אחד התחומים היום יומיים בהם יכולה ישראל להתגאות כמובילה עולמית הוא ללא ספק תחום הקולינריה. המדינה שלנו עשירה בצורה מובהקת במתכונים שונים ומגוונים ובאוכל מגוון ומעורר חושים.
אחת הסיבות להפיכתה של ישראל למדינה בה בלוטות הטעם זוכות לטיפול מפנק ומיוחד היא השילוב המנצח במוצאיהם של התושבים המקומיים. המטבח הישראלי משלב מתכונים וסגנונות בישול ממגוון מדינות מזרחיות (מרוקו, עירק, תימן וכד') ואירופאיות (בולגריה, הונגריה, רומניה ואפילו פולין..), אשר לכל אחת מהן עושר קולינארי בלתי מבוטל.
גורם נוסף המעלה כל כך את ערכו של המטבח הישראלי הוא התוצרת החקלאית המשובחת הגדלה בארץ, אשר מספקת לציבור הרחב באופן שוטף פירות, ירקות, מאפים ומוצרי חלב, כולם משובחים וטריים עד כמה שרק ניתן.
ברחוב הישראלי הממוצע ניתן למצוא מסעדות גורמה המתמחות במגוון סגנונות בישול, לצד מסעדות פועלים עממיות אשר מגישות את המאכלים העממיים, הפופולאריים והטעימים ביותר שרק ניתן למצוא דוגמת חומוס, פלאפל, שקשוקה ועוד.
אחד המאפיינים החיוביים והמיוחדים ביותר של המטבח הישראלי, הוא כי חלק גדול ממנו מורכב ממאכלים מסורתיים אשר הינם בין היתר גם בריאים לגוף, בניגוד לרבים מן המטבחים בעולם (ברבות ממדינות המערב המאכלים הנפוצים ביותר הינם בעלי ערך תזונתי נמוך ואף מזיק, דוגמת מאכלים בטיגון עמוק וכד').
לדוגמא, מנת חומוס עם פול – מנה פופולארית ונפוצה מאוד ברחוב הישראלי, מחזיקה בערך תזונתי גבוה מאוד. מנה זו, בנוסף להיותה משביעה וזולה יחסית, מעניקה לגוף שלנו דלק מצוין למשך היום, ואינה גורמת לבעיות הנפוצות שגורמים המאכלים הנפוצים ביותר בעולם המוגשים בטיגון עמוק, או מכילים מזון מעובד ותעשייתי (דוגמת המבורגר וצ'יפס, פיצה ועוד).
יתרון מהותי נוסף של המטבח הישראלי הוא כי הוא מאפשר לציבור הישראלי לצרוך את אותו מזון כל כך בריא וטעים במחיר נמוך יחסית. אותה מנת חומוס – פול אשר בהחלט יכולה להשביע אדם בוגר, עולה בממוצע עשרים שקלים - מחיר נמוך יחסית בהשוואה בינלאומית עבור מנה משביעה. בנוסף, השווקים הישראלים מכילים כאמור מגוון עשיר של פירות, ירקות ומוצרי יסוד נוספים במחירים נמוכים מאוד, ובאיכות גבוהה. ישראלי אשר מבצע את הקניות שלו בחוכמה יכול לבסס לעצמו תזונה טעימה ובריאה תוך הוצאה חודשית נמוכה מאוד.
לסיכום, אחד הדברים הטובים ביותר בהם אנו כישראלים יכולים בהחלט להתגאות הוא המטבח המקומי שלנו. מספיק טיול קצר במרבית מדינות העולם על מנת להבין ולהעריך את העושר הקולינארי שיש לנו כאן בבית...