מכון אורטופדי ממוצע גורם לרב אזרחי ישראל את האסוציאציה לאנשים מבוגרים, או נכי צהל שמתגלגלים בכסאות גלגלים או מתניידים על קביים, ללא כל מוטיבציה לאתגר את עצמם ובהרגשה דיכאונית כללית של חוסר מעש. אין דבר רחוק יותר מהאמת כמו שהוכיחו השבוע מספר ספורטאים ישראלים. על פי מעשיהם ניתן לראות כי גם אנשים בעלי נכות, פרוטזות או כסאות גלגלים שאובחנו במכון אורטופדי זה או אחר כנכים יכולים להגיע לגדולות ולאתר את הגוף או הנפש במגוון תחומים רחב.
כתבה שפורסמה השבוע באחד מאתרי החדשות באינטרנט מתארת אדם בשם סם גטה הוגדר על ידי מכון אורטופדי כמשותק ברגלו הימנית כמו גם ברגלו השמאלית. כיוון שפרוטזות לרגל לא יעזרו, וקביים הם מאמץ גדול מידי לזרועותיו, מר גטה נע ממקום למקום עם כסאות גלגלים. אדם אחר בשם זהר שרון הוגדר על ידי מכון ראיה כעיוור כאשר איבד את מאור עיניו, פנה על אותו אדון גטה בבקשה ליצור איתו צמד אשר למרות קשיי הראיה כמו גם כסאות גלגלים יתחרו השניים באליפות הארץ לזוגות בענף הספורט גולף.
טורניר זה מתקיים בכל שנה בעיר קיסריה אך לרוב, צוותי המתמודדים בנויים מזוג אנשים בריאים בגופם ולכן התקבל הזוג בברכה רבה בקרב מארגני התחרות למרות נוכחות של כסאות גלגלים על כר הדשא של הספורטאים.
סיפור חייו של גטה אינו פשוט כל כך. מכון אורטופדי הגדיר אותו כנכה רק בחייו הבוגרים ובילדותו לא פגש מעולם כסאות גלגלים. הוא נולד בנתניה וירד מהארץ יחד עם הוריו. בתחילתן של שנות התשעים עבר שחקן הגולף תאונת דרכים קשה שבעקבותיה רותק אל כסאות גלגלים ומעולם אף מכון אורטופדי לא הצליח לסייע לו לחזור ולעמוד על רגליו.
כסאות גלגלים רגילים אינם מסוגלים לבצע את הפעולות הנדרשות מהם על כר הדשא ולכן מכון אורטופדי מתמחה הצליח לספק לו כסא מיוחד מליין כסאות גלגלים בשם סולו ריידר. בן זוגו למשחק הגולף הוא אדם עיוור שאיבד את מאור עיניו בפעילות מבצעית בעת ששירת בצבא הגנה לישראל. צמד זה בעל סיכוי גבוה לזכייה בהתחשב בכך שאחד מבני הזוג בצמד זה הוא אלוף שחקני הגולף מתחרות שנועדה לעיוורים באירופה.
בניגוד לתחרות זו קיימת תחרות נוספת המיועדת למרותקים אל כסאות גלגלים בה צפויים להשתתף לא פחות משמונים שחקנים שהוגדרו על ידי מכון אורטופדי כמשותקים בדרגות וברמות שונות. בנוסף אליהם מתקיים טורניר נוסף אשר נוהגים לקחת בו חלק בני נוער מיותר מעשר מדינות מרחבי הגלובוס.