חפש מאמרים:
שלום אורח
22.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

שמן זית כתית מעולה

פעם בשנה כשמגיעה עונת המסיק נושא שמן זית עולה לכותרות. איזה סוג לקנות, רמת חמיצות, מי היצרן וכו' וכו'

בשנים האחרונות, מסיבות שונות ובעיקר מסיבות בריאותיות, שמן הזית הפך להיות להיט במטבח. לשמן הזית טעמים שונים ומגוונים התלויים בעיקרם בסוג הזית ממנו יוצר השמן. מאידך, חשוב יותר מהטעם הוא טיב השמן וכאן אנו נתקלים ביצרניי שמן זית למיניהם.

לא כל אריזה יפה המושכת את העין מעידה על טיב שמן הזית. כמוכן לא כל מה שכתוב על הבקבוק מעיד על טיבו. לא פעם נתקלנו בשמן זית מעורבב בסוג שמן אחר או שהשמן לא היה בכלל שמן זית אלא שמן זול אחר.

אז מה חשוב להקפיד בקניית שמן זית כתית מעולה:
אם קניתם שמן זית כתית מעולה מיצרן לא מוכר הכניסו את הבקבוק למקרר למשך 24 שעות. במידה והנוזל נקרש קניתם 100 אחוז שמן זית. במידה והנוזל לא נקרש-זה לא בדיוק שמן זית. זה משהו אחר.
נסו לשאול – רמת החמיצות של שמן הזית. רמת חמיצות מתחת ל 0.8% מעידה על שמן כתית מעולה. אם ראיתם רמת חמיצות 0.1% אל תאמינו. זה אינו מתקבל על הדעת.
למה הבקבוק צריך להיות כהה -האויבים הגדולים ביותר של שמן הזית הם האוויר והאור. האוויר מחמצן את השמן כשם שהוא מחמצן את היין ופוגע באיכות השמן. כמו כן חדירת קרני האור לשמן הזית פוגעת גם היא באיכות השמן ולכן צבע הזכוכית של הבקבוק כהה. מכל מקום רצוי מאד לשמור את השמן במקום אפל במטבח. את השימוש בשמן כדאי מאד לסיים עד ל 3חודשים מיום פתיחת הבקבוק או המיכל.
טעמים שונים לשמן זית כתית מעולה – נקבעים אך ורק לפי סוג הזית. אומנם את רמת החמיצות או איכות השמן קשה לקבוע בטעימה בלבד אך תוכלו לבחור בעצמכם את הטעם בהתאם לסוג הזית שממנו יוצר. בישראל קיימים עשרות זנים של זיתים. חלקם לאכילה, חלקם להכנת שמן זית. זני הסורי והנבאלי למשל נודעים בטעם חזק ודומיננטי. שני הפישוניל ופיקואל מאופיינים בטעם עדין ורך. אם תוכלו לטעום את השמן לפני הקנייה, הרווח כולו שלכם.
ועוד הערה לא פחות חשובה- המחיר. שמן זית כתית מעולה ברמה הוא שמן זית שעולה מעל ל 50 ₪ לליטר. לא סתם ציינו את המחיר הזה. כל גוף רציני המייצר שמן זית מכיר בעובדה זו. עלויות היצור של שמן זית גבוהות מאד. ישנן מדינות המסבסדות את הענף אך לא כך בישראל. מכאן בחנו בזהירות את המחירים. היזהרו מפיתויים. שמן זית הנמכר במחיר נמוך מהמקובל מעיד על טיבו.

נתונים שכדאי להכיר:
צבע שמן זית - צבעי שמן הזית נעים בין ירוק לצהוב. לצבע אין שום השפעה על איכות השמן!!! שלא יספרו לכם סיפורים. הצבע נקבע בהתאם למועד המסיק. בתחילת העונה הזית ירוק וצבע השמן המופק ממנו ירוק. מי שמוסק בסוף העונה כאשר הזיתים הבשילו והם שחורים צבע השמן יהיה צהבהב. זה כל ההבדל. כמובן שגם ישנם צבעים שבין ירוק לצהוב כפי שאמרנו, בהתאם לתקופת המסיק.
ראשון המסיק -מושג זה מגדיר את שמן הזית הבתולי. זה שמן שיצא מבית הבד ישירות לביקבוק. שמן זה מאופיין בעכירות גבוהה וטעם עז. שמן זה מתאים רק לחודש חודשים לאחר עצירתו ולאחר מכן המשקעים שבשמן מחמצנים אותו ואיכותו יורדת פלאים. שמן זית צלול הוא שמן שנח בתיבות לתקופה של בין 5 ל 10 שבועות ורק לאחר מכן בוקבק או הועבר למיכלים. בתקופת מנוחה זו המשקעים ירדו לתחתית החבית והשמן הנותר צלול ונקי. במצב זה תהליך החמצון כמעט ואינו קיים כל עוד השמן לא נחשף לאור ולאוויר.

ולסיום – רכשו שמן זית כתית מעולה שלכם גם השנה אצל יצרן ישראלי בלבד המוכר לכם כרציני ואמין. ולא פחות חשוב, מתוך פרגון לחקלאות הישראלית. ישנם יצרנים ישראליים רבים וטובים המייצרים שמן זית כתית מעולה משובח איכותי וטעים לא פחות משמנים מיובאים שמי יודע מה מקורם.

