במאמר הקודם תיארתי כיצד כותבים קורות חיים, אבל יש כמה גורמים נוספים שכדאי להתייחס אליהם אם רוצים להגיע לראיון עבודה.
אם לא קיבלתם שום תשובה לקורות החיים ששלחתם נסו לחשוב מה עשיתם ולנסות לשנות את תהליך העבודה בפעם הבאה שתשלחו קורות חיים.
כדאי לקחת בחשבון כי כל מעסיק מקבל מאות קורות חיים במהלך החודש, וחשוב לזכור כי מלבד קריאת קורות חיים של מחפשי עבודה, יש למעסיק או לנציגו עבודה נוספת שעליו לבצע במשך היום.לכן כדאי לחשוב כיצד לנסח את קורות החיים וכיצד לשלוח אותם כך שתגענה לראש ערמת קורות חיים המצטברת על שולחן המעסיק ולא לתחתיתה.
צעדים המעלים את הסיכוי להגיע לראיון עבודה
- שיחה מקדימה - רצוי לשלוח קורות חיים לאחר שכבר שוחחתם עם המעסיק או המנהל האחראי בארגון על מיון עובדים. אחרי שיחה כבר תהיו "מוכרים" יותר מאשר מי ששלח קורות חיים ולא טרח לברר אם יש צורך בהם או אם הגיעו. על זה ארחיב במאמר נוסף.
- שעת משלוח הפקס - אם שולחים קורות חיים בפקס עדיף לשלוח אותם בשעות הבקר המוקדמות ממש לפני תחילת העבודה, על מנת להיות בראש הערימה. אם שולחים במייל כדאי לשלוח בשעות הצהרים, לאחר שכבר מוינו וטופלו הפקסים הרבים שהגיעו במהלך הלילה.
- תאימות בין הבקשה שהופיעה בהודעה לבין הביצוע - אם במודעה יש בקשה לשלוח קורות חיים בפקס שילחו בפקס ולא במייל, אם ביקשו במייל אנא שילחו במייל. אם אין לכם פקס או מייל, מיצאו מקום ממנו ניתן לשלוח, גם אם צריך לשלם עבור השרות הזה, אחרת אתם משדרים שאינכם מוכנים לשתף פעולה ולכן לא תוזמנו לראיון עבודה.
- ניסוח המתאים לדרישות התפקיד - בידקו היטב מה הם הקריטריונים המופיעים בדרישות התפקיד במודעה והתאימו את קורות החיים בהתאם. אם מבקשים איש מכירות ואתם בוחרים לענות למשרה זו למרות שהייתם מנכל"ים של חברה, פרטו את כישורי המכירה שלכם ואל תרבו בפרטים על משרות בכירות יותר אותן מילאתם. אפשר לשנות את כותרת העיסוק כך שתתאים לבקשה. מדוע? כי לא יזמינו אתכם בגלל כישורי יתר, למרות שלעיתים אין ברירה ואתם מוכנים להתפשר על משרה כדי להשתכר.
- מסירת פרטים אישיים - יש הנוטים להשמיט פרטי גיל או משרות מהעבר הרחוק ויש הנוטים לכתוב פרטי גיל ואת כל המשרות מהעבר הרחוק. הסיבה להשמטה היא החשש כי המעסיק יפסול אותם בשל גילם.
הדעות בין אנשי המקצוע בתחום חלוקות בנושא הזה, אולם יש מעסיקים שיעדיפו עובדים מבוגרים יותר ובעלי ניסיון תעסוקתי מגוון על פני צעירים ויש כאלו שיעדיפו צעירים. כיוון שקשה מאד לדעת מראש מה יעדיף המעסיק, אני ממליצה שלא לכתוב את הגיל אם הוא עלול להוות מכשול (מעל 40) ולכתוב נכון את תאור תפקידים וכישורי העבודה בצורה כזו שתהיה מעניינת מספיק על מנת שתגיעו למטרה - ראיון עבודה.
- שירות צבאי - גם כאן הדעות חלוקות. אם אתם מבוגרים ולא כתבתם את גילכם אבל תציינו את השנה בה שירתתם שירות חובה, הרי לפי השנים ידעו בני כמה אתם. אם אתם בוחרים לציין את השירות הצבאי והשמטתם את גילכם, ציינו את התפקידים. כמובן שלא מדובר על אנשים אשר עשו קריירה בשרות הצבא.
- כתיבה תמציתית - עדיף לשלוח קורות חיים מתומצתים במידה הנכונה הממלאים דף אחד מעוצב (עם רווחי ם ופסקאות נכונים) ולא דפים רבים. לאף אחד אין זמן לקרוא הרבה דפים. הקורא צריך להבין מיד אם אתם מתאימים לו או לא.
- בידול - אם אתם שולחים קורות חיים בדואר ולא בפקס או אם אתם מגיעים למקום ומוסרים את קורות החיים, נסו לכתוב על נייר צבעוני עדין ולא צעקני, או נסו להוסיף תמונה לתוכן, או נסו לעצב את הכתוב כך שיהיה שונה ומעניין, אבל עשו זאת בצורה אלגנטית וזהירה.
- יוזמה אישית - מעסיקים יעדיפו לזמן לראיון עבודה אדם שיוזם את הפניה אליהם ומראה עניין ולא אדם ששולח קורות חיים וממתין. אין הכוונה שלי שתטרידו את המעסיק הפוטנציאלי, אבל בררו אם הגיעו קורות החיים ונסו לקבוע ראיון עבודה.
כל הזכויות שמורות לרונית בנארי
מאמנת אישית ועסקית ומומחית למציאת עבודה