ומספרד אולם הוא נחשב לכל כך ישראלי והגיע הזמן שבאמת הוא ימצא את מקומו האיכותי בין היינות המסורתיים כמו הקברנה והמרלו.

מאמרים נוספים בנושא יין ואלכוהול

מאת: רוני הכהןיין ואלכוהול21/12/172815 צפיות
אם עד כה ראיתם רק את אותם מיכלי נירוסטה רק במבשלות גדולות ומוכרות של בירות בארץ הקטנה שלנו, הרי שכיום מבשלות בוטיק בולטות לא פחות ופזורות בכל מיני מקומות בארץ.

מאת: בני דואנייין ואלכוהול29/12/142607 צפיות
יקב בוטיק הוא יקב אשר מייצר לרוב כמות קטנה של יין (כמות שאינה מסחרית באופן כזה שאפשר למכור את היין בסופרים הגדולים) ואשר שם דגש על הטעמים של היינות אותם הוא מוציא, כך שאלו יהיו משובחים במיוחד.

מאת: משקאות דניאליין ואלכוהול03/11/143002 צפיות
אנשים רבים שחושבים שמשקאות חריפים מאוד משמינים, אך במידה ושותים נכון, בכמויות מדודות- אין בהכרח סיבה לבהלה. כולם מכירים את הביטוי "כרס בירה", אך דווקא בבירה בשונה משאר המשקאות החריפים- יש את כמות הקלוריות הנמוכה ביותר.

מאת: בן טליין ואלכוהול09/06/144506 צפיות
קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף.

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול13/03/1413257 צפיות
ד"ר אביטבול מסביר על "תהליך בניית בלנד או "ממסך" שכולל בד"כ מיזוג יינות מזנים שונים ומאותו בציר אך ניתן גם כן למזג יינות העשויים מאותו זן מאזורים שונים, בתנאים שונים ואף מבצירים שונים"

מאת: ד"ר אילן אביטבוליין ואלכוהול10/03/148229 צפיות
ד"ר אביטבול, בעל תואר ביננות, מעניק הדרכה חוויתית ביקבים הכוללת הכרות עם תהליך ייצור היינות מהענבים ועד הבקבוק, הסבר אודות תהליך טעימת ורכישת היין וכן התאמת יין ואוכל.

מאת: allgiftsיין ואלכוהול05/02/148560 צפיות
השקעתם ורכשתם יין איכותי, אך אינכם מתכננים לפתוח אותו באופן מיידי. לא פעם עולות השאלות כיצד למנוע התחמצנות של יין וכיצד לשמור על בקבוקי היין באופן האופטימאלי ביותר בתנאים הביתיים

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica