האמונה הרווחת קובעת שמכת המזיקים מתחדשת במלוא עוצמתה בקיץ, כאשר השמש זורחת ומעניקה לבעלי החיים המזיקים תנאים אופטימאלים לרביה ולפעילות אולם המציאות, על כל פנים, מוכיחה שההפך הוא הנכון.
אמנם בקיץ המזיקים חשים בנוח יותר לשוטט בחופשי אולם תנאי מזג האוויר הנוחים גורמים לכך שאין להם אינטרס אמיתי להכנס לביתנו. דווקא בחורף, כאשר המזון מטמעט והקור נעשה בלתי נסבל, בעלי החיים מגלים מוטיבציה מיוחדת לחדור לביתנו ולהשתכן בו.
מה ניתן לעשות רגע לפני תחילת עונת הגשמים על מנת להרחיק את המזיקים ואילו פעולות יסיעו להרחקת יונים?
חלק מהתשובות במאמר הבא:
הדברה מונעת
לעיתים רבות, ביצוע הדברה לאחר שהמזיקים כבר הגיעו הוא בבחינת "מעט מדיי, מאוחר מדיי" בערך כמו לסגור את האורווה רגע אחרי שהסוסים ברחו ממנה. כאשר המזיקים מגיעים הם מתחילים לחפור מחילות, לגרום לנזקים במבנה והכי גרוע, להתרבות...
ברגע שאנו רואים את הג'וק או את העכבר הראשון, במקרים רבים זה כבר מאוחר מדיי על מנת לפעול, אוכלוסיית המזיקים התרבתה מאוד וכל שנותר הוא להשתמש בכמויות גדולות של חומרי הדברה ולקוות לטוב. אבל אם נערוך את ההדברה רגע לפני שפורצת המכה החרקים, המזיקים או המכרסמים יחפשו להם בית אחר לקנן בו ובא לציון גואל.
הרחקת יונים באמצעים מכנים
הרחקת יונים באמצעים מכנים שונים (עליהם אפרט מיד) היא אפקטיבית במיוחד לפני שהיונים מגיעות, ולא אחרי הגעתן. חשוב להבין, יונים, בדומה לבעלי חיים אחרים, מחפשות שטח שישמש להם כטרטוריה. הן חוקרות את הבניינים בעיר על מנת לאתר שטח פנוי ונוח לעונת הקינון שחלה באביב והן מנסות לאתר את השטח הזה עוד בעונת החורף. התקנה פשוטה יחסית של "דוקרני יונים" מאלומיניום תגרום לכך שהיונים פשוט יחפשו להם מקום אחר על מנת להעביר בו את תקופת הקינון שלהם, מה שהרבה יותר פשוט מאשר לגרשן.
מלבד הדוקרנים, חשוב לכסות גם את פתחי הכביסה בבניין ברשתות מיוחדות להרחקת יונים - הגומחא שנוצרת בבניין היא מקום קינון אידיאלי ליונים, במיוחד בתקופת החורף, שכן המקום מוגן מקור ומרוחות חזקות, ורק סגירתו מבבעוד מועד תבטיח לכם חורף שקט ונקי מיונים מזיקות.