יקב הסימטה: יינן ברי בן עזרא
מאת שף אלון גונן
אני לא נוהג לכתוב על יקבים ביתיים מהסיבה שאת היינות שלהם אי אפשר למצוא בחנויות או במסעדות ואם להיות הילד הרע שוב אז גם מהסיבה שהיינות לא בפיקוח ולא תמיד יש רשיון יצרן לאותו יקב ביתי או גארג' ולכו תדעו מה נותנים לנו לשתות.
כשקיבלתי את ההזמנה מיקב הסימטה אשר ברמת השרון התברר לי שהיקב שייך לברי, בן זוגה של ענת בן עזרא, אשר היא היא "הליקרים של ענת" אשר קוטפת מדליות בתחרויות שונות ומייצרת ליקרים איכותיים. הגעתי ליקב שבחצר ביתם הפסטורלי ובחדר נקי וממוזג שכבו להם בקבוקים ולצידם כמה דמיג'אנטים של כמה מאות ליטר יין מהבציר האחרון. ברי מייצר 5 סוגי יין. (מרלו, קברנה, שירז, בלנד ומורבדרה)
הענבים נרכשים מהחלקות של דובי מיקב רד פואטרי ומחלקת השיראז של כרמי יוסף ברבדו.
הקו המאפיין את היינות של ברי בן עזרא מאוד ברור: היינות פירותיים, בעלי גוף בינוני, חמיצות גבוהה. היינות חמאתיים מאוד ויש שימוש נבון בשבבים איכותיים.
קברנה סובניון 2009 :
אלכוהול – לא נבדק, פירותי מאוד ובעל גוף בינוני, עפיצות עוטפת את חלל הפה והיין לעיס מאוד. מעט מרירות בבליעה אך אפטר טייסט של פירות בשלים מקנים ליין אופי מעניין.
מרלו 2009:
אלכוהול – לא נבדק. גוף בינוני, ריחות של פירות יער בשלים. לטעמי חסר צבע שהיה מקנה ליין עומק, היין בוקבק מהר מידי לדעתי ועוד כמה חודשי התיישנות היו עושים לו טוב.
בלנד 2008 :50% קברנה 50% מרלו:
בלנד משובח ושילוב טוב של הענבים. עפיצות נעימה מאוד, עומק וחדות של פרי בשל. הפה מתמלא בטעמי פירות משובחים, ריחות עולם ישן והיין חמאתי ובעל אפטר טייסט מרגש.
ללא ספק היין הטוב של הטעימה מבחינתי.
שיראז 2009: מהחלקה של כרמי יוסף.
שיראז צעיר בעל ריחות מינורים של דובדבנים ומעט טבק. בטעימה היין לעיס מאוד ויש תחושה של יין בעל אמירה נוקבת מאוד. חלל הפה מתמלא בטעמי פרי טוב, עפיצות נעימה, בעל מרירות מינורית בבליעה. אפטר טייסט טוב. גם כאן צבע היין מעט חיוור והיין דליל מדי. השרייה ארוכה יותר על הקליפות הייתה נותנת ליין גוף טוב יותר. היה מעניין להשוות אותו עם השיראז של ברבדו ולדעתי השיראז של ברי משובח יותר ועוצמתי יותר.
מורבדרה 2009: אחד מהזנים שהיו פופולרים מאוד בפרובנס שממנו היו מכינים יינות כבדים בעלי צבע עז ואף היה מקובל להכין ממנו רוזה משובח.
בארץ, הזן הזה לא שכיח ורק עכשיו התחילו לשתול ממנו כמה דונמים.
המורבדרה של יקב הסימטה מתאפיין בגוף קל, חמיצות מהנה, ריחות וטעמי דובדבנים צעירים. גם כאן סובל היין מחוסר עומק בגלל חיוורון של צבע. סמיכות וצבע עז יותר היו הופכים את היין הזה למשובח יותר.
לסיכום: יקב ביתי מושקע, יינות טובים ומהנים. שווה ביקור: 0547313499
פורסם באתר היין: www.adomolavan.co.il
http://www.holiqueur.com