 



תגיות המאמר: שמן זית כתית מעולה


 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

איי ווב - הקמת אתרים לעסקים

מה אנחנו עושים בשביל העסק שלך ב-eyeweb? 
אנו עוסקים ב-בניית אתרים לעסקים, קידום אתרים, פרסום באינטרנט ושיווק באינטרנט.
בונים אתרים פשוטים שגוגל אוהב!
נותנים לך שרותי אינטרנט המתאימים בדיוק לעסק שלך.
משלבים לך בניית אתר, קידום אתר שיווק האתר ופרסום על ידי רשת האתרים שלנו.
כשאתה בונה אתר אצלנו, תוכל להתחיל בקטן ולגדול עם הזמן ועם העסק שלך. 
אצלנו תוכל לקבל את כל שרותי הבניה, השיווק והקידום של העסק שלך תחת קורת גג אחת.

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת eyeweb - בניית אתרים לעסקים

מאת: eyeweb - בניית אתרים לעסקיםנשירת שיער21/03/121413 צפיות
את נשירת השיער אין לנו דרך לעצור, מקסימום להאט קצת. אבל אנחנו יכולים לפתור אותה במהירות, בקלות וביעילות – על ידי תוספת שיער. אף אחד חוץ מכם לא יידע שהשיער שלכם נושר. איך עושים זאת? בהמשך.

ההחלטה על קניית דירה היא החלטה כבדת משקל ואינה דבר של מה בכך. האם כדאי לקנות דירה יד שנייה או דירה חדשה, מהם פרויקטים חדשים ואיך מגיעים אליהם, מהם אתרי דיירים ומדוע כדאי להגיע אליהם – כל מה שצריך לדעת על דירה, פרויקטים חדשים ואתרי דיירים.

מאת: eyeweb - בניית אתרים לעסקיםעסקים - כללי23/02/121496 צפיות
מדוע אנחנו מקפידים כל שנה לאחר החורף לבצע סיוד של גג הבניין שלנו? מה יקרה במידה ולא נסייד את הגג שלנו? במאמר הבא על סיוד גגות – מה זה, למה זה ואיך עושים את זה?

לכל איטום גגות קיימת השיטה הנכונה והמתאימה בהתאם לסוג הגג, לרמת הגימור ולתקציב הקיים. מאידך, בכל סוג של איטום חייבים לוודא כי העבודה מתבצעת על ידי בעלי מקצוע מוסמכים ואיכותיים וכאןן אסור להתפשר. הצעה זולה מדי מעידה על חוסר מקצועיות וכוונה לתפוס עבודה ותוא לא.

מאת: eyeweb - בניית אתרים לעסקיםשיפוצים17/01/121341 צפיות
בעידן הנוכחי בו אחוז הביקוש לרכישת דירות הולך וגדל, עולה באופן ישיר הביקוש לביצוע בדק בית על ידי חברה מקצועית ומיומנת שתספק דו"ח אמין ומקיף אודות הבית אותו אנו עתידים לרכוש.

מאת: eyeweb - בניית אתרים לעסקיםטיולים בארץ18/12/111358 צפיות
ביקור באחד מעשרות מרכזי המבקרים המושקעים בארץ היא בדרך כלל חוויה לימודית מעניינת המספקת בילוי איכותי של ממש עבור הילדים וכל המשפחה. כן, גם לילדים של היום – שיודעים כמעט הכל... תמיד יש משהו חדש ללמוד.

מאת: eyeweb - בניית אתרים לעסקיםשיפוצים16/11/111361 צפיות
הלבנת גגות היא פעולה חשובה שכדאי להקפיד עליה ולתחזק אותה בכל שנה, אך זוהי בעצם פעולה משלימה של זיפות הגגות, אשר נעשית לפניה והיא חשובה לא פחות. מהי הלבנת גגות? מי עושה אותה? מתי עושים אותה, ואיך?

מאמרים נוספים בנושא מתכונים ואוכל - כללי

מאת: דוד כהןמתכונים ואוכל - כללי02/04/205695 צפיות
כשמתכוננים לעריכת ארוחה חגיגית, לא מתחשבים רק באוכל אלא גם בעיצוב השולחן. בדרך כלל משתמשים בכלי הגשה יוקרתיים. כלים אלה יכולים להיות גם מפלסטיק, כלים חד פעמיים. הבאנו כמה טיפים לשימוש בכלי הגשה חד פעמיים יוקרתיים.

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי24/03/205606 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: shlomy מתכונים ואוכל - כללי22/01/205873 צפיות
מתכננים אירוע בקרוב? רוצים לבחור את הקייטרינג הנכון ביותר עבור האירוע, וזה שיתרום להצלחה שלו בצורה הטובה ביותר? אם כן כדי לכם לקרוא את המאמר הבא:

מאת: ניב אבןמתכונים ואוכל - כללי21/01/205990 צפיות
אך מה ניתן לעשות כאשר רוצים לחגוג אירוע באווירה יותר אישית, מבלי לאבד את הייחודיות של ארוחת שף טעימה ומזמינה ללא טרחה שמצריכה עמידה מול כיריים ותנורים בוערים? בשביל זה בדיוק קיימים שפים אישיים.

מאת: שרון צרפתימתכונים ואוכל - כללי13/11/196274 צפיות
יש לשים את הדגש לגבי התוכן האישי על מנת לרדת מהר ובהצלחה

מאת: עופר שלומתכונים ואוכל - כללי30/07/196507 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: חיים נוימתכונים ואוכל - כללי25/10/183257 צפיות
מסעדת "וינה" השוכנת ברחוב בן יהודה 62 בתל אביב היא מסעדה ותיקה שנוסדה לפני כשבעים שנה והמתמחה באוכל יהודי נוסח מזרח-אירופה. בשנים האחרונות קמה לה עדנה לארוחה מבית האימא הפולניה או הרומניה או הרוסיה ורבים שבים ופוקדים מסעדות המתמחות באוכל היהודי המנחם הזה, חלק רב מהם תיירים ולאחרונה גם צעירים שחזרו ממסע קניות בארצות מזרח אירופה ובמיוחד מפולין, שם הפירוגי הוא מאכל לאומי.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica