לא משנה אם מדובר ביום העצמאות חול המועד סוכות או סתם שבת עם מזג אוויר נעים, ישראלים אוהבים בשר ואוהבים עוד יותר לעשות על האש, כלומר ברביקיו. ישנם אינספור תיאוריות על הדרכים להכין בשר על האש וטיפים להכנת ברביקיו איכותי ועל כן החלטתי לרכז כמה רעיונות ועצות למנגליסט המתחיל או המנוסה ולכל מי שחובב נקניקיות מרגז, סינטה, אנטריקוט או אפילו קבב רומני על אש גחלים לוחשות.
העצה הראשונה ואולי החשובה מכל להכנת בשר איכותי במהלך ברביקיו הוא לבחור את הבשר הנכון במקום הנכון. לרובנו בשר מסופרמרקט עושה את העבודה אבל אניני טעם, טרם יום ברביקיו, ייגשו לקצב המוכר או לאטליז השכונתי על מנת לרכוש בשר איכותי וטעים לצלייה על האש. צריך לוודא שאותו נתח בשר שנבחר עבר תהליך יישון כדי שיתאים ויהיה ראוי לעלות על האסכלה שלכם.
אין חובה לרכוש בשר טרי, גם בשרים קפואים עושים את העבודה אבל חשוב להקפיד להפשיר אותו באופן איטי ומבוקר שיכול להגיע עד כמעט לשבוע במקרר הביתי. בכל מקרה אסור בכל תוקף לשים בשר קפוא על הברביקיו.
לאחר שנתחי הבשר מוכנים והגחלים לוחשות וודאו כי רשת המנגל עשויה מברזל מוליך חום. ישנם מתקני ברביקיו אשר מאבדים את חומם ברגע שנוגע בהם הבשר מה שמשפיע על תהליך הכנתו וכמובן על הטעם של התוצר הסופי. את רשת הברביקיו יש להניח במרחק של בין עשרים לחמישה עשר סנטימטר מהגחלים. במידה והמרחק יהיה קטן יותר הבשר עלול להישרף או להתקשות ומרחוק יותר, חלקו החיצוני עלול להישרף בעוד שחלקו הפנימי של הבשר יהיה עדין נא.
לעיתים מדובר בברביקיו של בשר רב הכולל מגוון בשרים וכמות גדולה. במצבים כאלה נתקלים לעיתים קרובות במצב בו הגחלים מתקררות ויש להוסיף גחלים חדשות. במקרים כאלה אין להוסיף את הגחלים החדשות למנגל לפני שמדליקים אותם ומחממים אותם בנפרד. עליהם להיות מוכנות ולוחשות בטרם הן מצטרפות לחברותיהם על הברביקיו על מנת לא ליצור הבדלי טמפרטורה שיגרמו להפרשי צלייה בתוך סוגי הבשר השונים. את הגחלים בהם אנו משתמשים כדאי לבחור על פי גודלם כאשר גחל איכותי יותר ומוצלח יותר ככל שהוא גדול יותר.
התיבול הוא תחום בעייתי כיוון שלכל אחד יש את הטעם שלו ואת המסורת בה הוא מכין את נתחי הבשר בברביקיו שלו. יחד עם זאת חשוב לציין שישנו תיבול מועדף לבשר ברביקיו והוא מלח גס ופלפל גרוס טבעי שגם הם יבואו רק לאחר שהבשר נצרב על אסכלת הברביקיו משני צידיו.
מנהג מגונה שטבוע בישראלי הממוצע הוא בדיקה של מידת הצלייה על ידי חתך בבשר. חתך כזה גורם לאיבוד נוזלים ועסיסיות של הבשר ועל כן באופן וודאי הבשר יצא איכותי הרבה פחות.