כללי אצבע והנחיות במילוי קמטים
מילוי קמטים מיועד הן לאנשים בגיל המעבר שהקמטים בפניהם מציקים להם, אך אינם עמוקים דיים לצורך מתיחת פנים, והן לבני 40-55 שדווקא זקוקים למתיחת פנים אך אינם מעוניינים לעבור אותה בשל מגוון רחב של סיבות.
הטיפול עצמו - מילוי קמטים - מתאים לקמטים שאינם דינאמיים, משמע קמטים שאינם קמטי הבעה. לכן, הטיפול אינו מתאים לחריצי רוחב במצח ולקמטים בשפה העליונה המופיעים בדיבור. מילוי קמטים יעשה, לדוגמא, בחריצים שלצידי האף.
אגב, בקמטי הבעה נהוג לטפל על ידי הזרקת בוטוקס, אשר משתק קלות את השרירים הגורמים לקמטים ובכך עוצר אותם.
איך עושים את ההחלטה לעבור מילוי קמטים
ברגע שמגיעים לגיל המתאים ומתחילים לראות את הקמטים על הפנים, כנראה שגם הגיע הזמן לטפל בהם. בתור התחלה יש לפנות לרופא פלסטי או לרופא העוסק באסתטיקה רפואית ולהגיע לפגישת ייעוץ. הרופא יבחן את אופי הקמטים (קמטי הבעה או קמטים יציבים) וימליץ על טיפול מתאים.
אנו ממליצים בחום לפנות ולהגיע אל הרופא המומחה ולא להסתפק בהמלצות של חברים. רופא מומחה יוכל למנות בפניכם את כל מגוון האופציות למילוי קמטים ולהתאים לכם הטיפול האופטימאלי.
באילו חומרי מילוי משמשים בטיפול מילוי קמטים
ישנם מספר חומרי מילוי אשר משמשים בהליך מילוי קמטים. החומרים שונים זה מזה בהרכבם ובתקופת השפעתם על העור. באופן כללי כל החומרים מוזרקים לשכבה התת-עורית ונספגים בעור. החומרים השונים דואגים למלא מחסור המרכיבים טבעיים כגון חומצה היאלורונית, קולגן, חומצה לקטית ושומן אשר התמוססו עם השנים מרקמות העור. חומרי המילוי לקמטים מחזירים לרקמות חלק מהנפח שנעלם מהם, ומעניקים לעור מראה צעיר ורענן.
יש לציין כי חלק מהחומרים מתמוססים בגוף ולכן השפעתם פגה לאחר מספר חודשים, בטיפול בחומרי מילוי כאלו יש לחזור על הטיפול בכל פעם שהשפעתם פגה.